Vždy Tě budu milovat

Schránka 01
Myslím, že název mé recenze napovídá, o kom budu psát. Byla to úžasná žena, matka a hlavně zpěvačka. Talentovaná a nezapomenutelná Whitney Houston.

Český autor Luboš Nečas má za sebou již pár napsaných knih. Většinou se jedná o životopisy slavných lidí. Ani tentokrát neudělal výjimku. Jeho nejnovější počin nese příznačný název, a to Whitney Houston – Hlas, který zní dál. Dílo vyšlo v nakladatelství CPress na konci května tohoto roku.

Whitney Houston byla talentovaná zpěvačka, která uměla rozdávat lásku a štěstí všem okolo. Její písně většinou ovládly hitparády hned poté, co byly vydány. Stala se poměrně brzy slavnou, vzala si milovaného muže, porodila dítě a měla hromadu peněz. Nic z toho jí ale nakonec nepřineslo doživotní štěstí, spíše mám pocit, že ji to dohnalo do pekel.
Nezvládla svou slávu. Nezvládla to všechno, co se kolem ní dělo. A tak to nakonec vzdala. Prohrála svůj boj se životem, ale díky svým fanouškům a rodině, kteří ji nadále budou milovat, tu bude v našich srdcích dál. Tak to alespoň cítím já.

Dílo přináší opravdu intimní pohled do života jednoho člověka, který si prošel vším, co může sláva přinést. Z malé talentované holčičky vyrostla cílevědomá mladá žena, která svou slávu neunesla. Zakusila, jaké je to žít ve světlech reflektorů, být tou obletovanou a známou. Nakonec zkusila drogy a to je věc, která byla začátkem konce.

Ve svém životě ale nezažila jen špatné věci. Splnila si svůj sen. Stala se zpěvačkou, kterou znal a stále zná celý svět. Narodila se jí dcera a byla poměrně dlouhý čas zamilovaná. Nazpívala mnoho úžasných písní, které si dodnes zpívají lidé po celém světě. Její lovesongy patří mezi top. Získala mnoho ocenění a snad byla i na chvíli šťastná.

Kniha kromě popisu zpěvaččina života obsahuje přeložené texty některých písní, vzkazy pozůstalých, veškerou diskografii, ale i mnoho fotografií a rozhovorů, které byly pořízeny za života této hvězdy.

Každý fanoušek, který měl Whitney rád, jistě ocení tuto publikaci a zavzpomíná na její slávu a zlato v hrdle.

Autor napsal opravdu dobré dílo, které čtenáři přiblíží život jedné talentované ženy, která už jen nakonec potřebovala jedinou věc, a to klid. A ten doufejme dostala.
Díky tomuto vyprávění si člověk uvědomí, jak je sláva pomíjivá a co všechno mohou udělat peníze s člověkem tak naivním a hodným, jako Whitney Houston zajisté byla.

Dle mého názoru je šílené, jaký nátlak se na hvězdy někdy vyvíjí. Kolotoč koncertů, rozhovorů, útěky před paparazzi a pomluvy v novinách. To není žádná sranda, a proto i částečně chápu, když člověk sáhne po prostředcích na uklidnění a v některých případech i k něčemu daleko horšímu. Pak už jen vidíme ve všech možných médiích, jak naše oblíbená hvězda bere drogy, nebo se opilá válí po cizích mužích. Je to daň za slávu?

Já myslím, že pokud ano, tak není o co stát. Život máme jen jeden a takto hloupě ho promrhat opravdu nestojí za to. Netvrdím, že za to může jen ten zlý svět showbusinessu a lidi, kteří v něm pracují, jsou ubohými oběťmi. Ale myslím si, že by neuškodilo, kdyby mohli dýchat volněji. Třeba by tu ještě Whitney Houston byla. Kdo ví.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWhitney Houston
Hlas, který zní dál...

Nečas, Luboš

CPress, 2012

Napsat komentář