Je statisticky dokázáno …

vse o muzich
Muži jsou častým tématem mnoha knih. Statistický přehled toho, jak odpovídají na otázky a přemýšlejí v důležitých, i v těch nejmalichernějších situacích, vám přináší tato knižní novinka.

Alina Schumannová je autorkou knihy Vše, co bychom měli vědět o mužích. Pokusila se statistickým přehledem podat atraktivní informace o mužích. Ve dvaceti šesti kapitolách se dočtete zajímavosti nejen o mužském sexuálním životě a oblíbeném fotbale, ale i o jiných důležitých stránkách tohoto pohlaví.

Kdybychom vycházeli z článků a fotografií v pánských časopisech, jednoznačně bychom dospěli názoru, že muži touží po dlouhonohé štíhlé blondýně se silikonovým poprsím. Výsledky ankety uvedené v knize hovoří ale zcela jinak. Pro 45,6 % mužů je podstatné, aby jejich partnerka uměla vařit. Můžete si přečíst o jejich vztahu k romantice, kolik procent mužů nesnáší večeři při svíčkách, kolik si jich nechce nic začínat při západu slunce, a že nemalé procento nemá rádo různé dekorace se srdíčky, a považuje je za kýč.

Dočtete se o tom, jak muži řeší, když ve vztahu nastává krize, jak se chovají, když má přijít nejlepší kamarádka jejich ženy, zda věří na osud, jaká je pro ně optimální doba stát se otcem či kolik času si mohou dovolit věnovat svým koníčkům.

Nechybí ani statistické údaje z různých koutů světa – například v kapitole o vykonávání malé potřeby se dozvíte, že 90% Brazilců má rádo pisoáry či že 85% Němců si ulevuje ve stoje. U statistik je uveden zdroj informací a počet dotazovaných respondentů.

Kniha na mě působí jako „svět mužů v číslech“. Podrobné statistické přehledy z nejrůznějších oblastí života mi připadají velmi zajímavé. U některých kapitol jsem se srdečně zasmála. Vtipný je například fakt, že 65 % mužů při spaní vadí, když má jejich partnerka studené nohy. Dozvíte se také, do jakého spacího úboru se pánové na noc nejčastěji oblékají. Nejvíce mě zaujala informace o tom, co mužům vadí na jejich partnerkách, co v nich vyvolává stres v práci a v soukromém životě. Se statistikami souhlasím. Ve většině případů odpovídají skutečnosti. Doporučila bych ji všem, kteří si chtějí počíst o různých stránkách silného pohlaví a dozvědět se i mnoho zajímavostí. Není určena pouze ženám, které se snaží „pánům tvorstva“ porozumět, ale na své si přijdou i samotní muži.

Publikaci vydalo nakladatelství Grada v Praze roku 2012.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVše, co bychom měli vědět o mužích

Schumannová , Alina

Grada, 2012

Napsat komentář