Návod na lásku

DSC02192
Každá z nás by chtěla potkat svou osudovou lásku. Muže, který by byl zábavný, chytrý, hezký i bohatý. Jak ho ale získat?

Ženy, které se pohybují v tomto příběhu, touží po dokonalém gentlemanovi, který by je uchránil před zlým světem, mimo jejich urozená panství. Chtějí muže, jenž by jim dal vše, po čem touží. Na tuto skutečnost zareaguje magazín Perly a peleríny, který začne svým čtenářkám poskytovat návod na to, jak dokonalého muže ulovit.

Za muže snů je v Londýně považován lord Nicholas, jenž ale po žádné lásce netouží. Proto, když se namane příležitost odjet z města, kde je naháněn ženami, jež touží po vdavkách, neváhá ani minutu a rychle odjíždí.

Autorka Sarah MacLeanová napsala čtivý historický román o strastiplné cestě za láskou a manželstvím. Dílo se jmenuje Deset polibků a vyšlo v červenci v roce 2012 v nakladatelství Ikar.

Sarah MacLeanová se zaměřuje hlavně na historická a romantická díla. Její první kniha pro dospělé čtenáře byla označena za bestseller a držela se na prvním místě nejprodávanějších knih v New Yorku celé čtyři týdny. Mimo psaní knih je autorka i aktivní na sociálních sítích, kde s radostí popisuje podrobnosti svého osobního života. V současnosti žije se svým manželem v New Yorku. Do tohoto města se přestěhovala již v roce 2000. Začala zde pracovat jako literární publicistka a zároveň studovala postgraduál na Harvardské univerzitě.

V České republice zatím vyšlo pouze toto dílo, ale doufám, že se sem brzy dostanou i další.

Hlavní hrdinkou příběhu je lady Isabel Townsendová. Je sice dcerou lorda, ale tento fakt jí ještě nezaručuje spokojený život bohaté a vlivné dámy, což by si zajisté zasloužila. Její otec je totiž chorobný hráč, schopný prohrát v kartách i svou jedinou dceru. A tak se musí Isabel potýkat s mnohými nezvanými a nechtěnými návštěvami, které ji přinášejí jen bolest a smutek. Do jejich sídla přicházejí cizí muži, již sňatek s ní vyhráli v kartách, a nárokují si tak práva na její život. Isabel se ale nevzdává a každého takového nápadníka odbývá hned u dveří.

Mužům se proto vyhýbá velkým obloukem a rozhodně nechce, aby jí některý z nich zlomil srdce, jako to udělal otec její matce. Proto se stará jen o své svěřenkyně a malého bratra, který se má stát lordem. Svůj život zasvěcuje bohulibé činnosti a nedoufá, že by se sama jednou mohla vdát a být šťastná. Touží jen po klidu, jehož se jí ale bohužel nedostává.

To se ale změní ve chvíli, kdy se náhodně potká s lordem Nicholasem. Ten jí slíbí pomoc při prodeji velké sbírky soch. A jako by tomu osud chtěl napomoci, musí lord zůstat v jejich sídle, jelikož se rozbije most – jediná cesta do civilizace. Tak se Nicholas a jeho společník Rock dostávají na sídlo, které má zvláštní pravidla, a skrývá mnohá tajemství.

Román se čte velice pěkně. Čtenář se ihned přenese do starých časů. Do časů, kdy se muži ženám dvořili, dámy nosily dlouhé a bohatě zdobené šaty, gentlemani se procházeli v šatstvu a plesy byly na denním pořádku.

Ponořte se do báječného vyprávění o lásce. O starostech, které občas přináší, ale hlavně o kráse tohoto hlubokého citu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeset polibků

MacLeanová, Sarah

Ikar, 2012

Napsat komentář