Z mikulášského balíčku

mikulasky motiv
Najdou vaše děti v balíčku od Mikuláše nějakou knihu? Pokud ne, my vám dnes přinášíme tipy na pět zajímavých titulů, které můžete dětem pořídit. Na své si přijdou malí milovníci pohádek, dobrodružných příběhů, audioknih i komiksů.

Stává se vám někdy, že nemůžete usnout? A co v takovém případě děláte? Malá Klárka z knihy od Marie Štumpfové se dívá z okna a pozoruje zahradu…

Klárka nemůže spát. A tak pozoruje zahradu za oknem. Je tam tma. A spousta podivných zvířat, záhadných stínů a strašidelných zvuků. Klárka se tmy bojí. Ale jen do té doby, dokud jí na pomoc nepřiletí můra a neprovede jí čarokrásnou letní nocí a tajuplnou zahradou.
Kniha o tom, že na vlastní strach je nejlepší si sáhnout.
Kniha je určena pro děti od 4 let.

Klárka a noční zahrada

Autorka a ilustrátorka: Marie Štumpfová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 222×285 mm
ISBN: 978-80-262-2075-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Klárka a noční zahrada vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

klarka_a_nocni_zahrada_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Marie Štumpfová je vystudovaná výtvarnice. Její tvorba zahrnuje poetické ilustrace, knižní grafiku i volnou tvorbu. Mezi její nejznámější knihy, na kterých se ilustračně podílela, patří např. knihy Jak zvířata spí, Předpovídej počasí, Uspávanky a vstávanky nebo První sníh.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Druhý dnešní tip ocení milovníci audioknih a také milovníci legendární dvojice Spejbla a Hurvínka! Pusťte si společně s dětmi třetí díl audioknihy s názvem Zlatá zebra a seznamte se s dalšími důležitými pravidly týkající se silničního provozu.

V roce 2022 vyšla dvě CD, první pro předškoláky a nejmenší školáky a druhé pro děti trošku odrostlé, které jsou už také zkušenějšími cyklisty. Ted si můžete poslechnout třetí sérii, která byla v roce 1981 určená žákům 7. tříd základních škol, dnes jí určitě porozumí i děti o dost mladší.

Pro děti 9–12 let a všechny starší, i pro ty, kteří si chtějí zavzpomínat na své školní dětství s pořadem Zlatá zebra.

Zlatá zebra 3 (audiokniha)

Autor: František Nepil
Interpreti: Miloš Kirschner a Helena Štáchová

Délka: 42 minut 17 vteřin
Vazba: CD
EAN: 8590236119925
Doporučená cena: 249 Kč

Audioknihu Zlatá zebra 3 vydalo nakladatelství Radioservis. Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout na webu nakladatele.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani předchozí dva díly Zlaté zebry! Spejbl s Hurvínkem vám objasní, jak se bezpečně chovat na silnici nebo na přechodu pro chodce:

 

O autorovi

František Nepil patří k nejoblíbenějším českým autorům knih pro děti. Na jeho pohádkových příbězích vyrůstaly generace čtenářů. Oblíbené jsou také jeho knihy pro dospělé, fejetony a rozhlasové promluvy. Byl to bytostný vypravěč v psaném i mluveném projevu. Mezi jeho nejoblíbenější knihy patří Makový mužíček, Já Baryk, Štuclinka a Zachumlánek, Pět báječných strýčků, Tatínek se vyplatí, Lišky, dobrou noc, Strakaté pohádky, Vánoce mám rád, Lipová alej, Po Praze chodím, Srpen s bejbinkou ad.

