Řeka Vltava má vlastní fotografickou publikaci

Vltava_uvod
Kniha unikátních fotografií, která zachycuje krásy a proměny Vltavy a jejího okolí, vznikla za podpory Ministerstva kultury ČR…

Publikace byla pokřtěna stylově přímo během plavby na Vltavě a mezi její kmotry patří např. generální ředitel povodí Vltavy RNDr. Petr Kubala nebo olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová.

Pro autora fotografií, Libora Sváčka, je Vltava už osmou fotografickou publikací. Předtím nafotil např. Prahu, Jižní Moravu, Český Krumlov a další. Podle jeho slov trvá nafotit fotografie pro jednu knihu přibližně 35 dní a 12 foto-letů. Jen focení Vltavy se z jeho statistiky poněkud vymyká. Pořizování snímků z celého povodí páteřní řeky Česka mu trvalo 65 dnů a 12 foto-letů, z čehož prý pár bylo velmi dramatických.

„Nejraději mám samozřejmě fotografii na titulní stránce. Je to úžasná ranní atmosféra kolem půl šesté ráno.“ říká Libor Sváček. „Pak mám také vztah k fotografii koruny hráze Slapské přehrady, focené při úplňku.“

Kniha obsahuje předmluvu od Ing. Františka Hladíka, který dlouhá léta zastával post generálního ředitele podniku Povodí Vltavy. Všechny texty i popisky fotografií jsou kromě českého jazyka také v dalších šesti světových jazycích.

Doporučení:
Share

Napsat komentář