Soutěž o tři výtisky Hory duše

duše
Když nějaké dílo dostane Nobelovu cenu, musí jistě stát za přečtení. Hora duše ji získala v roce 2000. Vy teď máte možnost tuto knihu vyhrát v naší báječné soutěži.

Gao Xingjian: Hora duše

Román, vycházející nejen z nejlepších tradic čínské literatury a vzdělanecké kultury, ale též ze specifické recepce moderní evropské literatury, rozvíjí složitě komponovaný příběh hledání cesty vlastním životem. Ve dvou základních, stále se ovšem prolínajících vyprávěcích rovinách sledujeme jednak iniciační cestu mladého intelektuála po odlehlém čínském venkově, lesích a horách především jihozápadní Číny, kde se v době postupných dílčích reforem po smrti Mao Zedonga setkává s pozůstatky původní, nezkažené, „ne-konfuciánské“ čínské tradice. Druhou rovinou je až jakési archetypální pásmo dialogu mezi ty a ona, mezi mužem a ženou, odhalující bolest vycházející z jejich věčného potýkání.

Hora duše

Autor: Xingjian, Gao

Formát: 130 x 200 mm

Počet stran: 576

Vazba: vázaná

Cena: 500

Rok vydání: 2012

Překlad: Denis Molčanov

ISBN: 978-80-200-1844-1

Knihu Hora Duše vydalo nakladatelství Academia.

Knihu si můžete objednat zde.

O autorovi

Gao Xingjian (*1940)

Gao Xingjian (v českém přepisu čínštiny Kao Sing-ťien) byl v roce 2000 vyznamenán Nobelovou cenou za literaturu. Dramatik, romanopisec, esejista a malíř Gao Xingjian se narodil roku 1940 v Kan-čou na východě Číny. Jeho otec byl bankovním zaměstnancem a matka herečkou, jež vedla syna k malířství a tradičnímu čínskému divadlu. V roce 1962 dokončil Gao Xingjian studia francouzské literatury v Pekingském institutu cizích jazyků, poté nastoupil jako redaktor a překladatel do vydavatelství cizojazyčné literatury.

Gao Xingjian se odmítl podřídit představám komunistické strany o literatuře a psal potají – po vypuknutí kulturní revoluce musel celý kufr svých rukopisů spálit. Před vyšetřováním se ukryl v odlehlé horské vesnici. Psaní se mu stalo jedinou spásou.

V roce 1975 se vrátil do Pekingu, kde se znovu ujal svého místa ve vydavatelství. V roce 1980 začaly být jeho práce vydávány a začal pracovat jako spisovatel v Lidovém divadle umění, kde jeho avantgardní hry upoutaly pozornost nejen diváků, ale i úřadů. Znovu se dal na útěk, tentokrát k úbočí Himálaje, podél řeky Jang-c’-ťiang. Zde napsal svůj velký román Hora duše. V roce 1987 odešel do exilu v Paříži.

 

Vyhrajte Horu duše od nakladatelství Academia!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Academia jsme pro vás připravili soutěž o tři výtisky Hory duše. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a může být vaše!

 

Soutěžit o knihu Hora duše můžete od 3. do 16. prosince 2012.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Academia

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

www.academia.cz

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHora duše

Xingjian, Gao

Academia, 2010

Napsat komentář