Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. února 2024

nenechte_si_ujit
I další únorový týden nabízí literární akce, které stojí za návštěvu. Na své si přijdou děti, dospívající i dospělí! Koná se totiž hned několik čtení pro nejmenší čtenáře, beseda s Janem Linhartem či s Marií Vilánkovou a také uvedení knihy Paramisa.

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 19. února čtení pro nejmenší. Přijít by měly všechny děti, které mají rády pohádky o zvířátkách. Zazní totiž příběh o zajíčkovi Edovi, kterého čeká velké dobrodružství. Sám půjde na návštěvu k babičce a dědečkovi. Co myslíte, nezabloudí? To zjistíte na pobočce Nový Lískovec v 16.00.

Další čtení pro děti naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně na středu 21. února. Těšit se můžete na knihu Potíže s mrkví od Kate Hudson. Vypráví o zajíčkovi, který tolik miluje mrkev, že s ní zaplnil celou svou noru. Jenže kde teď bude bydlet? Pro něj už v noře nezbylo místo! Začátek je na pobočce Černá Pole v 15.00.

Ve středu 21. února si v Městské knihovně v Praze nenechte ujít besedu s Janem Linhartem. Představí vám svou knihu Zámek v oblacích: příběh o odvaze a přátelství pro dospívající čtenáře. Vypráví o patnáctiletém chlapci, který se vydává do alternativního světa, kde se setká s lidmi, kteří mu pomohou překonat jeho strachy. Tak buďte na pobočce Hloubětín v 17.00.

A v Praze ještě zůstaneme. Ve stejný den, tedy ve středu 21. února, se koná také uvedení knihy Paramisa: Pohádky a příběhy romských vypravěčů z bývalého Československa. Jde o sbírku pohádkových vyprávění určenou dospělým čtenářům – příběhy romských vypravěčů zaznamenala přední česká romistka Milena Hübschmannová. Přijďte do Knihovny Václava Havla v 19.00.

Ve čtvrtek 22. února se mohou čtenáři starší třinácti let zúčastnit anglického čtenářské klubu, který organizuje Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Procvičíte si angličtinu a ještě si popovídáte o knihách, které právě čtete. A pozor: na úrovni angličtiny nezáleží, takže se nebojte a dorazte v 16.00 do ústřední knihovny na Kobližné.

A ještě tu máme jedno čtení pro nejmenší: ve čtvrtek 22. února můžete v Brně zajít do Knihovny Jiřího Mahena a poslechnout si čtení z knihy O vlkovi, který vypadl z knížky. Jak naznačuje název, Thierry Robberecht vypráví o vlkovi, který vypadne z knížky. Neví, jak se dostat zpátky a tak skáče z jedné pohádky do druhé! Co myslíte, do které pohádky patří? Odpověď se dozvíte na pobočce Lesná v 16.00.

Na závěr bychom vás ve čtvrtek 22. února rádi pozvali do Knihovny Jiřího Mahena v Brně na besedu s Marií Vilánkovou, autorkou knihy Léčba informací. Už dvacet let se zaměřuje na možnosti lidského vědomí a poznání toho, co je pravou příčinou našich nemocí. Vysvětluje, jak informace působí na lidský organismus, jak ho dokáže ovlivnit a vyléčit. Beseda začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář