Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. listopadu 2012

Nenechte si ujít
Pro nadcházející týden jsme pro vás připravili přehled kulturních akcí z měst Karlovy Vary, Plzeň, Praha, Brno a Ostrava. Vyberete si?

Pokud dáváte přednost čtení knih, máme pro vás tip na cyklus čtení z knih domácích i světových autorů A jinak vám nic nechybí? Pořádá jej Krajská knihovna Karlovy vary, a tentokrát bude číst Táňa Pačísková z knihy Šaši Stanišiče Jak voják opravuje gramofon (přeložil Tomáš Dimter).  Tento tragikomický román vypráví o výjimečném dětství bosenského chlapce, do jehož života zasáhne válka.

Čtení z cyklu A jinak vám nic nechybí? se uskuteční 20. listopadu v 18:18 hodin na adrese Krajská knihovna Karlovy Vary – pobočka Lidická, studijní oddělení.

21. listopadu vás Knihovna města Plzeň zve na Šmejdění IV. – Historie bez mejkapu. Program tvoří výběr z knížek Zdeňka Šmída a uvádějí jej Markéta Čekanová a Jiří Hlobil.

Šmejdění IV. – Historie bez mejkapu proběhne 21. listopadu v 18 hodin v Polanově síni.

Tentýž den se koná i křest knihy Odhoď lana – Na plachetnici na cestě kolem světa, jejíž autory jsou Jana a Otakar Honsovi.  Kniha o dobrodružství na dvanácti metrové plachetnici vás zavede na karibské ostrovy jako je Martinik, Svatý Vincent a Grenadina, na  indiánské ostrovy, do palírny rumu a na spoustu dalších jedinečných míst.

Křest proběhne ve středu 21. listopadu od 18 hodin v Galerii Evy Jandejskové, Praha 5, Lidická 22. Večerem provede moderátor Vráťa Erb a jako host se dostaví cestovatel Otakar Mlejnek.

21. listopadu se bude také konat křest erotické novely Černý Klarus Hany Lundiakové, po kterém bude následovat koncert skupiny Kubo Ursiny/Provisorium. Afterparty zajistí vícehlavá hudební smečka Byl pes.

Křest knihy Černý Klarus proběhne 21. listopadu od 21 hodin, na adrese Vagon klub, Národní 25, Praha 1.

V sobotu 24. listopadu zavítá do prodejny KNIHCENTRUM Caffé v OC Olympia Brno marketingový odborník, školitel motivace a osobního rozvoje Ivo Toman, autor bestselleru Debordelizace hlavy. U příležitosti vydání jeho nové knihy Absťák zde proběhne autorské čtení, beseda a autogramiáda. Kniha Absťák je určena všem kuřákům, kteří chtějí se svou závislostí bojovat. Ivo Toman v ní dokazuje, že přestat je lehčí, než se zdá.

Autorské čtení, beseda a autogramiáda Ivo Tomana proběhne 24. listopadu v 15 hodin.

Na závěr pro vás máme pozvánku na besedu, křest a autogramiádu manželů Vladimíra a Máši Jirouskových, autorů knihy Říkal pan Říha lékaři. Tato publikace obsahuje sto dvacet stran logopedických říkanek, obrázky je doprovodila Veronika Hindle.

Beseda, křest a autogramiáda se koná 22. listopadu v 17 hodin, na adrese Dům knihy Librex, Smetanovo náměstí 8, Moravská Ostrava.

Pro další tipy kam vyrazit za knihami navštivte Kalendář akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář