Zadáno pro ženy

Zeny-o-zenach-pro-zeny
Dnes si na své přijdou ženy: představíme vám pět knih různých žánrů. Nejprve se podíváme na populárně-naučnou literaturu, díky které se zlepšíte v kreslení, v péči o sebe a uděláte změny v pracovním životě. A těšit se samozřejmě můžete i na beletrii!

Chcete se naučit kreslit romantické scény a vytvořit tak na papíře epický milostný příběh? Pomůže vám Christopher Hart. Stačí si pořídit jeho knihu Anime – romantické scény.

Zamilujte si romantické anime! Romantický žánr se skládá ze všech prvků, jaké fanoušci anime milují – drama, komedie a především emoce, které čtenáře chytí za srdce. A vy se teď můžete naučit vytvořit snový a dynamický svět anime romantiky pod vedením známého kreslíře Christophera Harta.

Anime – romantické scény je nepostradatelná příručka, díky které se naučíte kreslit oblíbené typy postav, příběhové linie, vystihnout dokonalého přítele nebo přítelkyni, a především vytvořit epický milostný příběh. Těšit se můžete na kresbu úžasných scén, klíčové okamžiky příběhu a také kresbu párů na základě určitého tématu.

Stejně jako v předchozích knihách i tady s vámi autor projde jednotlivé kroky a provede vás tvorbou složitějších pozic a výrazů. Ať jste začátečníci, anebo pokročilí kreslíři, určitě oceníte jednoduché a srozumitelné návody a postupy. Chybět nebudou ani různé typy postav – tichý kluk, ješita, popová hvězda, fantasy přítel. (Schválně, kdo z vás pro ně má slabost?)

U romantických scén kolikrát taje srdce i toho největšího cynika. Přemýšleli jste o tom, jak by vypadala vaše vysněná romantická scéna? Díky téhle knize ji můžete ztvárnit a ještě o trochu vylepšit. Staňte se postavou svého vlastního příběhu a vytvořte kresby nabité emocemi!

Anime – romantické scény

Jak kreslit oblíbené typy postav
Autor: Christopher Hart
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 228×253 mm
ISBN: 978-80-7413-587-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Anime – romantické scény vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 anime_romanticke_sceny_ukazka-2

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Christopher Hart je světově nejproslulejším autorem návodných knih o kreslení. Jeho příruček se po celém světě prodalo více než 3,5 milionu kusů a byly přeloženy do 20 jazyků. V České republice bylo možné jeho jedinečný styl výkladu poznat v knize Jak kreslit komiksové postavičky, která slavila úspěch u kluků i holek. Napsal i další knihy: Kreslíme postavuAnime – výrazy a pózyAnime – úžasné dívkyManga mánieKreslení módyAnime – tipy a trikyProstě Postava!Kreslení anime a další.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Nejste v práci šťastné? Raději byste začaly s on-line podnikáním? Dejte výpověď a pusťte se do toho! Poradí vám Amy Porterfield ve svém díle Čas na výpověď.

Úspěšná americká byznys koučka a expertka na online marketing Amy Porterfield se dělí o know-how, které získala při budování vlastního mnohamilionového internetového podniku. Bohaté zkušenosti s tvorbou online kurzů dnes nabízí nejen v rámci projektu Digital Course Academy, ale i v této knize, jež se dostala na žebříček bestsellerů The New York Times. Chcete-li začít s vlastním online podnikáním nebo jej rozvinout, Amyin manuál se může stát vaším cenným rádcem a spojencem. Díky důkladnosti výkladu, velkému množství cenných tipů i příkladů autorčiných chyb si můžete osamostatňování zjednodušit a přestat se ho bát.

Čas na výpověď

Manuál online podnikání pro ženy
Autorka: Amy Porterfield

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-5159-2
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Čas na výpověď vydalo nakladatelství Alferia.

O autorce

Amy Porterfield je úspěšná americká byznys koučka a expertka na online marketing. O své zkušenosti získané při budování mnohamiliónového internetového podniku se s lidmi dělí ve své knize Čas na výpověď.

————————————————

Máte malé dítě? A nezapomínáte při jeho péči na sebe? Marie Theunertová dobře ví, že jde o problém mnoha maminek. Proto pro ně napsala knihu Můj malý citlivý zázrak. Naučí vás, že cesta k pohodovému rodinnému životu začíná u rodičů – a nikoli u dítěte!

Přemýšleli jste někdy, jaký by to byl život, kdyby vaše dítě vždycky vypadalo šťastné a spokojené? Jak by to bylo úžasné, kdyby vaše dítě neplakalo a nebylo neustále nespokojené? Už byste nemuseli trávit hodiny a hodiny zoufalým hledáním způsobů, jak uklidnit své dítě, nebo se cítit vinni, když se zdá, že nic nefunguje.

Ať už máte plačtivé dítě nebo vysoce citlivé, tato příručka je pro vás. Budete se dozvídat praktické a snadno proveditelné rady, které vám pomohou lépe porozumět a podporovat vaše dítě. Zjistíte, proč je pro něj tak důležitá bezpečná vazba a dostatek blízkosti. A tím budete obohacovat nejen jeho život, ale i svůj vlastní.

Můj malý citlivý zázrak

Jak dobře pečovat o náročné a plačtivé děti a nezapomínat přitom na sebe
Autorka: Marei Theunertová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 167×221 mm
ISBN: 978-80-7670-126-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Můj malý citlivý zázrak vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Jak je možné, že některé děti jsou temperamentnější, citlivější a závislejší na svém okolí? Proč některá miminka spokojeně leží v postýlce, spí a jen krátce se probouzejí na krmení, zatímco jiná miminka jejich rodiče celý den nosí (či spíše musí nosit), aby je vůbec utišili? Ukazuje se, že citlivé děti mají silnější spojení mezi amygdalou, která je detektorem nebezpečí v mozku, a pravou mozkovou hemisférou, kde sídlí centrum strachu, stresu a paniky. (str. 9)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Marei Theunertová (pedagožka, rodinná terapeutka a matka tří dětí) online doprovází mnoho rodin během jejich náročného období s miminkem. Klíčem k pohodovému soužití je z jejího pohledu péče o sebe sama. Protože jen rodiče, kteří o sebe dobře pečují, mají sílu dobře pečovat o své dítě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A mezi našimi tipy nesmí chybět ani romantický příběh! Chcete vědět, jaké to je žít v obytném voze? Pak si nenechte ujít román Pojízdná čajovna splněných snů, kterou napsala Rebecca Raisinová.

Rosie má život pod kontrolou. Vypracovala se na zástupkyni šéfkuchaře v michelinské restauraci, je vdaná za skvělého muže a budoucnost vypadá růžově.
Vše běží podle plánu až do okamžiku, kdy se vrátí domů a v předsíni najde manžela na odchodu se sbalenými kufry.
Rosie se rozhodne zlomené srdce utopit ve sklence (nebo spíš dvou lahvích) vína a… druhý den ráno zjistí, že v alkoholovém opojení koupila obytné auto! A tak se rozhodne využít příležitost ke změně a vyrazí na životní cestu se svou pojízdnou čajovnou. Ta sice nezíská žádné michelinské hvězdy, ale srdce mnoha lidí ano.

Pojízdná čajovna splněných snů

Autorka: Rebecca Raisinová
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-5083-0
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Pojízdná čajovna splněných snů vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

„Ty prostě vůbec nejsi spontánní, Rosie…“
Určitě jsem špatně slyšela. Když jsem unavená, mozek mi i při největším vypětí úplně nefunguje. Ale teď po dvaceti hodinách na nohou mi ta slova splývají a vůbec se mi nedaří rozluštit, co tím naznačuje.
Je sobota, 2. února, těsně po druhé hodině ranní, takže mi je oficiálně dvaatřicet. Za normálních okolností bych měla dávno spát, ale já se zdržela v práci, protože jsem se rozhodla, a to zcela spontánně, upéct dort se slaným karamelem, abych si ho pak mohla dát spolu s Callumem, doufala jsem totiž, že tentokrát na moje narozeniny nezapomene. (str. 7)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Rebecca Raisin je opravdová bibliofilka. A s láskou ke knihám souvisí i touha psát. Nejprve psala povídky, nyní se zaměřuje na romány. Klade si za cíl vytvářet postavy, které se stanou vašimi přáteli. Tzn. píše o lidech s velkým srdcem, kterým záleží na vztazích, a hlavně věří v pravou lásku. Mezi její romány patří např. Kouzelná Paříž – Obchůdek s knihami.

Zdroj informací: rebeccaraisin.com

————————————————

A na závěr tu máme novinku Elišky Beranové: novelu Sbírání borůvek. Jde o příběh o komplikovaných mezigeneračních vztazích, o nepochopení, ale i strachu ze smrti a ztráty blízkého člověka.

Sbírání borůvek je křehká, tmavofialová novela o mezigenerační lásce a přijetí strachu z vlastní smrtelnosti. V roztříštěné kompozici sleduje vztah úzkostlivé babičky a její životem překypující vnučky Saši, která by často raději žila v klučičím těle. Útěchu před nepochopením a útlakem ze strany dospělých nachází Saša v přítmí babiččina bytu, kde na stěnách ožívají siluety drobných děvčátek, potřeštěných rybářů, medvědů a hlubokých oravských lesů. Co se však stane, když babička onemocní a ani sebevíc lásky ji nedokáže zachránit?

Sbírání borůvek

Autorka: Eliška Beranová

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7530-447-6
Doporučená cena: 210 Kč

Knihu Sbírání borůvek vydalo nakladatelství Malvern.

O autorce

Eliška Beranová je od roku 2018 součástí týmu Odpovědné energie, kde se dlouhodobě věnuje strategické litigaci, integrované prevenci (IPPC), komunitní energetice a transformaci české energetiky směrem k čistým, nízkoemisním zdrojům energie. Od roku 2022 vede legislativní skupinu Unie komunitní energetiky, založenou expertní skupinou Frank Bold ve spolupráci s Hnutím Duha. Cenné zkušenosti v oblasti práva životního prostředí a energetického práva získala mimo jiné v akademické sféře jako pomocná vědecká síla na Univerzitě Karlově v Praze, na studijním pobytu na Univerzitě Oslo a v nevládním neziskovém sektoru. Ve volném čase ráda píše beletrii (např. novely Chlapec s rybí hlavou a Sbírání borůvek), vede komunitní centrum Poustevna, experimentuje v kuchyni a podniká dlouhé pěší túry s manželem Františkem a teriérem Jackem.

Zdroj informací: frankbold.org


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnime – romantické scény
Jak kreslit oblíbené typy postav

Hart, Christopher

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeČas na výpověď
Manuál online podnikání pro ženy

Porterfield, Amy

Alferia, 2024

zobrazit info o knizeMůj malý citlivý zázrak
Jak dobře pečovat o náročné a plačtivé děti a nezapomínat přitom na sebe

Theunertová, Marei

Kazda, 2024

zobrazit info o knizePojízdná čajovna splněných snů

Raisinová, Rebecca

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizeSbírání borůvek

Beranová, Eliška

Malvern, 2023

Napsat komentář