Nechť vaše děti získají zdravý přístup k penězům …

Jsi mnohem vic
V současném světě můžete snadno nabýt dojmu, že kdo má peníze, má všechno. Neztotožňujete-li se s  touto myšlenkou a chcete-li, aby i vaše děti získaly zdravý přístup k penězům, zkuste si s nimi povyprávět nad zajímavou knižní novinkou.

Dr.Wayne W. Dyer je světově uznávaný odborník a spisovatel, autor více než 30 publikací. Mezi svými obdivovateli si vysloužil přezdívku „otec motivace“. Učí druhé lidi, jak jít za svým cílem a naplňovat své sny, jelikož jemu samotnému se to podařilo. Dostala se mi do rukou jeho kniha nazvaná Jsi mnohem víc než jen to, co máš!, vydána byla nakladatelstvím Keltner Publishing v roce 2012.

Autor hlásá, že způsob, jakým lidé smýšlejí o penězích, ovlivňuje mnoho dalších oblastí života – dotýká se jejich záměrů, vztahů a také celkového pocitu štěstí. Pokud člověk získá přiměřený postoj k penězům už jako dítě, může to pro něj být velmi prospěšné. A to je cílem této publikace.

Kniha je rozčleněna do deseti lekcí. Každá z nich se zabývá určitým tématem, které úzce souvisí s problematikou financí. První z nich nese stejný název jako publikace – Jsi mnohem víc než jen to, co máš! Najdete v ní obrázek chlapce, který je celý popsán pojmy, jako je tvořivost, zábava, smysl pro humor, laskavost a láska (tím, co se nedá za peníze koupit a co jeho osobnost utváří). Kolem něj jsou namalovány moderní tenisky, herní konzole, high-tech hodinky, mobil (drahé věci, které nepředstavují člověka jako takového). Děti si na této ilustraci mohou uvědomit, že všechno, co je na nich úžasné, nemusí být na první pohled viditelné. Lekce Kupuj si to, na co máš nabádá, abychom neutráceli peníze, které nejsou naše a kupovali pouze ty věci, na které skutečně máme. V jiné kapitole s názvem Každá práce je důležitá autor hezky vysvětluje, že každé zaměstnání je požehnáním a je třeba ho vidět jako součást toho, co potřebujeme udělat pro splnění svého snu.

Každá kapitola je opatřena nádhernou, velkou ilustrací, která vysvětluje probírané téma. Bez těchto obrázků by nebyl text tolik srozumitelný. Na konci knihy je řada otázek, na nichž si můžete vyzkoušet, zda děti porozuměly, o čem je v knize řeč.

Za sebe musím napsat, že mi v publikaci schází konkrétní příklady. Celý text je psán v obecné rovině. Líbilo by se mi více, kdyby bylo například napsáno: „I lidé bez velkých příjmů mohou být šťastni jako například tatínek uprostřed svých dětí, kterým čte pohádkovou knížku.“ (nádherná ilustrace tuto situaci zobrazuje).

Jako inspirativní kniha je výborná a pokud si k danému tématu vymyslíte konkrétní případy, děti ji určitě pochopí a bude u nich oblíbená. Pomůže jim vytvořit si zdravý přístup k penězům. Takovýchto titulů není v knihkupectvích mnoho, a proto tuto knihu určitě doporučuji jako vhodnou motivační pomůcku při výchově dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJsi mnohem víc než jen to, co máš!

Dyer, Wayne W.

Keltner Publishing, 2012

Napsat komentář