Zahrajte si o dětskou knihu nejen o čertech

certi-nejsou-perex
Že čerti nejsou? V pohádkové knize Zdeňka Svěráka najdete rovnou tři. Přečtěte si příběh Aničky, do níž se jeden z nich zamiloval a rozhodl se s ní oženit, i když nechtěla. A také o dvou dětech, které měly zlého tatínka, přestože si ho nezasloužily.

Pohádky z Hakenburku

Nazval jsem tuhle knížku Čerti nejsou, abyste se jí nebáli, ale oni tam jsou, a to dokonce tři. Je to však pohádka o lidech, kteří se měli rádi a málem o tu lásku přišli. A taky o dvou dětech, které měly zlého tatínka a nevěděly, jak se to mohlo stát. Chvílemi je to smutné, chvílemi veselé, jak to v životě bývá. Všechno se to odehrává na hradě Hakenburk.

Knížku obdařil Jindřich Čapek krásnými obrázky. Ty vám umožní přímo se na ten temný hrad podívat. Kdo vydrží číst až do konce, bude odměněn.

Kdybych vám řekl, že dobro zvítězí, už bych prozradil moc.

 

Čerti nejsou

Autor: Zdeněk Svěrák

Vydalo: nakladatelství Bambook
Ilustrace: Jindřich Čapek
Počet stran: 96
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-271-5198-1

Přečtěte si více o knize Čerti nejsou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Bambook. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku nebo přečíst naši reportáž z autogramiády.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Značka Bambook je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

 

Ukázka z knihy

Pojďte, zavedu vás do zvláštní krajiny. Pradávné sopky tu vyvřely na povrch a nadělaly kopce, jako by tu řádil obří krtek. Když žhavá láva vychladla a ztuhla, pokryla ji tráva. Všechny ty zelené kopce jsou oblé, pouze z jednoho vrcholu trčí k nebi něco jako vykotlaný pařez.
Je to hrad Hakenburk.
Dnes tu z něho zbyly jen dvě věže slepené z temných kamenů, ale kdysi to býval nedobytný hrad obehnaný pevnými hradbami. A kdo ho vlastnil, panoval celému tomu kraji zvanému Středohoří. Když přimhouříte oči a popustíte uzdu fantazii, spatříte ho v celé jeho kráse.
Vidíte tu bránu? Bývala po celý čas zavřená padacím mostem, který ji otevřel, jen když k tomu dal hradní pán Lumír z Hakenburku svolení. Jako právě teď. (str. 7)

 

O autorovi

Zdeněk Svěrák je populární český dramatik, scenárista, herec, spisovatel a textař. Původním povoláním učitel českého jazyka nastoupil po 4 letech pedagogického působení jako redaktor do Českého rozhlasu. Zde se stal jedním z autorů rozhlasového pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka, v němž vznikla postava českého velikána a génia Járy Cimrmana. Během svého působení na české mediální scéně vytvořil Zdeněk Svěrák několik hvězdných dvojic. S Ladislavem Smoljakem psali již dnes legendární divadelní hry pro domovské Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a společně se podíleli na úspěšných filmových komediích, z nichž slavné hlášky znají lidé všech generací. Spolu s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem napsal Zdeněk Svěrák více než 500 písniček, které se stále těší velké oblibě, a to nejen u dětí, ale i jejich rodičů a prarodičů. A konečně se svým synem Janem realizovali úspěšné filmy, z nichž slavný Kolja obdržel filmového Oskara.
(Zdroj informací: nakladatelství Bambook)

 

Vyhrajte knihu Čerti nejsou

Aniččina milého odvedli na dlouhých sedm let na vojnu a aby toho neštěstí neměla málo, zamiloval se do ní čert a rozhodl se, že se za něj Anička provdá. Přestože se bránila, nebylo jí to nic platné. Chcete vědět, jestli o svého skutečného milého opravdu přišla, nebo se jim nakonec podařilo o svou lásku nepřijít? Tak si přečtěte dětskou knihu Zdeňka Svěráka, kterou Jindřich Čapek doplnil o překrásné ilustrace.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Bambook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čerti nejsou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čerti nejsou
probíhá od 21. listopadu do 4. prosince 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Čerti nejsou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerti nejsou

Svěrák, Zdeněk

Grada, 2023

Napsat komentář