Výlet mezi víly, draky i nebezpečné skřety

bájné bytosti obrázek
Nahlédněte do tajemného světa plného bájných bytostí! Setkejte se s neuvěřitelnými stvořeními v rozšířené realitě a vychutnejte si tento úžasný zážitek!

Čekají na vás víly, domácí skřítkové, elfové, skřeti, goblini a gremlinové, trpaslíci, gnómové, zlobři a trollové, obři a kyklopové, čarodějnice, draci, jednorožci a fénixové i různé mořské stvůry. Všechna tato kouzelná stvoření jsou soustředěna do jediné knihy s názvem Bájné bytosti 3D. Vydalo ji nakladatelství CooBoo v Praze roku 2012. Autorem je Jim Pipe.

U každého kouzelného tvora je uvedena všeobecná charakteristika, základní fakta (délka života, velikost, vzhled, místo výskytu, jeho oblíbená místa, schopnosti, oblíbené činnosti a co nemá rád) a různé zajímavosti, které se s danou bytostí pojí. Dozvěděla jsem se například, že horští trpaslíci mají tak velké nohy, že jimi mohou nechtěně způsobit i lavinu. Dětem se líbilo tvrzení o mořských pannách, jejichž slzy se proměňují v perly. A věděli jste, že čarodějnice 30. dubna vaří k létání ropuší lektvar a že Baba Jaga lítá v ohromném hmoždíři?

Důležitou roli hrají v knize ilustrace. Jsou tak nádherné, že přilákají oko každého čtenáře. Bez nich by nebyla kniha tolik působivá, a navíc by nemohla ukázat říši fantazie ve 3D realitě. Stránky, které vám umožní vidět bájný svět trojrozměrně, jsou označeny. Bohužel se nejedná o všechny strany knihy, ale jen o čtyři místa. Myslela jsem, že celá kniha bude vytvořena ve 3D realitě, tímto splnila má očekávání jen částečně. S pomocí rozšířené reality se můžete proměnit ve skřeta, vydat se do čarovného světa víl, podvést obra nebo si vysedět malého dráčka. Dokážu si představit 3D zážitky i ve vodním světě, který je plný vodníků, mořských víl a nymf. Budete se ale muset spokojit pouze s výše uvedeným.

Před zakoupením knihy je důležité vědět, že ke spuštění rozšířené reality je zapotřebí počítač splňující minimální systémové požadavky (ty jsou podrobně uvedeny hned na začátku knihy), webkameru, instalační CD a spouštěcí karty (CD a karty jsou součástí publikace). Pokud webkameru doma nemáte a knihu dostanete třeba jako dárek, je úžasná i bez 3D efektů. Ty jsou vlastně jen takovým bonusem na některých stranách.

Mně i mým dětem se výlet do říše fantazie moc líbil. Uviděly tak na vlastní oči různé skřety a příšery, o nichž třeba jen slyšely a nedokázaly si přesně představit, jak vypadají. Navíc se o nadpřirozených bytostech dozvěděly i velké množství zajímavostí. Knihu určitě doporučuji dospělým i dětem, a věřím, že s ní prožijí kouzelná dobrodružství.

Ukázka z knihy

Někteří DOMÁCÍ SKŘÍTKOVÉ jsou malincí a vousatí a mají vrásčité tváře. Rádi nosí špičaté čepice a klobouky. Jsou velmi plaší, ale jsou to pracanti, ze svých úkrytů vycházejí za noci a žehlí, pletou, štupují ponožky nebo zašívají oblečení. Na oplátku nechtějí víc než misku ovesné kaše. (str.9)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBájné bytosti 3D

CooBoo, 2012

Napsat komentář