Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. prosince 2023

nenechte_si_ujit
I v dalším prosincovém týdnu se konají různé literární akce, které byste si neměli nechat ujít. Přijďte třeba na besedu se Štěpánem Kučerou o knize Alžírské arabesky či na autorské čtení Evy Maškové z její nové detektivky Předloha pro vraždu.

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 4. prosince manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Další pozvánku ocení všichni milovníci světoznámé autorky detektivních románů Agathy Christie. Mezi nejznámější postavy jejích detektivek patří Hercule Poirot (např. Záhada na zámku Styles) a slečna Marplová. Knihovna Jiřího Mahena v Brně pro vás připravila výstavu právě o této výjimečné spisovatelce. Ke shlédnutí je od pondělí 4. prosince na pobočce Černá Pole.

Patří k vašim preferovaným příběhům ty, u kterých se zasmějete? Pak pro vás máme tip na skvělou knižní akci! Městská knihovna v Praze pořádá ve středu 6. prosince literární setkání zaměřené právě na humoristickou literaturu. Mluvit se bude o historii i fungování žánru a chybět samozřejmě nebudou ani tipy na četbu. Tak přijďte na pobočku Dejvice v 17.30.

Na stejný den, tedy na středu 6. prosince, naplánovala Městská knihovna v Praze besedu se spisovatelem Štěpánem Kučerou, který byl dvakrát nominovaný na cenu Magnesia litera za prózu. Během svého pobytu v Alžíru (v listopadu 2022) napsal svou nejnovější knihu Alžírské arabesky, kterou v září letošního roku vydalo nakladatelství Druhé město. Přijďte si poslechnout vyprávění nejen o této knize, ale i o životě v Alžíru. Beseda začíná v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně nezapomíná ani na nejmenší čtenáře! Děti do 18 měsíců a jejich rodiče se mohou ve čtvrtek 7. prosince zúčastnit setkání, kde si pohrají, naučí se nové říkanky a zazpívají písničky. A na své si přijdou i rodiče: čeká je přednáška nutriční a laktační poradkyně na téma „Co má dítě jíst? (Jím já správně?)“. Tak buďte v ústřední knihovna na Kobližné v 10.00.

Městská knihovna v Praze zorganizovala autorské čtení Evy Maškové, které se bude konat ve čtvrtek 7. prosince. Eva Mašková má na svém kontě již několik knih, znát můžete třeba její Povídky pod psa. Tentokrát však bude číst ze své nejnovější detektivky Předloha pro vražduVypráví o sedmadvacetileté policistce, která se pokusí odhalit pachatele násilného trestného činu. Autorské čtení začíná v 17.17 na pobočce Hradčany.

V pátek 8. prosince se v Praze uskuteční debata s politologem Jiřím Pehou a novinářem, diplomatem a spisovatelem Petrem Janyškou. Petr Janyška je autorem knihy o současném Polsku, jeho společnosti a politice. Přináší svědectví velkých jmen polské společnosti o situaci, do které Polsko dostalo osm let vládnutí Jarosława Kaczyńského a jak hlubokou propast mezi Poláky vytvořilo. Začátek je v Knihovně Václava Havla19.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář