Pokračování příběhů z ostrova Öland

4258b
V nakladatelství Moba vychází třetí román Johana Theorina s názvem Zkamenělá krev. Hlavní hrdina Per Mörner bude pátrat po vrahovi svého otce…

Johan Theorin: Zkamenělá krev

Vápencem na pobřeží Ölandu probíhá krvavá žíla, sytě rudá vrstva, o níž se dříve tvrdilo, že je zkamenělou krví, jež byla prolita v boji mezi skalními troly a vílami z planin. Všechny tyto pověsti zná také Per Mörner, který přijíždí do Stenviku oslavit se svými dětmi Velikonoce. Proti svým původním plánům sem nakonec přiveze i svého problematického otce Jerryho, který je později zavražděn. Zdá se, že ho zabil někdo, koho znal. Kdo ho ale mohl tak strašlivě nenávidět? Pera Mörnera nenechává tato otázka v klidu. A to, co vypátrá, jím naprosto otřese…

Třetí, netrpělivě očekávaný román z ostrova Öland od nositele prestižních literárních cen, víc než důstojného pokračovatele Stiega Larssona!

Zkamenělá krev

Vydalo nakladatelství Moba

Autor: Theorin, Johan

Počet stran: 432 stran

Vazba: vázaná

Formát: 125×205 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 349 Kč

ISBN: 978-80-243-4874-2

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Johan Theorin se narodil 3.9. 1963 v Göteborgu. Už od dětství trávil každé léto na ostrově Öland, což mělo osudový vliv na jeho pozdější literární činnost. Rodina jeho matky, kterou tvořili zejména námořníci, rybáři a zemědělci, zde žila po staletí a pečovala o dědictví ostrova, tajuplná vyprávění a folklor. Toto až mystické prostředí jej inspirovalo ke vzniku řady příběhů, v nichž mistrně spojuje genius loci ostrova Öland s detektivní zápletkou. V současné době žije v Göteborgu a pracuje jako žurnalista. Mimo jiné i proto bývá často srovnáván se Stiegem Larssonem.

Autor zahájil svou literární dráhu psaním povídek pro různé časopisy a antologie. První román Skumtimmen (česky Mlhy Ölandu, MOBA – listopad 2011) mu vyšel až na jaře roku 2007 a stal se okamžitě bestsellerem. Dosud byl vydán již ve dvaceti zemích, včetně Německa, USA, Brazílie, Thajska či Slovenska, a v roce 2007 získal cenu Švédské akademie autorů detektivní literatury za nejlepší detektivní příběh roku.
Na tuto první část zamýšlené volné tetralogie navázal v roce 2008 románem Nattfåk, který se rovněž dočkal mnoha ocenění. Mimo jiné byl vyhlášen nejlepším švédským krimi románem roku 2008, v roce 2009 obdržel Glass Key Award a v roce 2010 CWA International Dagger. Třetí díl série vyšel v roce 2010 pod názvem Blodläge, v současnosti autor pracuje na závěrečné části řady.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkamenělá krev

Theorin, Johan

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář