Mladá fronta vydává oceňovaný bestseller Atlas mraků

P1140785
Nakladatelství Mladá fronta a.s. získalo mezi své nejdůležitější autory i současnou hvězdu britského románu Davida Mitchella. Po příběhu Sencislo9, kterým Mitchell vzdal hold svému literárnímu souputníkovi Haruki Murakamimu, vydává MF i prozaikův oceňovaný bestseller Atlas mraků.

Atlas mraků

Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace – to jsou vypravěči Atlasu mraků, kteří odkudsi z potemnělých chodeb dějin slyší dozvuky ostatních příběhů. Každý záchvěv ozvěny více či méně pozměňuje jejich vlastní osudy. David Mitchell ve svém rozsáhlém románu maže hranice mezi styly, žánry i časovými rovinami a poutavým způsobem se zamýšlí nad nebezpečím lidské touhy po moci i jejími možnými důsledky. Atlas mraků získal nominace na Booker Prize, James Tait Black Memorial Prize, Arthur C. Clarke Award a Nebula.

 

Atlas mraků

Autor: Mitchell, David

Formát: 155 x 235 mm

Počet stran: 504 stran

Cena: 239 Kč

Rok vydání: říjen 2012

Knihu Atlas mraků uvede nakladatelství Mladá fronta na český trh u příležitosti premiéry stejnojmenného filmu na podzim tohoto roku.

 

Sencislo9

Románová pocta Hakuri Murakamimu

Druhý román Davida Mitchella líčí příběh Eidžiho Mijakeho, venkovského chlapce z malého ostrůvku na jihu Japonska, který přichází do Tokia hledat svého nikdy nepoznaného otce. Musí se přitom vypořádat s nejrůznějšími nástrahami – od čiré velikosti a anonymity Tokia přes zášť neznámých příbuzných a žoldáků jacuzzi až po bezbřehost vlastní fantazie. Pokud totiž Eidži právě nepátrá po otci, neskrývá se před gangstery nebo nečte deníky svého prastrýce, podléhá barvitým denním snům. Kombinace jeho představ s usilovným blouděním po přelidněné metropoli vytváří pozoruhodně mnohovrstevnatou románovou mozaiku, v níž Mitchell uplatňuje vtip, smysl pro parodii a svoji typickou jazykovou tvořivost.

 

Sencislo9

Autor: Mitchell, David

Formát: 130 x 200  mm

Počet stran: 456 stran

Vazba: Vázaná s přebalem

Cena: 399 Kč

Rok vydání: 2010

Přeložila: Petra Diestlerová

ISBN 978-80-204-2099-2

Knihu Sencislo9 vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Můžete si ji objednat například zde.


 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizesencislo9

Mitchell, David

Mladá fronta, 2010

Napsat komentář