Touha být moderní ženou v každé době

holky-z-detroitu-perex
Melanie žije v současnosti a na své životní křižovatce teprve poznává osudy své příbuzné Violet. I ona, ačkoliv o několik generací dříve, toužila být nespoutanou a moderní ženou. Podařilo se jí to? A postačí Melanii její deník k tomu, aby zjistila, jak se takovou ženou stát?

Je rok 2018. Melanie Barnettová má za to, že už ví, o čem život je. Je zaměstnaná v marketingovém oddělení palírny kentuckého bourbonu, kde se má rozhodovat o jejím povýšení, a po rozchodu s bývalým snoubencem je přesvědčená, že láska a kariéra nejdou skloubit. Pak ovšem v tajné zásuvce automobilového veterána Jordana MX, šarlatově rudého sporťáku a symbolu jazzové éry, kterého jí odkázala její prapraprateta Violet, objeví ohmataný deník obsahující tajuplnou zprávu: Přeber si z tohohle příběhu, co chceš, Melanie, a na zbytek zapomeň.
Je rok 1921. Violet Bondová se nemusí nikomu podřizovat. Vypravila se do Detroitu, energií kypícího centra prosperujícího automobilového průmyslu a nejrychleji se rozvíjejícího města Ameriky, kde jí život přináší nečekaná dobrodružství. Jenže ve světě ilegálních náleven, nových přátel a nečekaných lásek je snadné ztratit kontrolu nad vlastním životem. Když se Melanie ocitne na životní křižovatce, její a Violetin osud se nečekaně protnou. Ač je dělí několik generací, obě uvažují o tom, jak chtějí žít, a ptají se, co vlastně znamená být moderní ženou.

Holky z Detroitu

Autor: Tori Whitaker
Přeložila: Věra Kotábová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7625-135-9
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Holky z Detroitu vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Pevně se ho chytím a cupitám ve svých lodičkách s páskem přes nárt o dost rychleji, než když jsme sem přišli. Přece jenom jsem trochu vyplašená. Detroitské razie se dělají bez příkazů k domovní prohlídce; policajti při nich nemůžou nikoho zabásnout. Ale většinou zlikvidují majiteli živnost, protože rozmlátí všechno od lahví s alkoholem až po barové židle. Ve snaze znemožnit činnost těm, kteří porušují zákony, je ve skutečnosti sami porušují. Venku na ulici, kde je skoro tma, kterou narušují jen blikající pouliční lampy, už necítím takovou úzkost. Naskočíme do tramvaje, která zrovna jede kolem, abychom se vrátili ke mně do bytu a pokusili se zavolat kamarádce.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Tori Whitaker je americká spisovatelka, která odstartovala svoji kariéru debutovým románem Poslední přání Millicentr Glennové, který vyšel v roce 2020, když jí bylo 61 let. Miluje příběhy, které se posouvají mezi minulostí a přítomností. Narodila jsem se na předměstí Cincinnati, většinou vyrostla v Indianě, strávila deset let v metru v Detroitu a nyní bydlí s manželem mimo Atlantu. Je členkou Historical Novel Society a její článek „Vícedobé romány: Klíče ke spojení dvou příběhů z různých časových období“ se objevil v Historical Novels Review .

Zdroj informací: web autorky


Logo_MetaforaNakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolky z Detroitu

Whitaker, Tori

Metafora, 2023

Napsat komentář