Nepříjemné dědictví

zacalo-to-polibkem
Vévoda z Rothwellu se vrátil z cest po Kanadě, aby převzal panství po svém zemřelém otci. A rád by se také oženil. Jenže okolnosti nejsou tak jednoduché, jak by se mohlo zdát…

Nakladatelství Cosmopolis odstartovalo nový rok v půlce ledna třetím dílem romantické historické série Worthingtonovi (v originále The Worthingtons) americké autorky žijící v Německu Elly Quinnové. Jmenuje se Začalo to polibkem a navazuje na Tři týdny do svatby a Markýz hledá ženu. Ač lze každou z knih číst samostatně a nijak tím neutrpí čtenářova orientace v ději a postavách, přesto lze mezi řádky najít i odkazy na předchozí knihy, přesněji: na předchozí úspěšné sňatky. Neboť o ně jde v této sérii především! A na koho z Worthingtonů došla řada v třetím pokračování?

Do centra pozornosti se dostává postava Mattovy sestry Louisy. Užívá si své uvedení do společnosti, a dokonce má i svého ctitele. Jenže ten se jí nezamlouvá – na její vkus působí nedospěle a nedokáže se sám rozhodovat. Louisa se necítí povolána k tomu, aby jím manipulovala, a tak hledá někoho jiného. Když se při ranní projížďce na koni setká s Gideonem, vévodou z Rotwellu, zatočí se s ní celý svět. Jiskra lásky přeskočí na obou stranách. Jenže Gideon se právě vrátil z cest po Kanadě a teprve se rozhlíží po svém zděděném majetku. Bohužel, jeho otec mu odkázal především hromadu dluhů a panství v rozkladu. Do těchto podmínek rozhodně nechce přivést žádnou ženu. Jenže, jak dlouho půvabné Louise odolá?

No, nebyla by to kniha Elly Quinnové, kdyby se se sňatkem dlouho otálelo. Její příběhy jsou psány v rychlém tempu, od prvního zamilovaného pohledu do svatby je jenom malý krůček. Viděno dnešníma očima: sotva se seznámili, už se berou. A člověka ihned napadne, že pak nutně musí dojít k vystřízlivění a komplikacím, které pramení z rozdílných povah, výchovy a podobně. Jenže i na to má Ella Quinnová recept. Jaký? Začtěte se do příjemné pohádkové romance a zjistíte to sami!

Jestliže první díl série odkazoval na Popelku, druhý na Pyšnou princeznu (v obráceném gardu, neb „pyšný“ byl „princ“), tak ten třetí připomíná některou z pohádek, v níž je zakázáno otvírat třináctou komnatu, neb v ní bydlí zlo, a hrdiny po porušení zákazu čeká dlouhá cesta ke znovuzískání štěstí. Ale nemusíte mít strach, v pohádkách přece vždycky všechno skončí dobře!

Také jsem v první recenzi psala, že by mělo nakladatelství vydávat knihy s delším odstupem, aby si čtenářky zase mohly zvyknout na svůj obyčejný život a nelétaly na obláčku nereálné fikce. Po dočtení třetí části jsem o tom přesvědčena ještě více a jsem ráda, že vychází jedna kniha za rok, neb si připadám jako pod vlivem „omamné látky“ – mít jí po ruce víc, tak se určitě předávkuju a do toho šedivého běžného světa se vůbec nebudu chtít vrátit…

Kam to s tou smetánkou spěje, když se gentleman vzdá milenky kvůli manželce? Mohou za to určitě romány, které podněcují sňatky z lásky. Měly by se zakázat. V dobré společnosti by se podobný odpad neměl číst. (str. 96)

Pokud chcete risknout „závislost“ na lechtivé romantice z regentských časů, kdy láska vládla sňatkům a zasnoubené páry se dokonce směly stýkat bez přísného dozoru už před svatbou, pak si skvěle odvyprávěný příběh z pera Elly Quinnové pořiďte. Uvidíte sami, co s vámi love story Louisy a jejího vévody udělá. Když nic jiného, určitě vám zlepší den a vykouzlí úsměv na rtech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZačalo to polibkem

Quinnová, Ella

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář