Do nového roku se znalostmi, které překvapí a pobaví

mudroprdy uvodni
Taky vás někdy napadne, kolik toho ještě pořád nevíte? Pak by se vám dnešní kniha mohla hodit. Můžete v ní zjistit celou řadu zajímavých, často i bizarních, humorných či šokujících informací. A navíc nabízí minimalistický formát doplněný moderní ilustrací a grafikou.

Mudroprdy jsou dechberoucím koncentrátem zajímavostí ze světa i vesmíru, šokující fakta, nečekané historické souvislosti, fantastické vědecké poznatky i malé hloubavé libůstky. Mentální salva 365 mudroprdů pro každý den oděných v mimořádně vyvoněném grafickém hávu zaručeně pomůže rozpřemýšlet každého čtenáře i jeho okolí. Věděli jste například, že:

  • Čtyřicetkrát složený papír má průměr Saturnu?
  • Komáři preferují blondýny před brunetami?
  • Medvídek Pú vydělal víc než Star Wars?
  • Nejkradenějším jídlem na světě je sýr?

Staň se i ty mudroprdem – zábavným všeználkem okouzlujícím svými instantními znalostmi jakoukoliv společnost a spočiň na prknech, která znamenají přehled! Kultovní Mudroprdy režiséra a inovátora Jakuba Hussara poprvé vycházejí knižně s ilustracemi konceptualisty Daniela Špačka a v grafické podobě Veroniky Kopečkové.

Mudroprdy – 365 dechberoucích zajímavostí pro každý den

Autor: Jakub Hussar
Ilustrace a grafika: Daniel Špaček, Veronika Kopečková

Počet stran: 372
Vazba: brožovaná
Formát: 120×158 mm
ISBN: 978-80-7588-559-3
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Mudroprdy – 365 dechberoucích zajímavostí pro každý den vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

mudroprdy ukazka

O autorovi

Jakub Hussar je režisér, producent a idea maker, držitel ocenění Cannes Bronze Lion, Křišťálová lupa a dalších. Narodil se v Českých Budějovicích, vystudoval režii a scenáristiku na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku, kde příležitostně vyučuje. Už na gymnáziu spoluzaložil tvůrčí skupinu Trinity Pictures, která se zaměřuje na tvorbu krátkých sci-fi filmů, stál u zrodu herního studia ARK8 (online hra Coraabia; Česká hra roku 2014) i dětského kanálu ČT:D. V roce 2018 založil inovativní reklamní agenturu HAZE, kde působí jako kreativní ředitel. O tři roky později mu vyšel dvoudílný sci-fi životopisný román 0 Tu, odehrávající se na fiktivním světě Coraab, který nepřetržitě vyvíjí už přes dvacet let a má s ním velké plány do budoucna. Jakub je autorem pravidelných pondělních Mudroprdů, jež nyní vycházejí v knižní podobě. Je ženatý a má dvě děti, rád tvoří ambientní hudbu, cvičí taekwondo a provozuje kameničinu.

Zdroj informací: Mystery Press

Ilustrace a grafika

Daniel Špaček je ilustrátor a konceptualista. Absolvoval Akademii výtvarných umění v Praze v roce 2005. Design dětské stanice ČT:D, jehož je dlouholetým autorem a výtvarníkem, získal řadu mezinárodních ocenění Promax. Jako výtvarník se podílel na kultovní minisérii Kosmo, produkoval a ilustroval animované seriály Černobílo a No no no!. V knižním světě se věnuje především dospělým knížkám pro děti a dětským knížkám pro dospělé. Kniha Překlep a Škraloup oceněná Magnesií Literou a Zlatou stuhou v roce 2017 byla také zařazena do prestižního katalogu White Ravens. Ve stejném katalogu se objevil i hravý příběh Do Nepaměti, který nakreslil a napsal společně s Tomášem Končinským. Do Nepaměti se také stalo Nejkrásnější českou knihou roku 2022. Daniel Špaček je kreativním ředitelem společnosti Neuron Collective, která se od roku 2019 věnuje vědecké ilustraci, komunikaci a komplexním projektům na pomezí výtvarného umění a digitálních technologií. Mezi jeho vášně patří krasoběh, sbírání kamenů a zážitků.

Zdroj informací: Mystery Press

Veronika Kopečková je grafická designérka a výtvarná editorka knih, především těch dětských. Spoluzakladatelka nakladatelství B4U Publishing, které se věnuje původní tvorbě knih pro děti a je dnes již etablovanou značkou na zahraničním trhu. V letech 2007–2016 byla hlavní designérkou B4U Publishing. Od roku 2016 pracuje na volné noze pro nejrůznější nakladatele a kulturní instituce. Studovala Střední školu uměleckých řemesel v Brně, obor grafický design a vědecká ilustrace, později na FaVU VUT v Brně, konceptuální Ateliér papír a kniha doc. Dr. J. H. Kocmana. Na knize má ráda, že vzniká jako společná aktivita kreativních lidí. Žije a pracuje v Brně a sbírá dětské knihy z celého světa.

Zdroj informací: Mystery Press


mystery-press-logoNakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMudroprdy – 365 dechberoucích zajímavostí pro každý den

Hussar, Jakub – Špaček, Daniel

Mystery Press, 2023

Napsat komentář