Zahrajte si o kontroverzní román slovenské autorky

tenhle pokoj uvod soutez (1)
Tereza se cítí krásná, obdivovaná a šťastná. Jenže sotva stojí na prahu dospívání a Ivan, její přítel, už je dávno muž v plné síle. Lze takovému vztahu vůbec říkat láska? Čím starší a dospělejší Tereza je, tím více si uvědomuje to, co dřív neviděla. Dokáže se však od Ivana odpoutat?

Láska nebo toxický vztah?

Kontroverzní, syrový a strohý, ale zároveň poetický text mapující šestileté období nerovného poměru dospívající Terezy, které je na začátku příběhu dvanáct let, a padesátiletého Ivana, lektora výtvarného kroužku.

Tereza si není vědoma toho, že se ocitla uvězněná v nezákonném vztahu s manipulátorem, vždyť s Ivanem se konečně cítí krásná a obdivovaná. Během dospívání začíná celou situaci přehodnocovat, snaží se z toxického kolotoče vystoupit a postupně se od Ivana odpoutává.

Jde to však? Krátké, úderné kapitoly, které šokují svou otevřeností, v nás rezonují ještě dlouho po přečtení.

Tenhle pokoj se nedá sníst

Autorka: Nicol Hochholczerová
Přeložila: Irena Steinerová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 151
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2023
ISBN: 978-80-275-1669-8

Přečtěte si více informací o knize Tenhle pokoj se nedá sníst, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Z toho vejce se vylíhnou dětské hodinky, vesele sebou vrtí a tikají. Kurva, ještě tohle, láteří Ivan, hází hodinky do koše ke shnilému ovoci, ale pořád jich neubývá. Nakonec Ivan vleze do skříně a tam sedí na hromadě džínů, v mládí by za džíny vraždil, vraždil by za ticho, jenže hodinky tikají, slyší je až do skříně, jako by se za Ivanem plazily, zatímco mu vypadávají vlasy do klína.

 

O autorce

Nicol Hochholczerová (*1999) pochází z Rimavské Soboty a vystudovala grafiku na Akademii umění v Banské Bystrici. Za své povídky získala ocenění z řady slovenských literárních soutěží. Její knižní debut, novela Tenhle pokoj se nedá sníst (2021), způsobil rozruch na slovenské kulturní scéně a rozvířil debatu o tabuizaci sexuálního násilí.

(Zdroj informací: Host)

Vyhrajte knihu Tenhle pokoj se nedá sníst

Nerovný vztah má málokdy šanci na úspěch i mezi dospělými lidmi. Tím spíš, je-li jeden z nich sotva na začátku puberty a ten druhý už dávno ve zralém věku…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tenhle pokoj se nedá sníst vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tenhle pokoj se nedá sníst
probíhá od 9. do 22. února 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Tenhle pokoj se nedá sníst

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTenhle pokoj se nedá sníst

Hochholczerová, Nicol

Host, 2023

Napsat komentář