Jedna krádež změní Sylvii život

Tajne stranky pani Sylvie_uvodni
Sylvie nevede právě záviděníhodný život. Obtloustlá a přehlížená sekretářka, manželka ztroskotance… Není divu, že začne utíkat do světa fantazie a sepisovat docela jiný příběh o svůdné mstitelce Charlotte. Počítač s rukopisem jí ale někdo ukradne.

Sylvie Verbaldiová je nenápadná skoro čtyřicátnice s nadváhou, přehlížená sekretářka, matka dvou dospívajících synů, žena životního ztroskotance v depresích a laskavá sousedka, denně pečující o svéráznou důchodkyni Mireille odvedle. Jednoho dne Sylvie začne potají pro vlastní zábavu sepisovat příběh nespoutané hrdinky, svůdnice a mstitelky Charlotte – slova se z ní chrlí proudem a ona cítí velkou úlevu a satisfakci. Psaní úplně propadne, píše v práci, píše o polední pauze na parkovišti u obchodního centra, píše večer a v noci u své nic netušící sousedky… Jednoho dne jí ale někdo rozbije okýnko u auta a počítač i s rozepsaným příběhem o Charlotte jí ukradne. Pro Sylvii je to úplná tragédie, dokud se jí neozve vydavatel z Bordeaux, že je jejím textem, který mu poslala, nadšený a chce ho vydat. Sylvie nemá nejmenší představu, jak se to mohlo stát, ale nakonec s vydáním souhlasí. A tím začíná úplně nová kapitola jejího života. Když totiž literární postava nezůstane jen na papíře, ale dostane se autorce doslova pod kůži, je možné cokoli.

 

Tajné stránky paní Sylvie

Autorka: Claire Vigarello
Přeložila: Hana Davidová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 147×204 mm
ISBN: 978-80-7625-107-6
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Tajné stránky paní Sylvie vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ohlasy

Radostný román oslavující životní vzpouru […], z něhož by v Hollywoodu vznikla skvělá americká komedie.

Libération

Živý a humorný příběh.

Version Femina

Vtipná a rozpustilá románová prvotina.

L´avenir

S humorem a jemnocitem napsaný román o obyčejné ženě, která se stane autorkou erotického bestselleru.

Biblioteca

Zábavná, něžná kniha plná nečekaných zvratů.

Page des libraires (web knihkupců)

… první román Claire Vigarello je neodolatelnou pozvánkou k probuzení vaší vnitřní hrdinky.

Amazon


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajné stránky paní Sylvie

Vigarello , Claire

Metafora, 2023

Napsat komentář