Zdroj informací: Knižní klub

O interpretech

Miloš Kirschner vyrůstal mezi loutkami od dětství. Jeho otec měl totiž v Libni amatérské loutkové divadélko. On sám ale k divadlu původně nechtěl. Rozhodl se studovat mezinárodní právo. Těsně před dokončením ale skončil ve vězení za protikomunistickou činnost a potom u pétépáků. Na začátku padesátých let ho nestor loutkářského umění Josef Skupa přijal do Divadla Spejbla a Hurvínka a zanedlouho ho jmenoval svým nástupcem. Za čtyřiačtyřicet let projel s divadlem kus světa a jeho ústy dokázali dřevění rozumbradové šprýmovat s malými diváky v neuvěřitelných šestnácti jazycích. Ke konci života trpěl těžkou cukrovkou. Lékaři mu dokonce museli amputovat nohu a poslední léta trávil na invalidním vozíku.

Zdroj informací: Česká televize

Helena Štáchová se chtěla stát učitelkou, ale po maturitě nastoupila do Divadla S+H jako elévka. Po absolvování Divadelní fakulty se v roce 1966 stala členkou divadla, kde po roce převzala od Boženy Welekové interpretaci jedné z hlavních postav divadla – Máničky. Po boku svého manžela Miloše Kirschnera začala s interpretací cizojazyčných textů: německy, rusky, španělsky, italsky, anglicky, francouzsky, japonsky a čínsky. Velkým učitelem byl, jak říká, její manžel. Zpočátku se ho trochu bála, ale nakonec vzniklo harmonické manželství. Veselé příběhy a alotria Spejbla a Hurvínka, Máničky i bábinky namluvila Štáchová s Kirschnerem a posléze s Martinem Kláskem na řadu gramofonových desek a CD nosičů.

Zdroj informací: vltava.rozhlas.cz

————————————————

Jaké dobrodružství čeká čtyři děti a psa tentokrát? Objeví tajnou chodbu! Kam asi povede? Nenechte si ujít komiksové zpracování druhého dílu Správné pětky od spisovatelky Enid Blytonové.

Prázdniny nezačaly pro Správnou pětku právě příjemně. Všichni totiž dostali domácí vězení a nesmějí ven, a to kvůli špatným známkám ve škole. Kvůli tomu jim strýc sehnal i na prázdniny soukromého učitele, který je… dost přísný. Naši čtyři dobrodruzi a jejich pes Tim ale mají trochu jiné plány, především proto, že právě pod domem objevili… tajnou chodbu!

Správná pětka opět v akci

Správná pětka 2
Autoři: Enid Blytonová, Nataël
Ilustrátor: Béja
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-276-0687-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Správná pětka opět v akci vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Přečtěte si také první díl v komiksovém zpracování:

Ukázka z knihy

spravna_petka_opet_v_akci_ukazka_1

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce předlohy

Enid Blytonová byla původním povoláním učitelka, nejdřív psala příspěvky do novin o pedagogice a až později se začala věnovat dětské literatuře. Její první kniha byla sbírka veršů pro děti. Koncem 30. let vydala Pohádky na dobrou noc a dobrodružné série příběhů jako Správná pětka či Tajná sedma určené větším dětem. Krátce na to vydala několik knih ze školního prostředí, oblíbený příběh Nejošklivější děvčátko.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Myslíte si, že domácí mazlíčci jsou jen hodní a roztomilí? Tak to se pletete! David Walliams vám ukáže, že někteří mazlíčci působí zkázu, utrpení a zděšení.

Musíme vás předem varovat: z téhle sbírky deseti příběhů o nejbláznivějších domácích mazlíčcích na světě vás bude smíchy bolet břicho! Zapomeňte na roztomilé čumáčky a sametovou hebkost kožíšků, tohle bude přehlídka zvířecích výstředností. Najdete tu zvířata hodná i zlá, ba přímo lotrovsky prohnaná, mazlíčky velké jako dům i bestie, které vás slupnou jako malinu.
Budete žasnout nad Houdinim, králíkem z kouzelníkova klobouku. Vypravíte se na cestu kolem světa s nadzvukovou želvou jménem Vžum. Stanete se svědky toho, jak Grizelda, medvědice grizzly s velkým tajemstvím, obrací dům vzhůru nohama. A to zdaleka není vše!

