Matylda je opět na stopě

Prebal.indd
Důchodkyně Matylda se vrací na scénu, aby odhalila zapeklitá tajemství, která jsou ukrytá v archívu. A znovu jí pomáhá její věrná psí přítelkyně Dorotka, ale tentokrát mají na pomoc ještě další fenečku Madlu. Jak si tato trojice detektivek poradí?

Ivana Hutařova: Vražedný advent

Podzim se pomalu sune k zimě a Matylda Pekárková je doma. A stále si neujasnila, co bude celé dny, kromě příprav na Vánoce a procházek s fenkami Dorotkou a její novou kamarádkou Madlou, dělat. Z rozjímání o volném čase a bezradnosti, co s ním, ji vytrhne někdejší kolegyně Lenka s nabídkou brigády. Matylda by mohla utřídit zanedbaný archiv na svém bývalém pracovišti. Manžel Petr není dvakrát odvázaný, dcera Alena se také diví, proč maminka nechce odpočívat. Jen syn Filip vše lakonicky zhodnotí slovy: „Alespoň nám nezesenilníš!“ Jak se však dá předpokládat, pohodové třídění archiválií vyústí  v nečekané záhady a zapeklitá propojení zdánlivě nesouvisejících událostí. A nebyla by to Matylda, aby všem záhadám nepřišla na kloub – jak by také ne, když už má dvě psí pomocnice, které jí v pátrání ochotně pomáhají!

 

Vražedný advent

Vydalo nakladatelství JaS

Autor: Hutařová, Ivana

Počet stran: 184 stran

Vazba: pevná s přebalem

Formát: 130×200 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 224 Kč

ISBN: 978-80-904936-9-8

Více o knize se dočtete zde

O autorce

Ivana Hutařová (1945) vystudovala Fakultu sociálních věd a publicistiky a na celý život zakotvila pracovně v knihovnách. Měla to štěstí, že mohla dlouho dělat to, co ji nejvíce zajímá – zabývat se problematikou literatury pro děti a mládež a dětské četby nejen u nás, ale i ve světě. Zároveň si pro radost píše povídky a fejetony, které jí občas otisknou noviny nebo časopisy. Je také autorkou životopisných knížek o dětech našich prezidentů, o slavných zpěvácích a hercích Národního divadla šedesátých let dvacátého století a o herečce Slávce Budínové. Se ženou spisovatele Františka Nepila řadu let pořádala a redakčně zpracovávala knihy ze spisovatelovy pozůstalosti. V roce 2011 vydala v JaS nakladatelství svou první knihu ze série Matylda na stopě Jedna vražda stačí, kterou nazývá detektivkou-nedetektivkou. Její hrdinku s malým psíkem si čtenáři oblíbili, a tak nyní vychází další případ, ve kterém Matylda Pekárková přijde na kloub dalším záhadám, které jí přicházejí do cesty.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražedný advent
Matylda na stopě 2

Hutařová, Ivana

JaS, 2012

Napsat komentář