Historické boje, vášně a intriky

tipy historie uvod
Máte rádi historii? A s chutí si přečtete příběhy plné historických bojů, vášní a intrik? Pak právě pro vás máme hned několik tipů na knihy. Představíme vám třeba nový román Heather Morrisové či další pokračování některých oblíbených historických sérií.

Hannah Conrad vás ve svém románu Hříšná přání zavede do 1. poloviny 19. století. V prvním dílu série Liliový palác vypráví o dívce, která se stěhuje k rodině svého strýce do Liliového paláce a chystá se na své uvedení do společnosti.

Píše se rok 1827 a Johanna se poprvé ocitá v paláci svého strýce, který ji má uvést do společnosti. Na zdejším „tržišti nevěst“ má dobrou výchozí pozici, ale díky své důvěřivosti podlehne kouzlu urozeného svůdníka, což její vyhlídky zhatí. V Johanně se však probudí vzdor a rozhodne se bojovat o lásku muže, který ji miluje takovou, jaká skutečně je.

Hříšné přání – Liliový palác

Autorka: Hannah Conrad
Přeložila: Ivana Führmann Vízdalová

Počet stran: 329
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-064-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Hříšné přání – Liliový palác vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Johanna poprvé od příjezdu projížděla ulicemi čtvrti, kde nyní bydlela. „Tady se ale hodně staví,“ poznamenala s obdivem.
„Tato čtvrť je nová, začala se navrhovat od roku 1805,“ objasňoval Maximilian. „Podrobnosti by ti mohl lépe než já povědět můj přítel Alexander. Mým oborem je spíše medicína, jeho koníčkem zase architektura.“
„Medicína?“ zeptala se Johanna. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Hannah Conrad je pseudonym tvůrčí literární skupiny čtyř autorek (Laila El Omari, Frieda Bergmann, Monika Pfundmeier a Persephone Haasis), která má na svém kontě již řadu vydaných titulů různých žánrů.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Fanoušci série Kanadský Západ jistě vědí, že vyšel již čtvrtý díl – Volání naděje. Elizabeth a Wynna čeká nová životní etapa…

Elizabeth a Wynn se rozhodli. S těžkým srdcem se rozloučili se svými přáteli v Beaver Creek a odjeli do ještě nehostinnějších míst, kam byl Wynn jako člen Královské severozápadní jízdní policie přeložen. Zdá se, že manželky místních indiánů se Elizabeth bojí, a ona se cítí nesmírně osamělá. Stýská se jí po malém Sammym, kterého s manželem nějaký čas vychovávali jako vlastního. Dokáží ještě vůbec čelit společně tomu, co má osud pro ně přichystáno?

Volání naděje

Kanadský Západ 4
Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7684-230-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Volání naděje vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Probudily mě vzrušené hlasy. Slyšela jsem kroky. Kroky mnoha lidí. Chvíli jsem si, na pomezí spánku a bdění, nebyla s to uvědomit, kde vlastně jsem, a nechápala jsem, co se to kolem děje. Pak jsem si vzpomněla. Ten požár! Všechno nám shořelo. Nikdo z nás teď nemá střechu nad hlavou a čekáme, až se vrátí muži.
Prásk! Rázem jsem se vztyčila na posteli, jako by vedle mě udeřil hrom. Ty hlasy! Byly to mužské hlasy. Že by i Wynn byl už zpět? Opatrně jsem se vysoukala ze svého borového lože a zamžourala do úsvitu nového dne. (str. 103)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Janette Okeová (*18. února 1935) v Championu v Albertě kanadským farmářům. Absolvovala Mountain View Bible College v Didsbury v Albertě, kde se setkala se svým manželem Edwardem Okem, který se později stal rektorem této vysoké školy. Mají čtyři děti, včetně dvojčat. Její knihy se často věnují průkopnické éře v Americe a zaměřují se na ženské hrdinky. Její první román Láska přichází po špičkách vyšel v nakladatelství Bethany House v roce 1979. Od té doby následovalo více než 75 dalších. Je také autorkou scénářů televizních seriálů. Dalšími díly rozsáhlé romantické série jsou Věčný slib lásky, Dlouhá cesta lásky, Štěstí lásky, Věčný odkaz lásky, Sen lásky, Láska dostává křídla a Láska nalézá přístav. Knižní novinka Volání naděje  je součástí série Kanadský Západ, ke které patří díly Volání srdceVolání jara a Volání nového dne.

Zdroj informací: denik-knihy.cz

————————————————

Příznivci dramatických příběhů napsaných dle skutečných událostí by si neměli nechat ujít knihu Osmanská banka od Alexandra TopčjanaArménští revolucionáři obsadili 26. srpna 1896 konstantinopolskou Osmanskou banku, což je také hlavní motiv tohoto díla.

Ústřední událostí románu je obsazení konstantinopolské Osmanské banky, které provedla 26. srpna 1896 skupina arménských revolucionářů, aby upozornila svět na masakrování arménského obyvatelstva v Osmanské říši. V ději se proplétají osudy socialisticky a anarchisticky naladěných vzbouřenců, švýcarského dobrodruha a bankovního lupiče, jenž s nimi sympatizuje, potrhlého, senilnějícího a surově bezohledného sultána a představitelů evropských mocností, které se snaží využít dění ve prospěch vlastních záměrů.

Dramatický příběh přepadení banky v Konstantinopoli, napsaný na základě skutečné události.
Zoufalý odpor Arménů proti vyhlazovací politice Turecka.

Osmanská banka

Autor: Alexandr Topčjan
Přeložil: Milan Dvořák

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3698-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Osmanská banka vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

„Pane, ani jeden z vámi navržených postupů nebyl schválen. Kdo by nás poslouchal, mohl by si pomyslet, že se jedná o zemi, ve které jste ani jednou nebyl, a dokonce byste ji nesvedl ani ukázat na mapě.“
„Přitom ale, jak je vám známo, ty plány sestavovali naši nejpoučenější lidé, kteří jsou o všem bezvadně zpraveni a tu zemi znají až do nejmenších podrobností.“ (str. 9)

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Alexandr Topčjan se narodil v září 1939 v Jerevanu, od osmdesátých let žil ve Francii, ale zemřel v září 2021 opět v hlavním městě Arménie. Vystudoval arménskou státní univerzitu, pracoval v různých redakcích, byl šéfdramaturgem studia Armenfilm a expertem parlamentu pro média. Za román I po smrti obdržel cenu prezidenta. Přeložil sedmdesát děl frankojazyčných autorů. Román Osmanská banka vyšel v Arménii v roce 2008, byl přeložen do rumunštiny a francouzštiny a chystají se překlady do dalších jazyků.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Heather Morrisová se proslavila sérií Tatér z Osvětimi. Pokud se líbila i vám, pusťte se do jejího nového románu z japonského zajateckého tábora Sestry pod vycházejícím sluncem.

Norah Chambersová miluje hudbu, svého manžela i svou osmiletou dceru. Jenže druhá světová válka umění nepřeje a rodiny kvůli ní končí v troskách. A tak dojde k tomu, že se roku 1942 Norah ocitne v japonském zajateckém táboře, kde musí čelit krutým podmínkám. Spolu s ní tam skončí i velšská zdravotní sestra Nesta Jamesová. Obě ženy na místě nelidského utrpení objevují záblesky lidskosti i nečekanou odvahu uvnitř sebe sama – a pomáhají tak i ostatním. Příběh vznikl na základě skutečných postav a událostí.

Román z japonského zajateckého tábora. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi.

Sestry pod vycházejícím sluncem

Silný příběh odvahy a přežití z japonského zajateckého tábora
Autorka: Heather Morrisová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-264-5151-8
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Sestry pod vycházejícím sluncem vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Když melodie dospěje k posledním dunivým tónům, Norah znovu zvedne ruku a hudba utichne.
Je to poprvé, co celý orchestr výská, křičí a dupe spolu s publikem. Znovu slyšely něco tak magického, že se jim nedostává slov.
Norah se otočí a vidí, že i kapitán Seki a Ah Fat jsou na nohou a nad-
šeně tleskají.
Aplaus trvá celou věčnost, potom Margaret zahájí zpěv státní hymny,
a zatímco ženy zůstanou stát, Seki a Ah Fat se posadí. (str. 224)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Heather Morrisová se narodila na Novém Zélandu. Je autorkou světového bestselleru Tatér z Osvětimi. Její vášní jsou příběhy o přežití, nezlomnosti a naději. V roce 2003, kdy pracovala v nemocnici v Melbourne, se seznámila s postarším pánem, který jí prý „může vyprávět pozoruhodný příběh“. Den, kdy se setkala s Lalem Sokolovem, znamenal pro oba velkou životní změnu. Jejich přátelství sílilo a Lale se vydal na cestu sebezpytování. Heather se svěřil i s těmi nejniternějšími podrobnostmi svého života za holocaustu. Heather původně napsala Laleho příběh jako divadelní hru, za kterou získala významná ocenění v mezinárodních soutěžích, a teprve potom ji přepsala do svého prvního románu Tatér z Osvětimi. Pokračování úspěšné knihy nese název Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta. Třetím románem Heather Morrisové jsou Tři sestry.

Zdroj informací: nakladatelství CPress

————————————————

Na závěr potěšíme milovníky britského spisovatele Jeffreyho Archera a jeho Cliftonovy kroniky: nezapomeňte si pořídit pátý díl, který nese název Mocnější než meč.

Pátý díl rodinné ságy od britského bestselleristy Jeffreyho Archera přináší nové zkoušky i nečekaná odhalení…

Poté, co je Harry Clifton zvolen novým prezidentem anglického PEN klubu, okamžitě zahajuje kampaň za propuštění kolegy Anatolije Babakova. Ten je vězněný na Sibiři kvůli knize, v níž popsal dobu, kdy pracoval pro Stalina. Harry neváhá ohrozit i vlastní život, jen aby byl Babakov osvobozen a jeho kniha vyšla.
Harryho manželka Emma, předsedkyně Barringtonovy loďařské společnosti, čelí následkům bombového útoku IRA na luxusní parník Buckingham, přičemž někteří členové představenstva se domnívají, že by měla odstoupit.
Sir Giles Barrington je nyní státním tajemníkem a pomýšlí na další povýšení. Jeho diplomatická cesta do Berlína však skončí neúspěchem. Gilesovu kariéru vyvede z rovnováhy starý protivník, major Fisher, který proti němu opět stojí ve volbách. Kdo vyhraje tentokrát?
Harryho a Emmin syn Sebastian si v Londýně rychle získává jméno v bance Farthings. Zároveň žádá o ruku krásnou Američanku Samanthu. Jeho rival Adrian Sloane ale dělá vše pro to, aby jeho snahu zmařil…
Pátý díl velkolepé rodinné ságy Cliftonova kronika od Jeffreyho Archera vás zavede z londýnských doků přes rozbouřené vody Atlantiku až do Moskvy a Leningradu. Vydrží rodina pospolu i v těchto extrémně těžkých časech?

Mocnější než meč

Autor: Jeffrey Archer
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7588-584-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Mocnější než meč vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Brendan nezaklepal, prostě stiskl kliku a vklouzl do kajuty. Ve dveřích se ohlédl, aby se ujistil, že ho nikdo neviděl. Nerad by vysvětloval, co dělá mladý muž, který cestuje druhou třídou, v kajutě aristokrata, navíc v noci. Ne že by to někdo komentoval.
„Nevyruší nás někdo?“ staral se, jen co za sebou tiše přivřel dveře.
„Před sedmou ráno nás nikdo rušit nebude, a potom už nebude co rušit.“

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Jeffrey Archer je jedním z nejúspěšnějších současných autorů beletrie. Prodeje jeho knih přesáhly už 275 milionů výtisků v 97 zemích světa. Jako spisovatel je velmi disciplinovaný, protože každý román přepracovává i čtrnáctkrát, a kromě toho do svých příběhů vnáší spoustu zajímavých zákulisních informací. Jeho knihy představují fascinující vhled do mnoha oblastí, ať už Archer čerpá inspiraci z vlastní politické kariéry, lásky k umění nebo celé škály témat, s nimiž přišel do styku díky široké síti přátelství, kterou si vybudoval během desítek let na britské politické scéně. Jeffrey Archer je členem Sněmovny lordů, s manželkou Mary mají dva syny, dvě vnučky a tři vnuky. Svůj čas tráví střídavě v Londýně, Grantchesteru v Cambridgi a na Mallorce, kde píše první verzi každé nové knihy. Čtenáři mohou znát jeho díla Toulec plný šípůDvanáct falešných stopDevítiocasá kočka a předchozí díly ze série Cliftonova kronikaJen čas ukáže, Otcovy hříchyPřísně střežené tajemství Příliš odvážné přání.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHříšné přání – Liliový palác

Conrad, Hannah

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeVolání naděje
Kanadský Západ 4

Okeová, Janette

Triton, 2024

zobrazit info o knizeOsmanská banka

Topčjan, Alexandr

Argo, 2024

zobrazit info o knizeSestry pod vycházejícím sluncem
Silný příběh odvahy a přežití z japonského zajateckého tábora

Morrisová, Heather

CPress, 2024

zobrazit info o knizeMocnější než meč

Archer, Jeffrey

Mystery Press, 2024

Napsat komentář