Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. září 2012

Nenechte si ujít
Druhý zářijový týden nabízí spoustu akcí pro všechny knihomoly. Na výběr je autorské čtení, soutěž básníků i cesta do světa fantazie. Necháte se zlákat?

Hned v pondělí 10. září můžete v Praze navštívit autorské čtení Petra Borkovce. „Cechovní básník“, jak sám sebe nazývá, bude číst ze svých nových, převážně milostných básní, ale na své si přijdou i obdivovatelé jeho próz. Petr Borkovec studoval na Filosofické fakultě UK, obor český jazyk a literatura. Studium na vysoké škole však nedokončil. Působil jako redaktor revue Souvislosti a souběžně pracoval jako korektor v deníku MF Dnes.

Autorské čtení Petra Borkovce se uskuteční 10. září  v 19:00 hodin na adrese Galerie Montmartre, Řetězová 7, Praha 1.

Den na to, 11. září, proběhne v knihkupectví Barvič a Novotný pravidelné setkání Klubu moudré sovy. Tentokrát bude o úplně obyčejné rodině Svantessonových a jednom Karkulínovi ze střechy. Tato akce je vhodná pro všechny děti od pěti let. Setkání Klubu moudré sovy probíhají každé úterý od 16:00 hodin přímo v knihkupectví na Masarykově ul. 26 v Brně. Trvají zhruba 60 – 90 minut. Pokud si nechcete nechat Karkulína ujít, je třeba se předem přihlásit na tel. čísle 542 215 040, nebo na emailu ctemeradi@barvic-novotny.cz.

Setkání Klubu moudré sovy proběhne 11. záříBrně od 16:00 hodin.

Ve středu proběhne pod záštitou nakladatelství Mladá fronta slavnostní křest knihy Martina Krčála – Karel Staller – život s dvojí tváří. Knihu zde pokřtí Alexandr Hemala a ředitel Zbrojovky Brno s.r.o. Pavel Rampula.

Slavnostní křest knihy se koná 12. září ve 14:00 hodin v podnikové prodejně České zbrojovky a.s., Opletalova 1284/37, Praha 1.

Fantazie přijde na řadu ve čtvrtek. Od 16:30 hodin se s Literární kavárnou můžete vydat na Putování světem fantazie. Čekají vás světy předních tvůrců žánru fantasy J.R.R.Tolkiena, George R.R. Martina, Lewise Carolla, C.S.Lewise a spousty dalších.

Putování světem fantazie se uskuteční 13. září v Malém sále Městské knihovny Břeclav, Národních hrdinů 9.

14. září začíná devatenáctý ročník festivalu Ortenova Kutná Hora. Tento festival trvá až do 16. září. V  programu na vás mimo jiné čeká soutěž mladých básníků, večer mladých básníků, básnické semináře, vernisáž výstavy Rut Kohnová – knižní ilustrace J.A. Komenský, K.J. Erben, Franz Kafka, beseda s Pavlem Kohnem a autorské čtení Michala Hvoreckého, Vratislava Maňáka a Báry Zmekové.

XIX. ročník festivalu Ortenova Kutná Hora začíná 14. září v 18:00 hodin, zahájení proběhne v sále Základní umělecké školy v Kutné Hoře.

Pro další tipy na zajímavé akce navštivte náš Kalendář akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář