Zjistěte o houbách vše, co je třeba

Nejcastejsi otazky o houbach_uvodni
Sbírání hub může být zrádné, zvlášť pro začátečníka, který se v houbách moc dobře nevyzná a nemá po ruce opravdu užitečný atlas. Naštěstí existuje knížka, která dokáže zodpovědět více než sto otázek každého milovníka hub.

Každého houbaře někdy v terénu zaskočí otázky, na které v běžném atlase hub nelze najít odpověď. Pomoc nabízí kniha Nejčastější otázky o houbách. Björn Wergen a Katrin Gilbertová – zkušení certifikovaní mykologové – z dlouholeté praxe přesně vědí, co se v lese nejčastěji honí hlavou milovníkům hub. V příručce najdete více než 100 fundovaných odpovědí na záludné otázky o nejdůležitějších jedlých i jedovatých houbách. Kniha otázek a odpovědí je plná detailních fotografií, které ilustrují užitečné informace, které méně zkušenému houbaři mohou třeba i zachránit život.

 

Nejčastější otázky o houbách

Více než 100 otázek a odpovědí mykologů
Autoři: Björn Wergen, Katrin Gilbertová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7670-123-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Nejčastější otázky o houbách vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Nejcastejsi otazky o houbach_ukazka1

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorech

Björn Wergen (1985) působí od roku 2001 jako mykolog v Německé mykologické společnosti a od roku 2015 vede výstavu hub ve Schwarzwaldu v Hornbergu v Bádensku-Württembersku. Houby jsou jeho koníčkem už od dětství. Je moderátorem různých internetových fór a skupin na Facebooku, kde odpovídá na dotazy houbařů a zájemců o rady.

Katrin Gilbertová (1987) působí od roku 2014 v Německé mykologické společnosti. Během vysokoškolského studia biologie se zaměřila na houby. Na podzim každoročně pořádá houbařské exkurze.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl, v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejčastější otázky o houbách
Více než 100 otázek a odpovědí mykologů

Wergen, Björn – Gilbertová, Katrin

Kazda, 2023

Napsat komentář