Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. prosince 2012

Nenechte si ujít
Začíná doba adventní. Spousta z vás shání vánoční dárky, gruntuje své příbytky, peče alespoň deset druhů cukroví… Zastavte se, prosím, na chvíli a vyberte si z naší nabídky literárních akcí, které mohou vnést do této hektické doby příjemné odreagování.

Hned v pondělí 3. prosince vás zve nakladatelství Academia do literární kavárny knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze. Představí vám svou knižní novinku nazvanou Přehled hub střední Evropy.

Kniha obsahuje téměř všechny běžné druhy, ale i celou řadu vzácných druhů hub. V knize jich je představeno přes 2000. Jako zajímavost bych uvedla, že v knize je poprvé u nás prezentován moderní systém hub, který vychází z molekulárně-biologických studií. Přislíbena je účast autorů zastoupených Dr. Janem Holcem a malířem Antonínem Bielichem. Akce začíná v 17 hodin.

V úterý 4. prosince se bude pořádat v Břeclavi ve velkém sále knihovny  slavnostní křest knihy Fanoš Mikulecký: Prostý kvítek v bludišti travin.  Kniha je oslavou 100. výročí narození autora, skladatele zlidovělých písní z rodného kraje, který za svůj život složil více než stovku písniček. Akci můžete navštívit v 18 hodin.

Středa 5. prosince bude v pražském Domě čtení ve znamení předávání patronátu. Tomáš Zmeškal představí prozaičku Kateřinu Tučkovou, autorku románů Vyhnání Gerty Schnirch a Žítkovské bohyně. Radka Denemarková zase předá žezlo prozaikovi  Petru Pazderu Paynovi, autoru existenciálně laděných próz, z jehož knih možná znáte například Pouti a pouta nebo Figury, figurace, figuranti a figuríny. Akce proběhne od 18 do 20 hodin a vstup je zdarma.

Taktéž 5. prosince v Praze na vás čeká velmi zajímavá prezentace cestovatelky Kateřiny Mandulové. Je připravena na 19 hodinu v Ústřední knihovně. Dozvíte se pozoruhodnosti o stopařském dobrodružství z cesty autostopem z Třebíče až do Vladivostoku. Toto dobrodružství zaznamenává kniha VLADIVOSTOP – zápisky z cesty na Dálný východ.

V pátek 7. prosince se přesuneme do Brna, kde se v 16 hodin v prodejně KNIHCENTRUM Caffé v OC Olympia budete moci setkat se Zdeňkem Pohlreichem. Beseda a autogramiáda se bude konat u příležitosti vydání stolního kalendáře na rok 2013 V kuchyni se Zdeňkem Pohlreichem. Milovníci tohoto „ostrého“ kuchaře si jistě nenechají ujít příležitost získat jeho podpis.

Na závěr týdne máme pro vás a vaše děti taktéž pozvání do knihkupectví KNIHCENTRUM Caffé v OC Olympia Brno, kde si v neděli 9. prosince 2012 od 15 hodin budou vaše ratolesti moci vyrobit spoustu výrobků podle knížek z nakladatelství TOPP. Pořadatelé se na vás už těší.

Doufám, že si z nabízených akcí vyberete tu, která vás zaujme. Další naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář