Milostný příběh procházející staletími a kontinenty

Vezen casu
Hlavní hrdina Tom Hazard není obyčejný muž. Už zažil mnohé, od shakespearovské Anglie přes zámořské plavby až po meziválečné období.  Ale najednou se musí se rozhodnout, zda poruší pravidlo nesmrtelnosti a podlehne lásce.

Tom Hazard má neuvěřitelné tajemství. Na pohled možná vypadá jako obyčejný jednačtyřicetiletý muž, ve skutečnosti však žije už několik století. Na vlastní kůži prožil mnohé – hrál divadlo se Shakespearem v alžbětínské Anglii, účastnil se zaoceánských výprav s kapitánem Cookem, popíjel s Fitzgeraldem v Paříži 30. let… Měnil identity, aby přežil bez prozrazení, ale nyní se ho minulost pokouší dohonit. Jednou provždy se bude muset rozhodnout, zda zůstane v minulosti uvězněn či konečně začne žít v současnosti.
Ocitáme se s Tomem v Londýně, kde přijímá místo učitele dějepisu – ideální pro někoho, kdo zná dějiny doslova z první ruky. Ve škole potkává šarmantní učitelku francouzštiny, která mu pořádně zamotá život. Protože jediné, co Tom nesmí, je ZAMILOVAT SE.
Vězeň času je milostný příběh, který prochází staletími a kontinenty. Originální román o tom, že kdybychom měli dostatek času, nejspíš bychom žili šťastně až do smrti.

Ukázka z knihy

Jsem starý.
To je první věc, kterou vám povím. Pravděpodobně tomu nebudete věřit. Kdybyste mě viděli, asi byste si mysleli, že je mi kolem čtyřiceti, ale nemohli byste se mýlit víc.
Jsem starý – ve smyslu starý jako strom nebo mlž zaděnka anebo renesanční obraz. (str. 11)

Ohlasy na knihu

Návyková pohádka o cestování časem, která uhání vpřed neuvěřitelným tempem.

- Bookseller

Jemný, citlivý román o Tomu Hazardovi, který žije už 400 let. Všechno výborně zvládá, jen se nesmí zamilovat. Hádejte, co bude dál?

- časopis Red

Kniha plná Haigova humoru a lidskosti, báječně zábavná jízda napříč staletími dobrodružství. Pořádně zahřeje u srdce.

- Sunday Mirror

Vězeň času je cenným příspěvkem k literatuře o cestování časem, obrovsky zábavným, jemně legračním, a na těch nejlepších místech kontemplativním až zasmušilým…

- Irish Times

Vězeň času

Autor: Matt Haig
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-735-9558-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Vězeň času vydalo nakladatelství Metafora.

O autorovi

Matt Haig se narodil roku 1975 v britském Sheffieldu. Je úspěšným novinářem a autorem knih pro mládež i dospělé. Do širšího povědomí čtenářů se dostal romány Poslední rodina v Anglii (2006), Radleyovi (2011), Důvody, proč zůstat naživu (2015) a samozřejmě dosud poslední knihou Vězeň času (2017). Z ní se krátce po vydání stal bestseller a chystá se její filmové zpracování s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Matt Haig za své knihy pro mládež obdržel několik cen, například Blue Peter Book Award, a byl třikrát nominován na Carnegieho medaili za literaturu. Se svou ženou a dvěma dětmi žije v anglickém Brightonu.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou a vydává knihy jak mnoha zahraničních autorů tak také těch českých. Vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie. V repertoáru se nachází i knihy z oblasti tvoření či dalších mnoha zajímavých témat.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVězeň času

Haig, Matt

Metafora, 2018

Napsat komentář