Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. října 2012

Nenechte si ujít
Tento týden bude trochu výjimečný. Proběhne celostátní akce Týden knihoven a vy se budete moci společně s námi podívat, co vlastně znamená a co si některé knihovny pro vás nachystaly.     

Netradičně nezačnu literárními akcemi, které začínají v pondělí, ale připomenu, co znamená zkratka SKIP. Jedná se o Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky. Jde o dobrovolnou profesní a stavovskou organizaci, která má charakter občanského sdružení. Tento rok sekce veřejných knihoven SKIP vyhlašuje již 16. ročník celostátní akce Týden knihoven. Letošní motto zní: ČTI, ŽIJ ZDRAVĚ! Mnoho knihoven v naší republice se do této celostátní akce zapojí. Jako o ochutnávku  představím některé akce v knihovnách z menších měst:

Tradiční říjnový Týden knihoven proběhne v knihovně v Letovicích. Kromě toho, že budou dlužníkům prominuty poplatky za upomínky, v oddělení pro dospělé můžete zhlédnout výstavku knih na téma „Čti, žij zdravě“. V oddělení pro děti a mládež bude připravena výstavka na téma „Stromy – kouzelné bytosti“.

Na severní Moravě v Bílovci zapomnětlivým čtenářům rovněž prominou poplatky, novým čtenářům umožní bezplatnou registraci na jeden rok zdarma.  V pondělí 1. října se můžete těšit na cestovatelskou besedu o dalekém Jemenu s Lenkou Klementovou. Nachystána bude v 18 hodin a vstupné je zdarma.

V jižních Čechách, v obci Chotoviny, je přichystán zajímavý program na každý den – například ve středu 3. října se bude konat přednáška z reflexní terapie, následující den, ve čtvrtek 4. října, od 15 hodin mohou přijít rodiče s předškolními dětmi na Půlhodinku s pohádkou.

Kromě toho, že si pro vás knihovny po celém území připravily program, můžete navštívit také ostatní literární akce:

V úterý 2. října se bude v Brně v knihkupectví Barvič a Novotný od 17 hodin konat autogramiáda Dity Pecháčkové. Představí vám svou novou kuchařku nazvanou Deník Dity P.

Další beseda na vás čeká ve čtvrtek 4. října ve 13 hodin v Plzni, kde se na vás bude těšit spisovatelka Lucie Lomová. Přijít můžete do obvodní knihovny Doubravka. Oblíbená autorka komiksů pro děti se vám podepíše a přichystán je i workshop.

Někteří z vás možná navštíví knihovnu, jiní přijdou na autogramiádu. Věřím, že i tento první říjnový týden bude naplněn příjemnými literárními zážitky.

Doporučení:
Share

Napsat komentář