Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. října 2012

Nenechte si ujít
I tento týden přinášíme výběr literárních akcí, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Večer 16. října patří v Městské knihovně v Praze příznivcům hudby, poezie a legendárního Leonarda Cohena. Křest zde totiž bude mít kniha Leonard Cohen: Pozoruhodný život, která vychází v českém překladu v nakladatelství Mladá fronta. Během akce si budete moci poslechnout nejen vyprávění o slavném písničkáři, ale i to nejlepší z jeho hudby. Pokud se na program chystáte, připravte si 40 korun.

Také brněnské knihkupectví Barvič & Novotný 16. října láká návštěvníky na křest knihy. Jedná se o román Čechy, země zaslíbená, v němž se autorka Petra Hůlová věnuje otázce nelehkého postavení imigrantů v České republice a předsudkům, s nimiž se setkávají. Akce začíná v 17 hodin.

Milovníci červené knihovny si na své přijdou 17. října. V Městské knihovně v Praze se od 18 hodin koná beseda s Markétou Holanovou a Stefanem Segim, odborníky z Ústavu české literatury Akademie věd, kteří se právě tímto žánrem zabývají. Můžete se tak zábavnou formou seznámit s dějinami červené knihovny a získat zajímavé knižní tipy.

Galerie výtvarného umění v Ostravě hostí od 17. do 19. října již šestý ročník Protimluvfestu, akce, během níž proběhnou autorská čtení českých i zahraničních autorů, autogramiády, besedy i hudební čísla.

19. říjnabrněnském OC Olympia představí svou novou knihu oblíbená autorka Martina Formanová. Po novele Skladatelka voňavého prádla vychází v nakladatelství Eroika její nová kniha Snědla dětem sladkosti, z níž spisovatelka bude předčítat.

19. a 20. říjen jsou věnovány všem knihomolům z Havlíčkova Brodu a okolí.  Proběhne zde podzimní knižní veletrh s heslem Knihy a sny, během něhož se představí mimo jiné Jiří Dědeček, Michal Viewegh nebo Tomio Okamura.

Už máte vybranou akci, kterou tento týden navštívíte? Pokud vás žádná z našich pozvánek nezaujala, prohlédněte si kalendář akcí, kde najdete mnoho dalších tipů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář