Pohádkový začátek roku

Pohadky
První středeční knižní tipy tohoto roku se nesou na pohádkové vlně. Čeká vás pořádné vánoční dobrodružství, pohádka o duhové dívence i novinka Zdeňka Svěráka plná čertů. A na závěr nezapomeneme ani na příznivce manga příběhů.

Vánoční svátky jsou už sice za námi, ale pokud máte rádi knihy s tematikou Vánoc, neměli byste si nechat ujít nové vyprávění oblíbeného britského spisovatele Matta Haiga.

Jestliže měla kouzla svůj začátek, mohlo by se stát, že jednou taky skončí?
Je Štědrý den, ale malé kominici Amélii Darreckové není ani trochu do skoku. Trčí zavřená ve sklepení robotárny pana Plazila a pomalu ztrácí naději, že jí Otec Vánoce splní přání a vysvobodí ji. Jenže to byla právě ona, kdo v Otce Vánoce uvěřil jako první. A jelikož Amélie teď věřit přestává, jsou Vánoce v ohrožení. Proto ji Otec Vánoce musí najít. S pomocí elfů, osmispřežení sobů, královny Viktorie a taky jistého pána jménem Charles Dickens se ji vydává hledat. Je nejvyšší čas…

Pokračování bestselleru Kluk jménem Vánoce. Od autora bestselleru Půlnoční knihovna.

Holka, která zachránila Vánoce

Autor: Matt Haig
Ilustrátor: Chris Mould
Přeložila: Michala Marková

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-257-4267-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Holka, která zachránila Vánoce vydalo nakladatelství Argo a do 4. 1. ji můžete vyhrát v audiopodobě v naší soutěži!

Ukázka z knihy

 holka_ktera_zachrnaila_vanoce

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Britský spisovatel Matt Haig je původním povoláním novinář. Spolupracoval s listy The Guardian, The Sunday Times či The Independent. Je autorem řady knih, prozaických i populárně naučných, určených dospělým i dětem a mládeži. V češtině vyšel mj. jeho román Poslední rodina v Anglii, který originálním způsobem parafrázuje první díl Shakespearovy hry Jindřich IV., dále komická parodie Shakespearovy tragédie o Hamletovi nazvaná Klub mrtvých otců, příběh Radleyovi – Upíři odvedlemilostný příběh procházející staletími a kontinenty Vězeň času či populárně naučný bestseller Důvody, proč zůstat naživu, v němž Haig zpracoval svůj letitý boj s depresí. Mezi čtenáři je také oblíbená jeho Půlnoční knihovna či pohádkový příběh Kluk jménem Vánoce.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Chris Mold je britský ilustrátor. Příležitostně se věnuje i psaní knih pro děti – je autorem série Děsivé příběhy, ve které vypráví o chlapci jménem Stanley Buggles.

————————————————

Příroda, Střapatá louka, jedenáct neznámých tvorečků a zatoulaná duhová dívka. To vše najdete v knize Divukrásné příběhy Slečny Duhy od Zuzany Šestákové.

Pohádkové dobrodružství duhové dívenky, ve kterém jsou laskavost, přátelství a spojení s přírodou tím největším bohatstvím.
Příběh Slečny Duhy zavede dětské čtenáře mezi Tvorečky, jejichž vesnici najdeme na samém okraji Střapaté louky. Tvorečků zde žije jedenáct a každý z nich je něčím jedinečný. Jedno však mají přece jen společné – dobré a laskavé srdce, díky kterému se zatoulaná duhová dívenka může cítit v jejich společnosti jako doma. Postupně poznává své nové přátele, se kterými se vydává na dobrodružnou cestu do doposud neprozkoumaných Buclatých skal. Nechte se vtáhnout do milého příběhu zalitého letním sluncem, deštěm i stříbrným měsíčním svitem, kde přátelství a láska k přírodě jsou tím největším bohatstvím.

Divukrásné příběhy Slečny Duhy

Autorka: Zuzana Šestáková
Ilustrátorka: Tereza Tuhá

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 162×237 mm
ISBN: 978-80-7691-186-4
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Divukrásné příběhy Slečny Duhy vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

divukrasne_pribehy_slecny_duhy_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Zuzana Šestáková je mámou tří dětí a čerstvě nadšenou učitelkou angličtiny, lektorkou hravé muzikoterapie pro děti a ve vzácných časových skulinkách také spisovatelkou dětských knih. Knihy začala psát, protože chtěla vnést do dětského světa příběhy plné vlídnosti, přátelství a také dnes tolik potřebného spojení s přírodou. Její první kniha nese název Laskavé pohádky od starého dubu (Grada, 2017). Příběhem Jak se moře naučilo zpívat, který je určený pro nevidomé děti, přispěla do knihy Černobílé pohádky (Albatros, 2019). Psaní knih je pro ni nesmírným dobrodružstvím, dřinou i potěšením zároveň, neboť nikdy dopředu neví, co se bude dít a kam až ji fantazie zavede. Když se jí podaří vtisknout do příběhu zajímavý nápad nebo vtipnou situaci, je to pro ni ta největší odměna.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Na hrad Hakenburk vás ve své pohádce Čerti nejsou zavede Zdeněk Svěrák. Představí vám dívku, do které se zamiloval čert. A dokonce se rozhodl, že se s ní ožení!

Nazval jsem tuhle knížku Čerti nejsou, abyste se jí nebáli, ale oni tam jsou, a to dokonce tři. Je to však pohádka o lidech, kteří se měli rádi a málem o tu lásku přišli. A taky o dvou dětech, které měly zlého tatínka a nevěděly, jak se to mohlo stát. Chvílemi je to smutné, chvílemi veselé, jak to v životě bývá. Všechno se to odehrává na hradě Hakenburk.
Knížku obdařil Jindřich Čapek krásnými obrázky. Ty vám umožní přímo se na ten temný hrad podívat. Kdo vydrží číst až do konce, bude odměněn.

Čerti nejsou

Autor: Zdeněk Svěrák
Ilustrátor: Jindřich Čapek

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-5198-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Čerti nejsou vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

 certi_nejsou

Dočtěte si celou ukázku.

O autorovi

Zdeněk Svěrák je populární český dramatik, scenárista, herec, spisovatel a textař. Původním povoláním učitel českého jazyka nastoupil po 4 letech pedagogického působení jako redaktor do Českého rozhlasu. Zde se stal jedním z autorů rozhlasového pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka, v němž vznikla postava českého velikána a génia Járy Cimrmana. Během svého působení na české mediální scéně vytvořil Zdeněk Svěrák několik hvězdných dvojic. S Ladislavem Smoljakem psali již dnes legendární divadelní hry pro domovské Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a společně se podíleli na úspěšných filmových komediích, z nichž slavné hlášky znají lidé všech generací. Spolu s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem napsal Zdeněk Svěrák více než 500 písniček, které se stále těší velké oblibě, a to nejen u dětí, ale i jejich rodičů a prarodičů. A konečně se svým synem Janem realizovali úspěšné filmy, z nichž slavný Kolja obdržel filmového Oskara.

Přečtěte si také naši reportáž z autogramiády ke knize Čerti nejsou.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook

O ilustrátorovi

Jindřich Čapek se narodil roku 1953 a je jedním z představitelů slavné tradice českých malířů a knižních ilustrátorů. Patří ke špičkovým středoevropským výtvarníkům a svým uměním si vysloužil věhlas i mimo rodný světadíl. Čapkovy knihy vyšly již ve 25 jazycích, jsou k dostání ve čtyřech světadílech a získaly mu četná ocenění. V době studií se ve svém umění a řemesle zdokonaloval například v curyšské Škole uměleckých řemesel a Akademii v Karlsruhe.
Čapek pracuje s malířským štětcem velmi delikátně, uplatňuje výraznou barevnost a výsledkem jsou působivá a osobitá vizuální sdělení. Jemnost jeho malby a důraz na detaily mají mnoho společného s uměním miniatur. Během svého uměleckého působení získal bezpočet národních a mezinárodních cen a je členem několika uměleckých komisí. Svá díla a knihy vystavuje po celém světě, například Madridu, Benátkách, Římě, New Yorku, Tokiu a jiných.
Spolupracoval s mnoha významnými spisovateli (například Pavel Šrut, Bohumil Hrabal, Michael Ende).

Zdroj informací: jindracapek.cz

————————————————

Poslední kniha potěší nejen milovníky pohádek, ale také příznivce mangy! Japonský autor a ilustrátor Kei Ishiyama totiž originálně převyprávěl několik známých příběhů bratří Grimmů. Nenechte si ujít Manga příběhy bratří Grimmů.

Pohádky bratří Grimmů zná téměř každý! Ale co když se staly trochu jinak? Ilustrátor Kei Ishiyama přichází s mangou, ve které vám převypráví nejznámější příběhy bratří Grimmů tak, jak je dost možná ještě neznáte. Vydejte se na zábavnou pouť do světa zakletých princezen, mluvících zvířat a bratrství na život a na smrt.

V této manze najdete:

    1. Červená Karkulka: V hlavní roli sympatický vlček, který se chce stát opravdovým vlkem. Ale netuší, co všechno ho takové rozhodnutí může stát! Nebylo by nakonec lepší babičce nasekat dřevo?
    2. Locika: Krásné dlouhé vlasy nejsou pouze výsadou žen, ale i mužů. A kdejaká dívka zvládne vylézt do věže, aniž by ji to stálo sebevětší námahu. Čeká na konci tohohle vyprávění láska?
    3. Jeníček a Mařenka: Starší bratři můžou být občas tak trochu otrava, ale Jeníček je ten nejpozornější člověk na světě. Dokonce se nijak nezdráhá vstoupit do služeb jedné postarší elegantní dámy, jenom aby pro sebe a pro Mařenku zajistil dobrý život.
    4. Dvanáct lovců: Princ a jeho slabost pro lovčího Christiana a ty jeho velké krásné oči se brzy stanou předmětem šuškání na dvoře. Co když ale Christian není tím, za koho se vydává?
    5. Dva bratři: Jsou si podobní jako vejce vejci a chvíli se zdá, že je dokonce čeká i stejný osud. Který z nich zabije draka a vyslouží si srdce krásné princezny? A který se radši vydá dál ve společnosti mluvících zvířat?
    6. Sněhurka: Tak krásná, že pro ni má slabost kdejaký trpaslíček. Je možné, že s ním tahle dáma zůstane, nebo věnuje svoje srdce princi, který ji zachránil?
    7. Kocour v botách: Na světě snad není větší povaleč a lenoch než tenhle kocour. Vždyť ani neloví myši! Může vůbec alespoň pohnout drápkem pro svého pána, který ho nadevšechno miluje?
    8. Žabí princezna: Je trochu panovačná, s tím se ovšem mladé princátko snadno popere. Ale dát pusu žábě? Ble, to už je jiný oříšek! Skřivánek, co zpívá a skáče: Může dívka s dobrým srdcem zrušit kletbu, která vytvořila svár mezi dvěma zeměmi? Láska je mocná čarodějka, a tak není kdovíjak těžké se zamilovat, i když má váš milý přes den ostré zuby a drápy.

Manga příběhy bratří Grimmů

Autor a ilustrátor: Kei Ishiyama
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 126×188 mm
ISBN: 978-80-7413-574-3
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Manga příběhy bratří Grimmů vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

manga_pribehy_bratri_grimmu

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolka, která zachránila Vánoce

Haig, Matt

Argo, 2023

zobrazit info o knizeDivukrásné příběhy Slečny Duhy

Šestáková, Zuzana

Pointa, 2023

zobrazit info o knizeČerti nejsou

Svěrák, Zdeněk

Grada, 2023

zobrazit info o knizeManga příběhy bratří Grimmů

Ishiyama, Kei

Zoner Press, 2023

Napsat komentář