Meandrový výběr z Komiksového léta

Den ve znameni knih
Dnes pro vás máme několik tipů z akce Komiksové léto nakladatelství Meander. Čeká vás nahlédnutí do nizozemské tvorby trefně zachycující všednodennost. Dvě knihy vás pak zavedou do francouzského komiksu věnujícího se bajkám a animovanému film!

Meander  je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

log_meander_2-1

Všechny dnes představované knihy nakladatelství Meander můžete zakoupit ve speciální akci Komiksové léto do konce října.

————————————————

Kniha Maaičin Deníček od nizozemské autorky Maaike Hartjes díky jednoduchým ilustracím zachycuje příběhy z autorčina všednodenního života, jeho slasti i strasti. Komiks je vhodný pro děti, mládež i dospělé, neboť se v ní každý z nás najde!

Už od mládí kreslí Maaike Hartjes z Nizozemska krátké komiksové příběhy z vlastního života. Vypráví v nich s humorem o všem hezkém, zvláštním i nepříjemném, co se jí v životě přihodilo, a o všem, co ji nutí k zamyšlení. Proč se svému příteli líbí víc ve vytahaném svetru než v krásných šatech? Co dělat, když někdo neposlouchá, co mu vyprávíte? A může se dospělá žena ještě chovat jako malá holka? Maaičiny obrázky jsou jednoduché, ale expresivní a příběhy z jejího života vám určitě budou připadat povědomé. Kniha vychází za podpory Nizozemského literárního fondu.

Maaičin Deníček

Autorka a ilustrátorka: Maaike Hartjes
Přeložila: Lenka Sovová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7558-000-9
Doporučená cena: 268 Kč

Přečtěte si více o knize Maaičin Deníček a podívejte se i na náš článek o knize.

Ukázka z knihy

maaicin-denik-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Maaike Hartjes (*1972) studovala akademii krásných umění v Amsterdamu a uměleckou školu v Utrechtu. Jejím debutem byla komiksová kniha Dívka a princ. Hlavní inspiraci pro své knihy čerpá ve vlastním životě. Vydala několik komiksů s titulem Maaičin deníček. Najde zábavné řešení pro jakýkoliv nudný problém. V roce 1996 byla nominována na nejlepší nizozemský komiks.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Salvatore od francouzského autora Nikolase de Crécy je poetickou, leč trochu ironickou bajkou, jež sleduje psího automechanika, který se chce díky svému prapodivnému automobilu dostat za svou láskou. Další netradiční postavou je krátkozraká prasnice hledající své ztracené selátko. Příběh, který reflektuje náš nedokonalý svět, dojme, rozesměje i rozpláče nejednoho čtenáře.

Podivuhodná, poetická a ironická bajka proslulého francouzského tvůrce komiksů (česky vyšlo Nebeský bibendum, Pan Ovocňák, Král sjezdovky, Doba ledová, Flašinet) sleduje paralelní osudy dvou bytostí. V první řadě tu máme psího automechanika, který potají staví podivuhodný automobil, jímž se hodlá dostat na druhou stranu Atlantiku za svou ztracenou láskou. Druhou představitelkou je obtloustlá krátkozraká prasnice, která v širém světě hledá
svoje zatoulané selátko.

Posmutnělý i posměšný náčrt nedokonalého světa, skoro podobného tomu našemu, zvládá vše, co umí Nicolas de Crécy nejlépe: dojmout, udivit, nadchnout, rozesmát, rozplakat. Nenechte si jeho nový fantaskní příběh s působivými, avšak křehkými ilustracemi, ujít.

Salvatore

Autor: a ilustrátor: Nikolas de Crécy
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 190×255 mm
ISBN: 978-80-7558-033-7
Doporučená cena: 598 Kč

Přečtěte si více o knize Salvatore.

Ukázka z knihy

salvatore-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Nikolas de Crécy (*1966) studoval na Vysoké škole užitých umění v Marseille a komiks v Angouleme. Nějaký čas pak sbíral zkušenosti v Disneyho studiích, mezitím již pracoval na komiksu Foligatto (1991). Již toto první album získalo několik cen. Následovala třídílná autorská série Nebeský bibendum (1994, 1999, 2002), v níž de Crécy rozvíjí neuvěřitelné osudy tuleně v bájném městě New York sur Loire, se scénáristou Sylvainem Chometem vytvořili sérii Léon Výstředník (Léon la came, 1995, 1997, 1998) a další komiksová alba a obrazové knihy. Kromě toho se věnuje i kreslenému filmu.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Uznávaný komiksový výtvarník Nicolas de Crécy má na kontě i knihu Flašinet, která je tzv. storyboard k animovanému superfilmu. Máte tak jedinečnou šanci nahlédnout do tvorby tohoto komiksového mága, jehož kresby vás zkrátka ohromí!

Flašinet měl být animovaný superfilm, na němž francouzský komiksový mág Nicolas de Crécy, který hned po škole nastoupil do Disneyho studia, pracoval několik let. Čeští čtenáři znají již de Crécyho parodickou variaci na superhrdinské příběhy v komiksovém albu Pan Ovocňák, postapokalyptickou Dobu ledovou (Meander, 2008), která byla vydána již ve třetím dotisku, nebo úsměvného Krále sjezdovky.

Flašinet

Autor a ilustrátor: Nicolas de Crécy
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 300×200 mm
ISBN: 978-80-87596-68-5
Doporučená cena: 298 Kč

Přečtěte si více o knize Flašinet.

Ukázka z knihy

flasinet-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaaičin Deníček

Hartjes, Maaike

Meander, 2016

zobrazit info o knizeSalvatore

Crécy, Nikolas de

Meander, 2017

zobrazit info o knizeFlašinet

de Crécy, Nicolas

Meander, 2015

Napsat komentář