Jak si poradit v životě

Svety-jak-je-nezname
Dnes vám představíme pět publikací, které vám usnadní život. Díky nim si poradíte v různých situacích. Pomohou vám s úklidem, výchovou dětí i čtyřnohých mazlíčků (především psů), s navazováním vztahu s Bohem a naučí vás předcházet nedorozuměním.

Nedaří se vám navázat vztah s Bohem? Neslyšíte Boží hlas? Jak na to? To vám ve svém průvodci prozradí kazatel Pete Greig.

Byli jsme stvořeni k opravdovému vztahu s Bohem. Tento vztah jako každý jiný zahrnuje také komunikaci a konverzaci. Bible říká, že poslouchat hlas našeho Stvořitele je naprosto zásadní, ale i přirozenou součástí naší existence.
Jak ale můžeme doopravdy slyšet Boží hlas?
Jak slyšet Boží hlas je jednoduchá příručka, ve které najdete všechno, co potřebujete vědět o rozeznávání Božího hlasu – komické historky, příklady z reálného života a praktické návody. Autor otevírá cestu k setkání s Bohem, se sebou samým s dalšími, kteří šli touto cestou před námi…

Jak slyšet Boží hlas

Jednoduchý průvodce pro obyčejné lidi
Autor: Pete Greig

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7255-461-4
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Jak slyšet Boží hlas vydalo nakladatelství Návrat domů.

O autorovi

Pete Greig je kazatelem ve společenství Emmaus Rd v anglickém Guildfordu. Je také zakladatelem a propagátorem hnutí Modlitby 24-7, které dnes působí ve více než stovce zemí světa. Je autorem knih Ušpiněná sláva, Jak se modlit nebo Když Bůh mlčí.

Zdroj informací: Návrat domů

————————————————

Potřebujete pár dobrých rad ohledně výchovy dítěte? Hunter Clarke-Fields vám je poskytne: zapomeňte na výchovné intervence a reagujte na své děti s vlídností.

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.
Běžíte do školy na poslední chvíli? Snažíte se přesvědčit svého potomka, aby jedl více zeleniny? Drásají vás strašlivé záchvaty vzteku, které vaše dítě provozuje u police s bonbony v místním obchodě? Máte pocit, že jedinou odpovědí je přísná výchovná intervence? Zkuste se zastavit a vžít se do pocitů svého dítěte a především do toho, co cítíte vy sami.
Autorka nás ve své knize plné příběhů ze života vede k tomu, abychom nesahali hned po první výchovné intervenci. Možná si říkáte: „Když jsem jako malá nechtěla jíst mrkev, máma mi nasekala, a jaký je ze mě dobrý člověk!“ Nebylo by ale lepší, kdyby vaši rodiče přemýšleli o tom, proč vám něco nechutnalo? S výchovnou laskavostí dojdeme dále než s tresty.

Jak vychovat dobrého člověka

Všímavé rodičovství
Autorka: Hunter Clarke-Fields
Přeložila: Eva Klimentová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-2126-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jak vychovat dobrého člověka vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

V prvních letech rodičovství můžeme nabýt pocitu, že jsme se naprosto pomátli. Jsme pod intenzivním psychickým tlakem. Znovu jsme se ocitli ve vztahu mezi rodičem a dítětem a je těžké si přiznat, jakou zátěž z minulosti s sebou neseme.
Když moje dcera neposlouchala, vyvolávalo to ve mně nevyřešené problémy spojené s pocitem, že mi není nasloucháno. Ale tehdy jsem vůbec netušila, co se děje. Hněv ve mně vzkypěl tak, jak jsem to nepocítila od té doby, co jsem byla… dítě. Než jsem se prokutala k pochopení, co ve mně hněv spouští, obviňovala jsem svou dceru. (str. 50–51)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Hunter Clarke-Fields je lektorkou mindfulness. Moderuje populární podcast Mindful Mama a vytvořila kurz všímavého rodičovství. Pomáhá rodičům zavést do výchovy vlídnost a laskavost. Má dvě dcery, které její rodičovský přístup vystavují každodenním výzvám.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Trávíte úklidem veškerý svůj volný čas? Pak si nenechte ujít knihu Úklid pro klid. Kateřina Brožová se s vámi podělí o uklízecí tipy, které vám ušetří čas, nervy i peníze.

Není nutné uklízet od rána do večera. Úklid může být snadný a rychlý. Naučte se takové uklízecí rituály, které vám ulehčí život a díky nimž už nikdy nebudete otrokem své domácnosti. Získáte uklizený domov, a hlavně více času na všechno, co máte rádi.
Berte úklid s lehkostí! Vše se dá zvládnout ekologicky, jednoduše i rychle.

Úklid pro klid

Tipy, které šetří čas, nervy i peníze
Autorka: Kateřina Brožová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-247-1112-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Úklid pro klid vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Je vás doma víc? Pak máte prádla určitě nad hlavu! Tak nečekej, až bude přetékat z koše nebo až dětem nenajdeš ani dvě stejné ponožky (jo jo, v tom jsem bývala mistr). Radši vyper každý den jednu až dvě várky. Prádlo se ti tak nebude hromadit.
Ideální je zapnout pračku hned ráno. Můžeš to spojit s ranní hygienou. Jestli ráno nevíš, kde ti hlava stojí, prádlo si nachystej večer. Nastav na pračce časovač, aby doprala, až se vrátíš druhý den z práce. Pak ho jen přehodíš do sušičky nebo pověsíš. (str. 19)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Kateřina Brožová ukazuje lidem, že nemusí být otroky svých domácností. Nejen na Instagramu sdílí uklízecí tipy, které všem usnadní život.

