Geny v našem životě

rec-zivota
Nečekejte až onemocníte, abyste se dozvěděli proč, ale získejte včas informace o svém genomu a využijte je k prevenci. Možná vám k tomu pomůže knižní novinka z nakladatelství Academia.

Francis Collins: Řeč života

Francis Collins byl vedoucím projektu „Lidský genom“, který vedl k přečtení první úplné dědičné informace člověka. Je lékařem a specialistou v molekulární genetice, a je také skvělým organizátorem vědeckého výzkumu a autorem textů popularizujících vědu. Kniha věnovaná personalizované medicíně přichází do ruky čtenářům ve správnou chvíli. Dnes jsou již přečteny úplné dědičné informace mnoha jedinců a každý týden jsou publikovány informace o nových a nových genech, zapojených do životních procesů včetně těch chorobných. Čtenář se o těchto zásadních objevech dozví. Mnohé jsou nenáročným způsobem vysvětleny a hned jsou k nim připojeny rady, jak už dnes využívat těchto informací k svému prospěchu, k ochraně našeho zdraví. K tomu slouží hesla na konci každé kapitoly včetně odkazů na vhodné internetové adresy. Hlavním poselstvím knihy je: nečekejte, až onemocníte, abyste se dozvěděli proč, ale získejte včas informace o svém genomu a využijte je k prevenci. Přeložil Václav Pačes.

Řeč života

Autor: Francis Collins

Počet stran: 320

Rozměr: 130 × 200 mm

Vazba: vázaná

Cena: 345 Kč

Rok vydání: 2012

ISBN: 978-80-200-2161-8

 

Edice:Galileo

Knihu Řeč života vydalo  nakladatelství Academia

 

O autorovi:

Francis S. Collins, je ředitelem Národních ústavů zdraví v USA. Je pionýrem v objevování genů. Byl vedoucím projektu „Lidský genom“, který vedl k přečtení první úplné dědičné informace člověka. Je lékařem a specialistou v molekulární genetice, a je také skvělým organizátorem vědeckého výzkumu a autorem textů popularizujících vědu. Za svůj revoluční příspěvek ke genetickému výzkumu byl oceněn v roce 2007 Prezidentskou medailí svobody a v roce 2009 Národní medailí za vědu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘeč života

Collins, Francis

Academia, 2012

Napsat komentář