Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. prosince 2010

pozvánky
I tento týden čeká na milovníky knih všech žánrů mnoho zajímavých akcí. Některé z nich jsme vybrali i do našeho přehledu týdne, další pak naleznete v našem kalendáři akcí. A že je skutečně z čeho vybírat…


A protože se blíží Vánoce, náš přehled nabídek začneme pondělním předvánočním setkáním, při kterém se představí kniha Evropské Vánoce v tradicích lidové kultury. Knížka představuje křesťanské svátky Narození Páně jako fenomén evropské kultury. Kapitoly jsou rozdělené podle rozmanitosti, najdete tady vše o koledních obchůzkách, štědrovečerní noci, stolování, písních atd. Kniha je doplněna řadou autentických dokumentů.
Setkání doplněné živou hudbou se koná v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně, na Masarykově 26 a to 6. prosince od 17 hodin.

Pro milovníky fantazie je rovněž na pondělí připraven křest knihy Erilian, město čarodějů, spojený s autogramiádou. Kmotry knížky se nemohl stát nikdo jiný než náš nejznámější iluzionista Pavel Kožíšek a neméně slavná Saxana Petra Černocká. Hlavní hrdinkou je dívka Kiara, která nastupuje na Univerzitu magických věd jako studentka prvního ročníku. Erilian, město čarodějů je světem magie, územím velké lásky, v němž dobro bojuje se zlem a místo, kde se nakonec ukáže, kdo je skutečně dobrým a kdo ne…
Nezapomeňte tedy zavítat v pondělí 6. prosince od 15 hodin do paláce knih Luxor v Praze, na Václavském náměstí.

Karel Gott je u nás fenoménem a tak si mohou jeho fanoušci přijít na své v úterý, kdy se tento zpěvák bude podepisovat při autogramiádě, která se koná u příležitosti vydání knihy Karel Gott – legenda. Kniha mapuje život tohoto legendárního a úžasného zpěváka, jedinečného umělce a v neposlední řadě i člověka. Knihu vydává nakladatelství Computer Press.
Autogramiáda Karla Gotta se koná v úterý 7. prosince od 16 hodin v Paláci knih Luxor v Praze.

Vánoce se kvapem blíží a tak i další pozvánka nemá k těmto svátkům daleko. Zvláště pak děti budou možná nadšené z nově vydávané knížky s názvem Ježíšek, kterou vydává nakladatelství Mladá fronta. V knížce najdou povídky od Ivony Březinové, Miloše Kratochvíla a Daniely Krolluperové, ilustracemi pak knihu vybavila Andrea Tachezy. Navíc i část výtěžku z prodeje této knihy bude věnována na pomoc pro hluchoslepé děti. Kmotrou se stane Sabina Laurinová a tak neváhejte vyrazit v úterý 7. prosince v 15 hodin na křest této vánoční knížky do kavárny Starsbucks v Praze na Malostranském náměstí.

Slavným cestovatelům Zikmundovi a Havelkovi je věnována další akce v podobě autogramiády ke knihám Miroslava Zikmunda Turecko a Michala Huvara Afrikou na dohled- Po stopách Zikmunda a Hanzelky. První z představovaných knih se soustředí hlavně na fotografické dovednosti slavné dvojice, tato kniha vychází česky vůbec poprvé. Druhá z nich je pak knihou, kdy její autor cíleně postupuje po stopách Zikmunda a Havelky a porovnává zároveň africký kontinent v čase s tím, jak jej popsala slavná dvojice. Unikátní jsou zde pak fotografie, které tento rozdíl dokládají po padesáti letech.
Prezentace knihy s autogramiádou se koná v Paláci knih Luxor v Praze ve středu 8. prosince od 16 hodin.

Pod názvem Lidé, čtěte – potřetí se jistě neskrývá jen fráze, což dokazuje i akce knihovny Eduarda Petišky v Brandýse nad Labem, která stojí za pořádáním tohoto hudebně-literárního pořadu. Během večera čekají na návštěvníky autorská čtení v podání držitele ceny Josefa Škvoreckého za rok 2009, Tomáše Zmeškala, básnířky a dramatičky Kateřiny Rudčenkové či publicisty Jaroslava Balvína. Zavítejte tedy ve čtvrtek 9. prosince v sedm hodin večer do Klubu K v Brandýse nad Labem.

Za humorem a dobrou náladou můžete vyrazit v pátek na autogramiádu knihy Cibulka na Toboganu a připomenout si to nejlepší z pořadu Tobogan. Vedle přepisu těch nejzdařilejších setkání zajímavých hostů v divadle, která pro vás vybrala a sepsala režisérka pořadu Yvona Žertová a více jak stovky jedinečných fotografií, na vás čekají také Alešovy fejetonky, které prozrazují mnohé ze zákulisí natáčení. A aby toho nebylo dost, bonusem knížky je unikátní CD z Toboganů.
Autogramiáda se koná v pátek 10. prosince od 17 hodin v Knihcentru Caffe OC Olympia.

A přidáme ještě jednu pozvánku na pátek, tentokrát je určená hlavně pro děti. Zuzana Pospíšilová zve všechny své příznivce na křest hned tří knížek Školní detektiv, Školní strašidlo a Čarodějnice Eulálie. Prezentaci knih doprovodí ilustrátorka Markéta Vydrová a součástí bude samozřejmě i autogramiáda a chybět nebude ani čtení z těchto knížek.
Celá akce se koná v pátek 10. prosince 2010 v 15:00 v Bílovci.

Milovníci zvířat si pak přijdou na své v sobotu, kdy psycholog psů Rudolf Desenský bude podepisovat novou knihu P.S.I. poradna. Knížka je praktickou příručkou pro všechny pejskaře. Pan Desenský vypráví ze života, z příběhů i otázek od svých příznivců. Navíc kniha obsahuje i konkrétní návody, jak se psy pracovat.
Autogramiáda se uskuteční 11. prosince od 15 hodin v Knihcentrum Caffe v OC Olympia.

A na závěr si necháme sladkou tečku. Účastnice úspěšné televizní show Na nože! Iveta Fabešová vydává svou první kuchařku, která je věnována francouzským dezertům.
Nenechte si tedy ujít knihu Iveta a sladká Francie, jejíž autogramiáda s besedou se koná v neděli 12. prosince v 15 hodin v Knihcentru Caffe OC Olympia.

Další pozvánky na nejrůznější literární pořady naleznete v našem Kalendáři akcí, který pro vás samozřejmě pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář