S nakladatelstvím Grada do ptačího světa

nebe
Dnes pro vás máme ornitologický speciál! Vydejte se do říše ptactva a zjistěte mnoho zajímavých informací o tvorech, kteří nás dennodenně obklopují. První kniha se vydává po stopách ptáků z celého světa, další dvě knihy jsou ve formě atlasu, díky kterým se v přírodě lépe zorientujete!

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

grada

Kniha Kolem světa za 80 výjimečnými ptáky od autora Mikea Unwina vám představí ptačí říši napříč světem od Namibie po Himálaje. Ač se to tak na první pohled nemusí zdát, čeká vás fascinující čtení plné zajímavých faktů o ptačí migraci, maskování nebo třeba jejich letecké akrobacii!

Tato krásná a inspirativní kniha vypráví nesmírně zajímavé příběhy 80 ptáků z celého světa – od snovače pospolitého z Namibie, který v poušti staví obrovské „bytové bloky“ s mnoha hnízdy, po husu tibetskou, která dvakrát ročně přeletí Himálaje. Vydejte se na putování za těmi nejobdivuhodnějšími opeřenci. S více než 11 000 druhy jsou ptáci nejrozmanitější třídou obratlovců. Jejich schopnosti sahají od impozantní migrace mezi světadíly k ohromující přehlídce letecké akrobacie, barev a maskování. Může se zdát, že vzdušný svět, který obývají, je od toho našeho velmi vzdálený, a přesto se ptáci tolika různými způsoby prolínají s našimi životy. Tato kniha vám přiblíží různorodost, krásu i houževnatost osmdesáti ptáků z celého světa a odhalí, jak hluboký význam pro nás mají.

Kolem světa za 80 výjimečnými ptáky

Autor: Mike Unwin
Ilustrátor: Rjuto Mijake
Přeložila: Alena Klvaňová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 150×232 mm
ISBN: 978-80-271-5113-4
Doporučená cena: 499 Kč

Přečtěte si více o knize Kolem světa za 80 výjimečnými ptáky.

Ukázka z knihy

Můj maličký městský pozemek má daleko k ptačí rezervaci, a přesto za průměrný pracovní den, včetně polední procházky parkem, obvykle vidím nebo slyším asi 25 druhů. Když k tomu ještě připočtu spoustu ptáků na obrázcích, s nimiž se nevyhnutelně setkávám, od hřbetů knih až po tetování, je jasné, že ptákům neuniknu.

O autorovi

Britský autor Mike Unwin proslul svými knihami věnovanými ptákům, přírodě a její ochraně. Je autorem řady odborných publikací, ale také titulů pro děti.

Zdroj informací: knihkupectví Dobrovský

————————————————

Ptáci – Do kapsy je atlas ptáků od Volkera Dierschkeho, v němž představuje rozmanitý a bohatý svět ptactva. Vysvětluje, jak díky barevnému kódu či zpěvu poznat jednotlivé druhy. Celý atlas je navíc krásně graficky zpracován. Tak hurá do přírody!

Jednoduchý atlas, ve kterém se snadno zorientujete díky barevnému kódu jednotlivých skupin ptáků. Ptačí říše oplývá obrovskou rozmanitostí barev, tvarů a velikostí, díky barevnému kódu však snadno naleznete správnou cestu k určení neznámého druhu. Každá barva označuje jednu skupinu typově podobných ptačích druhů. Popisky v obrázcích pak upozorňují na nejdůležitější určovací znaky. Za pozornost však stojí také popis hlasového projevu každého ptáka a další přínosné informace v textu, které se týkají obvyklého způsobu jeho chování při vyhledávání potravy a během hnízdění. V této knize jsou ptáci členěni do šesti skupin: vodní ptáci, dlouhokřídlí; hrabaví a velcí ptáci; sovy, dravci a sokoli; holubovití, datlovití a další; zpěvní ptáci.

Ptáci – Do kapsy

153 druhů snadno a rychle
Autor: Volker Dierschke

Počet stran: 128
Vazba:
Formát: 108×180 mm
ISBN: 978-80-271-3961-3
Doporučená cena: 289 Kč

Přečtěte si více o knize Ptáci – Do kapsy.

Ukázka z knihy

Ke zpěvným patří skutečně drobní ptáci s krátkýma nohama, většinou o velikosti sýkory nebo kosa. Mají také krátké zobáky různých tvarů podle typu konzumované potravy – u zrno­žravých ptáků jsou silné, u hmyzožravých úzké. Jejich peří mívá často jen obyčejné šedé nebo hnědé zbarvení, některé druhy však vynikají svou pestrobarevností. Sameček je větši­nou nápadnější než samička.

ptaci-do-kapsy-ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

————————————————

Publikace Ptáci okolo nás – Do kapsy je rovněž atlasem z repertoáru Volkera Dierschkeho. Najdete tu další druhy ptáků a v kombinaci s předchozí knihou tak tvoří ultimátní must-have pro každého nadšence do přírody a poznávání jejích obyvatel.

Jednoduchý atlas, ve kterém se snadno zorientujete díky barevnému kódu jednotlivých skupin ptáků. Ptačí říše oplývá obrovskou rozmanitostí barev, tvarů a velikostí, díky barevnému kódu však snadno naleznete správnou cestu k určení neznámého druhu. Každá barva označuje jednu skupinu typově podobných ptačích druhů. Popisky v obrázcích pak upozorňují na nejdůležitější určovací znaky. Za pozornost však stojí také popis hlasového projevu každého ptáka a další přínosné informace v textu, které se týkají obvyklého způsobu jeho chování při vyhledávání potravy a během hnízdění. V této knize jsou ptáci členěni do pěti skupin: zpěvní; datlovidí, holubovití a další; sovy, dravci a sokoli; hrabaví a velcí ptáci; vodní ptáci. 

Ptáci okolo nás – Do kapsy

121 druhů snadno a rychle
Autor: Volker Dierschke
Přeložila: Michaela Šimková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 108×180 mm
ISBN: 978-80-271-3573-8
Doporučená cena: 289 Kč

Přečtěte si více o knize Ptáci okolo nás – Do kapsy.

Ukázka z knihy

ptaci-okolo-nas-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKolem světa za 80 výjimečnými ptáky

Unwin, Mike

Grada, 2024

zobrazit info o knizePtáci – Do kapsy

Dierschke, Volker

Grada, 2024

zobrazit info o knizePtáci okolo nás – Do kapsy

Volker Dierschke

Grada, 2024

Napsat komentář