Zasoutěžte si o drsnou americkou detektivku!

dáma v jezeře
Dáma v jezeře je dalším případem detektiva Phila Marlowa.Tentokrát musí vypátrat mladou ženu jistého obchodníka, případ se ale začne zamotávat, když se na scéně objeví dvě mrtvoly…

Raymond Chandler: Dáma v jezeře

Další z mistrovských děl drsné školy americké detektivky, další případ pro Phila Marlowa. Tentokrát si ho najal obchodník Derace Kingsley, aby pro něj vypátral jeho zmizelou ženu. Popsal ji jako mladou blondýnku, která je tak trochu živel – je totiž kleptomanka a nymfomanka. Ta měla odjet do Mexika s mladým gigolem Chrisem Laverym, s nímž chtěla začít nový život. Na Chrise narazí Marlowe bez potíží, ovšem bez paní Kingleyové. Během dvou dnů se objeví dvě mrtvá těla, případ se zamotává. Poradí si Marlowe i tentokrát?

Dáma v jezeře

Vydalo nakladatelství Mladá fronta

Autor: Chandler, Raymond

Cena: 239 Kč

Vazba: Vázaný

Formát: 136 x 206 mm

Rok vydání: 2012/09

Počet stran: 240 stran

ISBN: 978-80-204-2369-6

Knihu si můžete objednat například zde

O autorovi

Raymond Thornton Chandler (23. 7. 1888–26. 3. 1959) byl americký autor detektivních románů, nejvýznamnější zástupce tzv. Hard-boiled fiction (Americké tvrdé školy).
R. T. Chandler začal psát nejprve detektivní povídky pro časopis Black mask. Období let 1933-1938 je nazýváno tzv. předmarlowovským obdobím. V těchto letech publikoval několik povídek, ve kterých hráli hlavní roli zvláště losangelští policisté. Už zde se poprvé ukázal Chandlerův cit pro vykreslení atmosféry. Právě atmosféra losangelských zákoutí byla pro jeho povídky typická a zajímala ho více než samotná zápletka. Chandler nechtěl psát jenom prosté napínavé historky o vraždách.
V roce 1938 napsal román Hluboký spánek, kde se poprvé objevil Phil Marlowe. Pak následovalo šest dalších románů s tímto detektivem.
Ve Philipu Marlowovi Chandler vytvořil kombinaci alkoholika, kuřáka, cynika a hrdiny šestákové literatury. Je to člověk nesoucí v sobě odkaz ušlechtilých pistolníků divokého západu, který ale od života nic nečeká, je věčně opilý, znuděný a cynický. Právě čest však u Marlowa hraje významnou roli. Jeho smysl pro spravedlnost, ač na první pohled dobře maskovaný, je přece jen velmi silný.
Zdroj: Wikipedia.cz

Vyhrajte knihu Dáma v jezeře!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta jsme pro vás připravili soutěž o knihu Dáma v jezeře. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát může pět z vás!

 

Soutěž o knihu Raymonda Chandlera Dáma v jezeře
běží od 15. října do 28. října 2012

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Mladá fronta

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

www.kniha.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDáma v jezeře

Chandler, Raymond

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář