Zasoutěžte si o humorný příběh okořeněný českým folklorem

jelita-jitrnice-perex
Máte někdy pocit, že přitahujete bizarní situace a lepí se na vás jedno jelito za druhým? Nebo vám dokonce přijde, že máte našlápnuto k tomu stát se kapitánem týmu jitrnic? Přesvědčte se, že v tom nejste sami.

Nebýt všech těch pitomců…

Vaše zásilka byla přesměrována na výdejnu do pekel horoucích? Řemeslník zaspároval pečlivě vybrané designové kachličky svítivě modrou, a od té doby se nechává zapírat? Vaše máma (učitelka!) sdílí na facebooku další článek o chemikáliích rozprašovaných z letadel, o čemž Česká televize samozřejmě mlčí? Do toho srkáte děsně EKOLOGICKÝM papírovým brčkem ledové kafe z PLASTOVÉHO kelímku a připadáte si, že vám ta absence logiky snad zkroutí i prsty u nohou?

Nebojte, nejste v tom sami. I bývalá novinářka Stáňa má poslední dobou pocit, že tyhle bizáry snad přitahuje a lepí se na ni jedno jelito za druhým. Když po patnácti letech odcházela z televize do kulturní neziskovky, myslela si, že minimálně tam bude větší klid. Nebyl.

Držíte v ruce žánrově neukotvený pamflet omaštěný českým folklorem, tedy přesvědčením, že nebýt všech těch pitomců okolo, život by byl nadmíru výtečný. Jenže, co když v týmu jitrnic hostujete i vy? Nebo dokonce máte našlápnuto na kapitána?

Špejle jsou vrženy.

 

Jelita & jitrnice

Autorka: Michaela Janečková

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2024
ISBN: 978-80-271-5130-1

Přečtěte si více o knize Jelita & jitrnice, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorce

Michaela Janečková vystudovala žurnalistiku na Karlově univerzitě a pracuje jako novinářka. S redaktorskou prací začínala v Lidových novinách, ve kterých rozkrývala například podhoubí tuzemské extrémní pravice. Informace z jejích článků přispěly k odsouzení takzvaných žhářů z Vítkova. Poté vyměnila tužku za mikrofon a přešla do České televize, kde za ekonomickou redakci přes deset let točila reportáže pro Události a editovala pořad Byznys ČT 24. Aktuálně je nejvíce zaměstnaná dcerou Josefínou, příležitostně pracuje pro Denník N a server Voxpot. Její literární debut Třešně v rumu (Cosmopolis, 2022) se dočkal nejen několika dotisků, ale i divadelního zpracování v projektu LiStOVáNí. V rámci turné se příběh svérázné kubánské expedice odehrál ve více než osmdesáti českých městech. Kniha rovněž zabodovala i v Ceně Miloslava Švandrlíka o nejlepší humoristickou knihu za rok 2022 – Třešně v rumu obsadily druhé místo. Ale kdyby to šlo, nejraději by se autorka jenom proháněla na koni po lesích a střílela z luku.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Jelita & jitrnice

Říkáte si občas, jak krásný by byl váš život bez všech těch pitomců okolo? Jenže co když se mezi ně řadíte i vy, jen si to odmítáte připustit? I bývalá novinářka Stáňa má pocit, že bizarní situace doslova přitahuje a kolem sebe má samá jelita, a to si myslela, že v kulturní neziskovce bude oproti televizi klid. Jenže to se opravdu spletla! Přečíst si o tom můžete v knize Michaely Janečkové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jelita & jitrnice vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jelita & jitrnice
probíhá od 12. do 25. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humorné knihy Jelita & jitrnice

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJelita & jitrnice

Janečková, Michaela

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář