Milostný trojúhelník trochu jinak

na ndě
Dva muži a jedna žena. Trojúhelník, který rozhodně nemůže dělat v žádném vztahu dobrotu. Vždy končí bolestí jednoho, nebo všech zúčastněných. Jak si s ním poradí jeho hlavní aktéři v tomto případě?

Spisovatelka Megan Hartová napsala svůj již druhý erotický román. Ten novější nese název Na dně a vyšel v polovině letošního roku v edici Kasandra v nakladatelství Metafora. První vyšel v té samé edici a jmenuje se Sprostá holka.

Megan Hartová propadla knihám již ve třetí třídě na základní škole. Jejím velice oblíbeným autorem je spisovatel Stephen King, díky němuž se rozhodla začít psát. Její první kniha vyšla v roce 2002. Autorka píše kromě milostných románů také sci-fi, horory i fantasy. Touží po tom, aby každá její kniha byla zfilmovaná a ona si mohla zahrát hlavní hrdinku. V současnosti žije se svým manželem a dvěma dětmi.

Doufám, že se do naší země brzy dostanou i jiná její díla, protože si myslím, že autorka je velice dobrou vypravěčkou a dokáže svého čtenáře zaujmout příběhem, který se sice může zdát obyčejný, ale ona ho umí postavit do takového světla, že zajisté minimálně překvapí.

Hlavní hrdinka tohoto vyprávění Sadie Dannigová je osamělou ženou, vyhledávanou psycholožkou, ale také člověkem, který stále touží po milostném románku, jenž jí je bohužel stále odepřen.

Jednoho dne však o polední pauze potká zajímavého muže, a tak si s ním začne povídat. Jejich schůzky se pak opakují s měsíční pravidelností. Vypravěčem je hlavně Joe, který se svěřuje Sadie se svým životním příběhem. A to ne jen tak ledajakým. Milostným a velice intimním. Příběh, jenž je vzrušující a plný nezávazného sexu.

Setkávají se pak každý první pátek v měsíci, kdy se Joe své posluchačce svěří s dalším milostným dobrodružstvím, které zažil opět s neznámou ženou. Postupně také odhaluje i podrobnosti ze svého běžného života a občas i Sadie prozradí něco o sobě.

Sadie se v duchu s těmito ženami ztotožňuje a touží zažít podobný nezávazný sex, jenž by ji pomohl přežít krutou životní realitu. Její muž je totiž ochrnutý. Sadie tak přichází o všechnu slast, kterou sex bezpochyby přináší. Hrdost a hlavně láska ji ale od muže nedovolí odejít, a tak se alespoň spokojí se zážitky, které zprostředkovaně prožívá díky Joemu, jenž má každý měsíc rozhodně co vyprávět. Proto se k těmto pátkům upíná a těší se na další vyprávění své Šeherezády, kterou pro ní Joe je. Příběhy jsou zajímavější, když vypravěč nevynechá žádné pikantnosti a podrobnosti z prožitých nocí.

Erotický příběh, při kterém jsem se červenala, až mi tváře hořely. Velice dobře napsaná kniha, kterou ale doporučuji čtenářkám, jež se nebojí číst v trochu sprostém jazyce a nevadí jim vulgárnější slovník.

Velice se mi líbilo, jak autorka spojila intimní scény plné přerývaných dechů s krutou životní realitou. Vzniká tak úžasný kontrast dvou obyčejných lidských životů, při kterém si čtenář uvědomí, že sexuální scény pouze podtrhují bezmocnost Joeho při hledání té pravé. Podaří se mu ji nakonec nalézt? A objeví ještě Sadie ztracené kouzlo sexu? To vše, a ještě víc naleznete v tomto pikantním vyprávění.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa dně

Hartová, Megan

Metafora, 2012

Napsat komentář