Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. listopadu 2010

pozvánky
Křtů, výstav nebo prezentací knižních titulů a dalších podobných akcí je někdy až nespočet. Každý týden najdete u nás nabídku toho zajímavého, co byste si možná neměli nechat ujít. Na co se tedy můžete těšit v tomto týdnu?


Pro milovníky dobré italské kuchyně je hned na pondělí 22. 11. připravena v knihkupectví Nový Smíchov v Praze autogramiáda Emanuela Ridiho. Ten se dostal do širokého povědomí především svou televizní kuchařskou show. Kniha S Italem v kuchyni 2, která v těchto dnech vychází, je vlastně jakousi knižní podobou. V knize naleznete opět jednoduchá jídla, ve kterých se využívá hlavně sezonních surovin, navíc je součástí vydání i DVD.
Knihu vydává nakladatelství Magazine. Autogramiáda začíná od 17 hodin.

Pro ty z vás, kteří si svůj život nedokážou představit bez zvířecích miláčků a samozřejmě nejen pro ně, představí oblíbený český zvěrolékař Jan Herčík svou novou knihu Zvěrolékař vzpomíná. Těšit se můžete na příběhy plné laskavého humoru, jejichž hlavními hrdiny jsou jak zvířata všeho druhu, velikosti či srsti, tak jejich majitelé, kteří k nim neodmyslitelně patří. Příběhy literárně zpracovala Alena Hrachovcová, knížku pak na jejím křtu povedou do světa Kateřina Herčíková- Hrachovcová, Marta Jandová a Petr Hapka.
Knihu vydává nakladatelství Čas. Křest knihy Jana Herčíka s následnou autogramiádou začíná v úterý 23. 11. v 16 hodin v Paláci knih Neoluxor v Praze.

V Brně pro vás na úterý připravila prodejna knih Dobrovský autogramiádu herečky, recitátorky a neméně slavné „ženy za pultem“ Jiřiny Švorcové, která se koná u příležitosti vydání knihy Jiřina Švorcová osobně. Rozhovory s ní připravil do knihy novinář Miroslav Graclík, Švorcová v ní odkrývá nejen svůj osobní život, kariéru, ale odhaluje a vysvětluje i své politické názory.
Autogramiáda se koná v úterý 23. 11. od 15 hodin v prodejně knih Dobrovský, Brno Joštova.

Na středu je naplánován slavnostní křest knižní série horoskopů od neméně slavné Dagmar Kludské, s názvem Horoskop vašeho dítěte. Dagmar Kludská v nich propojila jak věštecké umění, tak numerologii, astrologii a znalost tarotu. Knížka pro vaše dítě se tak může stát vítaným pomocníkem, rádcem i průvodcem na jeho cestě životem.
Na křtu budou přítomni i další známí hosté, jako je třeba Bára Basiková, Michal David, Veronika Gajerová, Marta Jandová nebo Vendula Svobodová.
Sérii knih vydává nakladatelství Fragment.
Křest knihy začíná ve středu 24. 11. od 16 hodin v Paláci knih Neoluxor v Praze.

Spolu s dětmi můžete ve čtvrtek vyrazit na křest nové knihy Milady Rezkové a LukášeUrbánka Babočky. Děti se dozví, že babočky nejsou jen tak obyčejní motýli, ale kouzelní, kteří umí i spoustu jiných věcí. Třeba si zahrát na detektivy a vypátrat záhadu v zoologické zahradě.
Knížku vydává v edici Raketa nakladatelství Labyrint.
Křest knihy proběhne ve čtvrtek 25. 11. od 18 hodin v Mlýnské kavárně Kampa v Praze.

Bývalý ministr Jan Fišer vydává svou knihu Jistě, pane premiére aneb Rozhašená země a zájemci z vašich řad se mohou přijít podívat na její křest do knihkupectví Kanzelsberger. Autor nenabízí jen obyčejný pohled, jedná se spíše o reportážní pohled na naší i světovou politiku a rovněž i na osobnost Jana Fišera. Zavede nás například i do autorova dětství nebo nás seznámí s jeho otcem, židovským matematikem, který přežil holocaust.
Křest knihy Jistě, pane premiére aneb Rozhašená země proběhne v pátek 26. 11. od 14,30 hodin v knihkupectví Kanzelsberger v Praze.
Autogramiáda s autorským čtením pak proběhne o den později, v sobotu 27. 11. od 17 hodin v brněnském CAFFÉ KNIHCENTRUM v OC Olympia.

Na sobotu se pak mohou těšit hlavně děti, kdy je připraveno u příležitosti vydání nové knihy Školní detektiv oblíbené dětské autorky Zuzany Pospíšilové zábavné odpoledne. Knížka volně navazuje na předchozí titul Školní strašidlo a je příběhem, kde se mísí realita se světem fantazie. Hlavním hrdinou je školní strašidlo Radílek, který se touží stát detektivem. Součástí akce jsou i hry, soutěže, čtení a pohádky.
Knihu vydává nakladatelství Portál.
Prezentace knihy začíná v sobotu 27. 11. od 14 hodin v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně.

Týden pak můžete zakončit setkáním nad knihou Petry Veselé Kniha o kávě, které je spojeno i s předváděcí akcí, kde hlavní roli bude hrát nejen káva, ale i samotná autorka. Ta předvede různé správné přípravy kávy přímo v literární kavárně. A že bude o čem mluvit. Káva má různé odrůdy a specifické chutě.
Voňavé posezení se koná v neděli 28. 11. od 15 hodin v KNIHCENTRUM Caffé v OC Olympia Brno.

Nejen tyto, ale i mnoho dalších akcí zaměřených na knihy a literaturu naleznete také v našem Kalendáři akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář