Poznejte papeže Benedikta XVI. zblízka

PR streda uvodni (1)
Dnes vám představíme knižní novinku, díky níž nahlédnete do života Josepha Ratzingera, papeže Benedikta XVI. Zajímavosti z jeho života mapuje jemu blízký Georg Gänswein a mnoho zajímavého v knize najdou nejenom věřící…

Jen málokdo poznal papeže Benedikta XVI. tak dobře a tak zblízka jako Georg Gänswein. A proto má smysl číst jeho vzpomínky. Jejich užší spolupráce začíná v roce 1996, kdy byl Joseph Ratzinger už respektovaným i mediálně stále kritizovanějším prefektem Kongregace pro nauku víry. Jeho osobním sekretářem se Gänswein stal v roce 2003, zůstal jím po papežské volbě v roce 2005 a stál při něm při odstoupení z papežského úřadu v roce 2013 i dál, až do Benediktovy smrti na sklonku roku 2022. Gänswein líčí a interpretuje klíčové události církevních i světových dějin od 90. let do současnosti. Dokládá, jak inspirativním myslitelem, bystrým teologem i vlídným a pokorným člověkem byl Joseph Ratzinger – papež Benedikt XVI. Kniha nám přibližuje nejen to, jak funguje Vatikán a jeho instituce, ale také věrohodně dosvědčuje, že to, co papež Benedikt hlásal druhým, sám i žil a hlavní oporou mu přitom byla křesťanská víra, naděje a láska.

Kdo věří, není nikdy sám

Vzpomínky osobního sekretáře Benedikta XVI.
Autor: Saverio Gaeta, Georg Gänswein

Počet stran: 330
Vazba: brožovaná
Formát: 150×200 mm
ISBN: 978-80-756-6482-2
Doporučená cena: 539 Kč

Knihu Kdo věří, není nikdy sám vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Autoři

Mons. Georg Gänswein (*1956), osobní sekretář kardinála Ratzingera – papeže Benedikta XVI., v letech 2012–2022 prefekt papežského domu, titulární arcibiskup v Urbisaglia, v současnosti ve své domovské diecézi ve Freiburgu.

Saverio Gaeta (*1958) je italský novinář, od roku 1999 šéfredaktor časopisu Famiglia Cristiana, předtím reportér Osservatore Romano, spolupracovník Vatikánského rozhlasu a italské veřejnoprávní televize RAI. Vydal přes šedesát knížek. Česky mu vyšly například knížky: Proč svatý? Zákulisí procesu blahořečení Jana Pavla II. nebo Papež František: život a výzvy.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství 

Edice

Edice Osudy vydává knihy, v nichž jsou životopisy a svědectví křesťanských osobností a svatých. Víra je živá a svatí se rodí i v naší době. V edici vyšly například knihy A přesto říci životu ano, Život pro zavrženéŽivot a smrt v bitvě o Británii, Raději smrt než hřích, Nikdo ti neuvěří, Člověk mezi vírou a ateismem a další.


logo kna2x1Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působíme od roku 1991 a dosud jsme vydali více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo věří, není nikdy sám
Vzpomínky osobního sekretáře Benedikta XVI.

Gaeta, Saverio – Gänswein, Georg

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář