Zasoutěžte si o pátrání po vrahovi s podivným podpisem

vrazedna-temnota-perex
Smrt Yatesových vypadá na první pohled jako náhodná otrava, ale Josie Quinnová má neblahou předtuchu, která se brzy potvrdí. Mohla by s případem mít něco společného žena, která Josie vběhla z lesa pod kola automobilu?

Mrtvoly s přívěskem v krku

Když strážce parku narazí v lese na těla Valerie a Tylera Yatesových, detektiv Josie Quinnová tuší, že jde o víc než jen o náhodnou otravu. Pitva jí dá za pravdu – Valerii někdo před smrtí do krku hrubě zastrčil přívěsek.

Při prohledávání okolí objeví Josiin tým třetí spací pytel, což naznačuje, že u ohně mohl být tu noc ještě někdo. Byla to neznámá pohřešovaná oběť? Nebo podezřelý na útěku? Mohla by to být žena, která chvíli nato vyběhla z lesa přímo pod kola Josiina auta? Indicie Josii vedou na místa ukrytá hluboko v lese – do propletených jeskyní a na statek mimo civilizaci, kam se lidé chodí schovávat a kde se setkají s mladou dívkou s vyděšenýma očima a obvázanými zápěstími, která ví víc, než říká. Druhý den ji však najdou mrtvou. A se shodným přívěskem…

Josie musí zjistit význam smrtelné ozdoby a dopadnout zvráceného vraha dříve, než přijde o život další nevinný člověk. Nebo už je příliš pozdě a vše pohltí temnota?

 

Vražedná temnota

Autorka: Lisa Reganová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-271-3743-5

Přečtěte si více o knize Vražedná temnota, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také přečíst ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Mírně protočil oči. Noah otevřel ústa, aby něco řekl, ale Josie ho pohledem zarazila. „Pár minut,“ zopakovala jim oběma a otočila se zpátky k tábořišti.
Josie si prohlížela scénu od hranice řady stromů. Napravo od ní stál malý modrý stan. Jeden z cípů vstupu byl smotaný a přivázaný. Z místa, kde stála, vypadal stan prázdný. Pár metrů od něj, přímo naproti ní, zbyly pozůstatky ohniště – kruh z kamenů s doutnajícím dřevem a popelem uvnitř. U jednoho z protějších stromů ležel srolovaný spací pytel. Po celé mýtině se povalovaly různé tábornické potřeby, jako by tam někdo přecházel s otevřeným batohem a nahodile trousil věci, které povětšinou vypadaly jako kusy oblečení. Na hlíně viděla ležet dvojici těl muže a ženy umístěných tak, že měli chodidla blízko ohniště. Josie přistoupila o krok blíž a srdce se jí nepravidelně rozbušilo.
Noah, který šel vedle ní, zašeptal: „Skoro se zdá, jako by spali.“ (str. 20)

 

O autorce

Lisa Reganová je kromě bestsellerové série s detektivem Josie Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America. Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip. Celosvětovou pozornost si získala právě prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou s názvem Mizející dívky, v němž se Josie musela vypořádat se sériovým vrahem a únoscem, který v okolí řádil celá léta. Na jeho úspěch navázala dalším dílem s názvem Dívka beze jména, kde musela přijít na to, zda je neznámá žena svědkyně, pachatelka, nebo budoucí oběť. Ve třetím díle s názvem Matčin hrob pak Lisa Reganová připravila své hrdince případ, který ji donutil vrátit se do její bolestné minulosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Vražedná temnota

Když strážce parku najde mrtvoly Valerie a Tylera Yatesových, myslí si, že se jedná o náhodnou otravu, ale vyšetřování brzy potvrdí, že šlo o vraždu. Detektiv Josie Quinnová spolu s týmem se okamžitě pouští do pátrání a stopy je zavedou až ke zpustlému statku obývanému sektou, kde narazí na vyděšenou dívku. Ta však odmítá prozradit, co ví, a druhý den je i ona nalezena mrtvá. Podaří se Josie najít pachatele dříve, než zemře další nevinná oběť? To si přečtěte v sedmém díle ze série Lisy Reganové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vražedná temnota vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vražedná temnota
probíhá od 31. října do 13. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vražedná temnota

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražedná temnota

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2023

Zasoutěžte si o pátrání po vrahovi s podivným podpisem - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Sandokan napsal:

    Moc děkuji za tuto knihu, kterou jsem vyhrál. Došla včera a došla v pořádku. Dcera ji najde pod stromečkem.

Napsat komentář