Proč se přesměrovat na eknihy?

ebook
Lidí, kteří rádi čtou, ubývá. Důvody jsou různé. Je to i tím, že mnozí lidé dávají přednost počítačům, které jim přináší rozmanité zdroje zábavy. Co takhle spojit čtení knih a moderní informační technologie? Výsledkem jsou e-knihy.

e-Knihy

e-Knihy si rychle nachází své čestné místo na trhu, a proto lze předpokládat, že i vy jste se s tímto termínem setkali. E-kniha (e-book, elektronická kniha, digitální kniha) je ekvivalent běžné, tedy tištěné knihy.

e-Knihy nespotřebovává v rámci své distribuce papír ani inkoust. Jedná se o datový soubor, který je možný číst pomocí speciálního zařízení – čtečky.

Pozitiva e-knih

e-Knihy přináší spoustu výhod, a to nejen čtenářům, ale i vydavatelům a autorům. Čtenáři ocení, že v jednom souboru mohou mít velký počet knih. Můžete zapomenout na objemné poličky s knihami. Uchování elektronické knihy je méně náročné na prostor. Při čtení si také budete moci text nastavit tak, aby se vám dobře četl. Celkově je čtení e-knih velmi pohodné.

Vydavatelé potěší menší náklady na vydání knihy. Díky tomu mohou poskytovat knihy za příznivější ceny. Autoři, především ti nezavedení, mají výhodu v tom, že mohou sami knihy vydávat a také je levně distribuovat.

O čtečkách knih

Čtečka knih (neboli e-reader) je speciální zařízení, které vám umožní číst knihy v elektronické podobě.

Rozhodnete-li se číst elektronické knihy a budete-li si chtít koupit čtečku, měli byste o tomto zařízení něco vědět. Na trhu je mnoho rozmanitých přístrojů. Dejte si záležet, abyste našli takový, se kterým budete opravdu spokojeni.

Zaměřte se hlavně na displej čtečky. Zajímejte se o velikost, schopnost vykreslovat stránky (důležité pro rychlé zobrazení textu na stránce) a spotřebu energie.

Dále se při výběru soustřeďte na rozhraní, v jakém budou knihy do čtečky ukládané. Zajímejte se i o software čtečky, především o to, zda podporuje většinu formátů. Mnohé čtečky dokáží kromě textu zobrazit i fotografie či přehrát hudební soubor. Vybírejte čtečku i podle toho, jak dlouho vydrží nabitá baterie.

Doporučení:
Share

Napsat komentář