Zdroj informací: uklidproklid.eu

————————————————

Mnoho lidí se neumí jasně vyjádřit, což vede ke zbytečným nedorozuměním. Karin Kuschiková vás naučí 50 vět, díky kterým předejdete hádce. A usnadní vám tak život!

Obyčejný rozhovor se může rychle zvrtnout. Stačí, aby si někdo něco špatně vyložil, a z prosté věty se najednou stane domněnka, obvinění či narážka. Doma ve sprše vám pak hlavou víří řada úderných odpovědí. Přímo v akci však zůstáváte beze slov. Nemusí to tak být. „Jen já rozhoduji o tom, kdo mě naštve,“ říká Karin Kuschik, která vám v této knize nabízí padesát skutečně zázračných vět pro sebejistou a chytrou odpověď v každé situaci.

50 vět, které vám usnadní život

Klíč k vnitřní sebejistotě
Autorka: Karin Kuschiková
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 128×190 mm
ISBN: 978-80-7670-160-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu 50 vět, které vám usnadní život vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Možná je vám to všechno už dávno jasné. Nyní máte k dispozici větu, která vám tuto zřejmost zprostředkuje během pěti sekund. Vědět neznamená umět. Věta „Zní to sice logicky, ale můj instinkt mi říká něco jiného“ zní mnohem sebevědoměji a jistěji než tázavé: „Já nevím, proč to nechci“.
Vždyť to ani nepotřebujete vědět. Vaše pocity vám prostě říkají něco jiného. Nebo vaše znalosti lidské povahy či vaše zkušenosti. To stačí. To je vše. (str. 148)

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Kariéra Karin Kuschikové je založena na vyprávění příběhů: studovala žurnalistiku, byla rozhlasovou moderátorkou, účastnila se filmové akademie, podstoupila mediální trénink, a v současnosti působí jako konferenciérka, autorka písní a řečnice. Pracovala před kamerou i za ní a od roku 2000 radí špičkovým manažerům a celebritám jako business koučka. V této knize poprvé sdílí svou expertízu se širokým publikem. Pracuje po celé Evropě a žije v Berlíně.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A na závěr tu máme rádce pro majitele psů: na problémové chování psů se zaměřuje Grisha Stewartová ve svém Tréninku pro úpravu chování.

Nezáleží na tom, jestli je problémové chování vašeho psa způsobované strachem, frustrací nebo agresivitou – pokud štěká, vrčí, skáče, tahá nebo utíká, tahle kniha vám poradí, jak ho toho zlozvyku zbavit, a to účinnými, praktickými a především čistě pozitivními metodami.

Dozvíte se i to, jak problémovému chování předcházet, jak se psem lépe komunikovat, jak v něm budovat samostatnost a odolnost vůči stresu a jak mu dát větší volnost při nácviku problematických situací.

Výcvikovou metodu BAT (Behavioral Adjustment Training) vyvinula trenérka Grisha Stewartová před více než 10 lety a od té doby ji s úspěchem používá. A nejen to – v průběhu let ji neustále vylepšovala a odlaďovala, což vedlo jak k lepším výsledkům, tak k novému, aktualizovanému vydání její knihy, kterou nyní přinášíme českým čtenářům.

Jednoduše a krok po kroku se dozvíte, jak z nevychovance udělat lva salónů!

Trénink pro úpravu chování

Nové praktické techniky, jak si poradit s reaktivním psem
Autorka: Grisha Stewartová
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-7428-407-6
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Trénink pro úpravu chování vydalo nakladatelství Plot v edici Edukace.

Ukázka z knihy

Pokud čtete tuhle knihu, tak pro to máte nějaký důvod. Možná váš pes štěká, dělá výpady nebo vám utíká. Možná jste profesionál, který hledá další strategie, jak pomoct klientům s reaktivitou. Možná se chcete dozvědět, jak používat BAT k socializaci štěňat nebo psů z útulku, o které se staráte, protože víte, jak může reaktivní pes děsit okolí a dostat majitele do izolace.
Ať máte ke čtení jakýkoli důvod, tak jste se pravděpodobně už nejméně jednou setkali s reaktivitou, jako se to stalo mně, když jsem začala vytvářet trénink pro úpravu chování, tedy BAT. Když jsem se reaktivitou zabývala ve své profesi, hledala jsem lepší způsob, jak pomoct svým klientům. Ale ještě důležitější pro mě bylo, že jsem potřebovala způsob, jak pomoct svému vlastnímu psovi. O Peanutovi se víc dozvíte později, až vás seznámím se stručným přehledem BAT, protože tak bude jeho příběh dávat větší smysl. (str. 15)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Trenérka Grisha Stewartová vyvinula výcvikovou metodu BAT (Behavioral Adjustment Training).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak slyšet Boží hlas
Jednoduchý průvodce pro obyčejné lidi

Greig, Pete

Návrat domů, 2024

zobrazit info o knizeJak vychovat dobrého člověka
Všímavé rodičovství

Clarke-Fields, Hunter

Portál, 2024

zobrazit info o knizeÚklid pro klid
Tipy, které šetří čas, nervy i peníze

Brožová, Kateřina

Grada, 2024

zobrazit info o knize50 vět, které vám usnadní život
Klíč k vnitřní sebejistotě

Kuschiková, Karin

Kazda, 2024

zobrazit info o knizeTrénink pro úpravu chování
Nové praktické techniky, jak si poradit s reaktivním psem

Stewartová, Grisha

Plot, 2024

Napsat komentář