Pohádky třeboňského kapra pokřtil jihočeský hejtman vodou ze Světa

krest1
V sobotu 25. 6. 2011 pokřtil jihočeský hejtman Jiří Zimola na festivalu Okolo Třeboně pohádkovou knížku Niny Bonhardové „Pohádky třeboňského kapra“…

Jihočeský kraj letos žije Rožmberským rokem 2011 a tato kniha pohádek v sobě skrývá řadu příběhů právě z dob Rožmberků.

Před 400 sty lety zemřel právě na zámku v Třeboni poslední z Rožmberků Petr Vok – a Jihočeský kraj si toto výročí připomíná řadou akcí – stěžejními výstavami jsou výstavy „Rok Růže“ v Rožmberském paláci v Praze a „Výstava Rožmberkové, rod českých velmožů a jejich cesta dějinami“, kterou pořádá Národní památkový ústav ve Valdštejnské jízdárně v Praze. Do Rožmberského roku se zapojila řada jihočeských měst a obcí, a tak můžeme být svědky dobových trhů, průvodů, šermířských klání, ochutnat kulinářské dobové speciality, navštívit historické památky nebo se podívat na další zajímavé výstavy.

„Abychom přiblížili odkaz Rožmberků i těm nejmenším, vydal Jihočeský kraj Pohádky třeboňského kapra – autorky Niny Bonhardové. Děti nahlédnou do doby, ve které žili slavní Rožmberkové, a poslechnou si, jak se v té době žilo obyčejným lidem. A chybět nebudou ani klasické pohádkové postavy jako vodník, drak nebo pán pekel. Pohádkové knížky posíláme do vybraných jihočeských knihoven. Jejich seznam je k dispozici na webových stránkách Rožmberský rok.cz. Na rožmberském webu bude probíhat i soutěž, při které mohou malí čtenáři knížku vyhrát. Věřím, že se jim budou příběhy líbit,“ řekl při slavnostním křtu pohádkové knížky hejtman Jiří Zimola.

Moderátor večera Jan Dobiáš pozval na pódium ředitele festivalu Okolo Třeboně Pavla Barnáše, který jihočeskému hejtmanovi přinesl vodu z třeboňského rybníka Svět.

Pohádková knížka, kterou pro děti vydal Jihočeský kraj v rámci projektu Rožmberský rok 2011, tak byla slavnostně pokřtěna.

Doporučení:
Share

Pohádky třeboňského kapra pokřtil jihočeský hejtman vodou ze Světa - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Zkuste si napsat na kontak níže na odkazu (vpravo), možná vám poradí…
    http://www.rozmberskyrok.cz/page/front_page

  2. Pavla napsal:

    Dobrý den

    Mohu vás požádat o radu kde mohu zakoupit knihu Pohádky Třeboňského kapra? Velice děkuji Pavla

Napsat komentář