Česká detektivka s neobyčejnou zápletkou

4261b
Nakladatelství Moba právě vydává detektivní román Jaroslava Kuťáka ze studentského prostředí. Kdo trestá smrtí školáky?

Jaroslav Kuťák: Území trestu

Kdo se bojí, nesmí do školy. Parafráze hesla o odvaze je klíčová pro původní český krimi-thriller, který se odehrává na maloměstském gymnáziu. Trest je tady následkem obyčejných studentských hříchů, ale je přehnaný. Neví se, kdo krutě ubližuje dětem na prahu jejich dospělosti, kriminálka i samozvaní detektivové, kamarádi ze starých časů gymnázia, bloudí v začarovaném kruhu a marně hledají viníka. Příběh začíná neuvěřitelně násilnou smrtí studenta, který nechtěl nic jiného než zůstat po vyučování docela sám v tělocvičně a trénovat…

V roce 2000 získala tato kniha Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku.

Území trestu

Vydalo nakladatelství Moba

Autor: Kuťák, Jaroslav

Počet stran: 268 stran

Vazba: vázaná

Formát: 115×118 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 279 Kč

ISBN: 978-80-243-4885-8

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Vystudoval Humboldtovu univerzitu v Berlíně, obor germanistika. Pracoval jako novinář (tisk i TV), šerif westernového městečka, překladatel, správce fotbalového hřiště, manažer velké obchodní firmy, ale poznal i to, jaké je to být nezaměstnaný. Momentálně je autorem detektivek, ale i členem české profesionální asociace golfu a učí tuto podle jeho mínění nejkrásnější hru. Kdyby golf byl u nás oficiálně povolen dříve než po převratu, Kuťák by byl nejspíš jenom golfistou.

Psaní příběhů ho baví vlastně od raného dětství, vždyť už v páté třídě získal cenu v literární soutěži časopisu Junák (o tom, jak se má správný skaut chovat ve vlaku) a v sedmé třídě si pro vlastní potřebu dopsal další díly Rychlých Šípů. Napsal stovku westernových příběhů pod pseudonymem N. C. Marshal, na pět stovek detektivních povídek, mnoho zábavných či odborných článků. Publikuje i v němčině, jeho povídky byly mimo jiné uveřejněny také v Japonsku,30 v prestižním tokijském Hayakawa Mystery Magazine.

Autorovými velkým koníčkem, jak sám zdůrazňuje, je rodina, ohlížení se za krásnými ženami, sběratelství starých pohlednic a práce: golf a detektivky, které proplétá dohromady.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚzemí trestu

Kuťák, Jaroslav

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář