Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. listopadu 2012

Nenechte si ujít
I v druhém podzimním týdnu vám přinášíme nabídku vybraných literárních akcí po celé České republice. Nechte se inspirovat, a na knihy a jejich autory nezapomínejte ani v době, kdy se pomalu blíží předvánoční shon.

Ve dnech 12.-13. listopaduPraze pořádá Centrum globálních studií konferenci na téma Sociální změny a proměny civilizace. Zajímat bude především ty, kteří sledují politickou scénu. U příležitosti této akce bude 13. listopadu v Akademickém konferenčním centru od 18 hodin pokřtěna i kniha Krize a politické křižovatky: rozhovory s českými politickými teoretiky. Své názory tak v knize prezentují mimo jiné Vladimíra Dvořáková, Erazim Kohák nebo Marek Hrubec. Součástí konference je i výstava v Centru současného umění DOX s názvem Kartografie naděje: příběhy sociální změny.

I obyvatelé a návštěvníci Pardubic si přijdou na své. Pro všechny milovníky poezie a dobrého vína je v knihovně města Plzně 15. listopadu od 18 hodin připravena akce s názvem Poezie zraje jako víno – jak chutná víno k poezii a poezie k vínu. Večerem bude provázet  Jiří Hlobil.

16. listopadu od 18 hodin mohou všichni obdivovatelé mladé spisovatelky Kateřiny Tučkové zavítat do jejího rodného města Kuřimi. V sále Základní umělecké školy Kuřim bude číst ze svých dvou knih z nakladatelství Host – Vyhnání Gerty Schnirch a Žitkovské bohyně.

Všichni milovníci dobré kuchyně jsou 16. listopadu od 16 hodin zváni do KNIHCENTRA Caffé v OC Olympia BRNO, kde bude mít besedu spojenou s autogramiádou Zdeněk Pohlreich. Kontroverzní šéfkuchař, známý především z pořadu Ano, šéfe!, knihkupectví navštíví u příležitosti vydání stolního kalendáře na rok 2013.

Beseda a autogramiáda Zdeňka Pohlreicha byla ZRUŠENA

O den později, tedy 17. listopadu, od 15 hodin se opět v OC Olympia BRNO v KNIHCENTRU Caffé koná akce pro malé děti s logopedkou a autorkou dětských knih Ester Starou. Spisovatelka nejdříve bude předčítat ze své knihy Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem. Následně budou moci děti společně s autorkou prožít zajímavé odpoledne plné her spojené s knihou Mařenka už říká Ř!

Věříme, že si z nabízených akcí vyberete tu pravou pro vás, a o své zážitky se s námi podělíte.

Doporučení:
Share

Napsat komentář