Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. prosince

pozvánky
I další prosincový týden je doslova nabitý nejrůznějšími literárními akcemi, z nichž některé jsme pro vás opět vybrali do našeho krátkého přehledu. V kompletní nabídce, kterou naleznete v našem kalendáři akcí, nechybí autogramiády, křty knížek či besedy…


V přehledu týdne nezapomínáme ani na začínající autory. Jednou z nich je i Cecílie Jílková, která hned v pondělí pokřtí svou knihu Cesta na Drromm. Tento román, jehož příběh se odehrává v blízké budoucnosti, nám představuje malou skupinku první generace osadníků, kteří se snaží vybudovat svět na zcela nových zásadách, než jej známe dnes. Provázet vás bude Teodor, který je ohrožený smrtelnou chorobou a hledá nový domov na planetě Drromm.
Křest knihy Cesta na Drromm autorky Cecilie Jílkové, se uskuteční v Literární kavárně Knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze, 13. prosince od 17 hodin.

V Brně se v úterý uskuteční autogramiáda spojená s besedou s autorem Janem Šmídem k jeho knize Obrázky z Champagne. Jan Šmíd svým čtenářům představí nové pokračování populární série knih obrázků z Francie. Na pozadí konkrétních příběhů lidí vypráví o pozoruhodné historii několika výjimečných značek a také o tom, co šampaňské znamená pro obyvatele tohoto regionu. Kniha obsahuje přes sto barevných fotografií autora a akvarely malíře Miroslava Konráda.
Autogramiáda a beseda knihy Obrázky z Champagne se koná v úterý 14. prosince od 17 hodin v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně.

Na středu je pak naplánován křest velmi zajímavé knihy pojednávající o největším bohatství země skotské, tj. o whisce. Knihu Malt Whisky, Skotsko vydává nakladatelství BVD, sepsal ji Miloš Skácel, který v ní seznamuje s podrobnými údaji o 101 dnes destilujících palírnách a o všech palírnách, které byly již dříve uzavřeny. Kromě toho ukazuje na nejrozmanitější produkci skotské malt whisky a přináší tak na trh snad nejucelenější přehled, jaký lze dnes v písemné podobě najít.
Kniha Malt Whisky, Skotsko bude pokřtěna v Praze 15. prosince 2010 v 17:00 hodin v kavárně UNO ve 2. patře obchodního centra Palladium, v Praze 1.

Bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová vydává svou knihu Můj flirt s politikou aneb příručka pro ministryně. Daniela Kovářová byla od května 2009 do července 2010 ministryně spravedlnosti ve vládě Jana Fischera. Od mládí píše povídky, které publikuje pod pseudonymem Ida Sebastiani. V této knize s nadsázkou a vtipem popisuje typy úředníků, politiků a novinářů, s nimiž se setkala, i povinnosti ministra v nevážné podobě.
Autogramiáda knihy Můj flirt s politikou aneb příručka pro ministryně se uskuteční ve čtvrtek 16. prosince od 16 hodin v knihkupectví Dobrovský, na Joštově ulici v Brně.

Na pátek se pak mohou těšit příznivci humoru Petra Urbana. V Brně bude probíhat autogramiáda spojená s besedou s tímto úspěšným autorem, tentokrát k jeho knize Pivrncova bichle aneb Vše ze života dvou chlípných padesátníků. Jedná se o autobiografickou knihu, která obsahuje rozhovor vedený spisovatelkou Hedou Bartíkovou, 600 vtipů, obrázků, fotografií – zajímavých momentů z celého života (sportovního, kreslířského, rodinného i čistě osobního) Petra Urbana u příležitosti 50. narozenin.
Nenechte si tedy ujít setkání s autogramiádou Petra Urbana ke knize Pivrncova bichle v pátek 17. prosince od 17 hodin v brněnském CAFFÉ KNIHCENTRUM v OC Olympia.

A v Brně ještě zůstaneme, v sobotu se zde koná autogramiáda Haliny Pawlovské spojená s besedou a autorským čtením této autorky k její knize Ještě že nejsem papež. Pokud máte rádi humor a postřehy Haliny Pawlowské, pak nezapomeňte nahlédnout pod pokličku u této její nové knihy plné povídek a fejetonů. Halina Pawlowská své postřehy koření vydatnou porcí sebeironie, vtipné nadsázky a prozrazuje mnoho ze svého soukromí. Knihou se prolínají půvabné ilustrace Eriky Bornové.
Autogramiáda se setkáním nad knihou Ještě že nejsem papež, se koná v sobotu 18. prosince od 15 hodin v knihkupectví KNIHCENTRUM CAFFÉ v obchodním centru Olympia Brno.

Na neděli je připravena autogramiáda knihy manželky bývalého českého premiéra Petry Paroubkové V botičkách od Diora aneb Omylem v zákulisí velké politiky. Tato dlouho očekávaná kniha vychází pod tímto příznačným názvem inspirovaného jednou z položek mediálního honu na autorku, kdy bulvární fotograf zachytil při křtu botičky její několikaměsíční dcery. Na 170 stránkách autorka v několika kapitolách popisuje mediální štvanici na ni a jejího manžela, dceru nevyjímaje. Popisuje intriky uvnitř ČSSD od chvíle, kdy se objevila po boku jejího předsedy, až po jeho dramatický odchod z tohoto postu.
Autogramiáda knihy V Botičkách od Diora spojená s besedou a autorským čtením se koná v neděli 19. prosince od 15 hodin v literární kavárně CAFFÉ KNIHCENTRUM v OC Olympia Brno.

Věříme, že jste si z našeho krátkého přehledu vybrali a pokud ne, nahlédněte do našeho kalendáře akcí, kde naleznete i další literární setkání.

Doporučení:
Share

Napsat komentář