Zasoutěžte si o knihu Nevědomý svědek

nevedomy svedek nahled
Připravili jsme pro vás soutěž o jedinečnou krimi knihu z nakladatelství Host, která vyšla ve více než patnácti jazycích a kterou původní italský vydavatel dosud musel dotisknout devětačtyřicetkrát. O knihu, již deník The New York Times označil za prvotřídní soudní drama…

Nevědomý svědek

Na dně studny je nalezeno tělo devítiletého chlapce. Z krutého a naprosto nevysvětlitelného zločinu je po krátkém vyšetřování obviněn senegalský plážový prodejce Abdu Thiam, u něhož se najde chlapcova fotografie. Vše vypadá jednoznačně.

Advokát Guido Guerrieri prožívá špatné období. Poté co ho opustila manželka, neví, co dál se životem. Přestěhuje se do domu, kde nikoho nezná, a utápí se v depresích. A právě on se má stát obhájcem obviněného Senegalce… Díky vášnivé obhajobě mladíka nachází novou chuť do života.

Autor, bývalý žalobce Gianrico Carofiglio, který se angažoval v procesech s mafií, napsal na pozadí detailů z osobního života advokáta takzvaný právnický thriller. Není to však jen souboj argumentů, co tuhle knihu činí tak napínavou. Nevědomý svědek je zároveň obžalobou rasismu, demaskováním italského soudnictví a v neposlední řadě portrétem hluboce lidského hrdiny.

Senzace. Guerrieri je báječně přesvědčivá postava; morous, který si ovšem uvědomuje absurditu svého skličujícího života, svou zranitelnost a cynismus ozdobený krajkou sebeironie. Právě věrohodnost prostředí a lidskost hlavní postavy z tohoto románu činí prvotřídní soudní drama.

The New York Times

Rozsypaný a depresivní Guido vezme zdánlivě beznadějný případ: senegalský plážový prodejce je obviněn z vraždy malého chlapce. Jen málokterý román zachycuje institucionální rasismus tak jemně a poutavě jako tento.

The Independent

 

Nevědomý svědek

Vydalo nakladatelství Host

Autor: Gianrico Carofiglio

Přeložila: Zuzana Jurková

Vazba: vázaná
Počet stran: 256 stran
Cena: cca 289 Kč
ISBN 978-80-7294-631-0

Knihu Nevědomý svědek si můžete objednat například zde.

Ukázku z knihy najdete zde.

 

O autorovi:

Gianrico Carofiglio (nar. 1961), soudce a senátor, debutoval právě románem Nevědomý svědek (2002), po kterém následovala jeho volná pokračování Naslepo (2003) , Odůvodněné pochybnosti (2006) a Přechodné dokonalosti (2010). V roce 2007 Carofiglio v nakladatelství Sellerio publikoval esej Umění pochybnosti, který prostřednictvím případů, jež autor zažil v profesní praxi, ilustruje moderní techniky soudní obhajoby. Jeho knihy jsou přeloženy do mnoha jazyků, příběhy advokáta Guerrieriho byly i zfilmovány. Celkově se v Itálii prodalo přes tři miliony výtisků jeho knih.

Vyhrajte knihu Nevědomý svědek

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Nevědomý svědek. Zapojte se do ní, najděte odpověď na jednoduchou otázku a správně si tipněte. Vyhrát mohou tři z vás!

 

Soutěž o knihu Gianrica Carofiglia Nevědomý svědek běží od 20. srpna do 2. září 2012.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

 Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevědomý svědek

Carofiglio, Gianrico

Host, 2012

Napsat komentář