Nejhorší mazlíčci na světě

Autor: David Walliams
Ilustrátor: Adam Stower
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-4213-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Nejhorší mazlíčci na světě vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

 nejhorsi_mazlicci_na_svete_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

David Walliams je britský herec a scenárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie), za kterou se svým kolegou Mattem Lucasem obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. V roce 2008 napsal svou první knihu pro děti. Literární kritici jej dnes označují za nového Roalda Dahla. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. V současnosti patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do 55 jazyků a po celém světě se jich prodalo 45 milionů výtisků. Napsal např. NěfoLedová obludaTáta za všechny prachyDědečkův velký útěkKrysburger a mnoho dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Adam Stower je oceňovaný britský spisovatel a ilustrátor knížek pro děti. Co jeho paměť sahá, hrozně rád kreslí a do dnešního dne ilustroval šestnáct titulů. Kniha Král Vrkú (v nakladatelství Host vyšla v dubnu 2018) byla v mnohém inspirována vzpomínkami na dětství, kdy si Adam hrál se svým bratrem Mattem v lese, a také časem stráveným na internátní škole v Norfolku staré přes čtyři sta šedesát let. Žije v jihoanglickém Brightonu se svou ženou, dcerou a kocourem Murrayem.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

Na dobrodružnou cestu do lesa plného tajemství vás ve svém příběhu s názvem Bílá vlčice vezme Vanessa Walderová. Nahlédnete díky ní do života vlků.

Les je překrásný a plný tajemství. Zvířata však musejí čelit i mnohým nebezpečím. Vydejte se na dobrodružnou cestu pod korunami stromů!

V údolí řeky právě zuří prudká bouře, když se v noře narodí pět vlčat. Jako poslední přijde na svět maličká vlčí samice a dostane jméno Pětka. A právě ona si umíní, že se stane tou největší lovkyní ze všech vlků. Smečka je její rodinou, chrání ji a učí odvaze i moudrosti. Jenže jednoho dne přijde pohroma, která vlčici připraví o domov. Pětka musí opustit své rodné údolí a vydat se sama do světa plného nebezpečí a dobrodružství. Jediný, kdo jí dál věrně stojí po boku, je její přítel havran Raak. Protože sám je i ten největší a nejchytřejší vlk ztracený.

Kniha inspirovaná skutečným příběhem jedné vlčice vám nabídne i spoustu informací a zajímavostí o krásném i nelehkém životě vlků.

Bílá vlčice

Autorka: Vanessa Walderová
Ilustrátorka: Simona Ceccarelliová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-3878-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Bílá vlčice vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

bila_vlcice

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Vanessa Walderová je rakouská spisovatelka a scenáristka. Narodila se v Heidelbergu, vyrostla ve Vídni, kde také roku 1996 odmaturovala. Potom vystudovala práva a pracovala ve velké advokátní kanceláři. Už během studia přispívala jako novinářka na volné noze do různých novin a časopisů. V roce 2001 jí vyšel první román. Dodnes napsala Vanessa Walderová přes 100 knih pro děti a mládež, které byly přeloženy do 33 jazyků. Od roku 2009 žije v Berlíně ve starém domě u jezera, který obklopuje les Grunewald, se svými liškami, divočáky – a vlky.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Simona Ceccarelliová je ilustrátorka na volné noze, která pracovala jako vědkyně i umělecká ředitelka. Pochází z Itálie, nyní žije ve Švýcarsku.

Zdroj informací: transatlanticagency.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlárka a noční zahrada

Štumpfová, Marie

Portál, 2023

zobrazit info o knizeZlatá zebra 3 (audiokniha)

Nepil, František

Radioservis, 2023

zobrazit info o knizeSprávná pětka opět v akci
Správná pětka 2

Blytonová, Enid

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeNejhorší mazlíčci na světě

Walliams, David

Argo, 2023

zobrazit info o knizeBílá vlčice

Walderová, Vanessa

bambook, 2023

Napsat komentář