Vyhrajte dva svazky Sherlockovského komiksu

soutez holmes uvodni(1)
Záhadné zmizení nejslavnějšího detektiva všech dob nemůže být jen tak! Věrný Watson se musí spolehnout pouze sám na sebe a doufat, že se mu i přes nečekané překážky podaří zjistit, kdo za tím vším stojí…

Holmes I. + II.

4. května 1891 Sherlock Holmes záhadně zmizí ve vodopádech ve Švýcarsku. Stáhne tam s sebou i svého úhlavního nepřítele, profesora Moriartyho. O několik dnů později je detektivův byt na Baker Street 221b vykraden lupiči. Poslal je tam zřejmě Mycroft Holmes, Sherlockův bratr, který se snaží zničit důkazy o Sherlockově šílenství. Bratr Sherlocka podezřívá, že propadl drogám. Podle Mycrofta je Sherlockova smrt sebevraždou člověka, který nemohl snést pomyšlení, že jeho geniální mozek byl zničen drogami. Navzdory všem důkazům doktor Watson tomuto scénáři nevěří a vydá se po detektivovi pátrat po celé Evropě. Postupně odhaluje tajemství Holmese i celé jeho rodiny. U Holmesových rodičů se celá záhada ještě dále stupňuje. V dětském pokoji svého přítele Watson objevuje další tajemství. Jaký vliv mohl mít Mycroft na svého bratra? A jak chápat Mycroftovo tvrzení, že Moriarty, Sherlockův největší nepřítel, nikdy neexistoval?

Autoři: Luc Brunschwig, Cecil
Vydalo: nakladatelství Meander

Přeložil: Richard Podaný
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-87596-28-9

Přečtěte si více o knize Holmes I.+ II.kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Meander. Podívat se můžete také na ukázku.

Ukázka

holmes uk

 

Holmes III. + IV.

Watson pátrá ve francouzském městě Pau, kam Holmesova rodina jezdívala na letní byt, a objeví tam záhadný akvarel, který jej navede na zcela čerstvou stopu! Amatérský detektiv Wiggins mezitím hledá jistého doktora Dudleyho Parkse, mimořádného lékaře, jehož minulost je neoddělitelně propojena s Holmesovým otcem. Do hry vstupují dávná tajemství a osoby známé i nečekané: mezi nimi třeba i samotná Florence Nightingalová, živoucí britský poklad z nejdrahocenějších, všemi milovaná ošetřovatelka a reformátorka zdravotní péče. Pokračování příběhu o britském impériu, jeho největším detektivu a neochotě smířit se se ztrátou provleče své čtenáře spodinou Londýna i osudnými chvílemi dějin, zavede je do vojenské nemocnice ve Scutari i do přístavu v Balaklavě. Cecilovi s Brunschwigem trvalo dlouhých sedm let, než k svému fantasticky započatému holmesovskému opusu připojili další kapitoly. Přesvědčte se sami, že to čekání stálo za to.

Autoři: Luc Brunschwig, Cecil
Vydalo: nakladatelství Meander

Přeložil: Richard Podaný
Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-87596-69-2

Přečtěte si více o knize Holmes III. + IV. kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Meander. Podívejte se i na ukázku.

Ukázka

holmes ukazka(1)(1)

log_meander_2-1

Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

V rámci akce Komiksové léto aktuálně nakladatelství Meander propaguje zejména unikátní díla evropského komiksu vydaná v edici Pro Emu.

 

Vyhrajte knihy Holmes I. +II. a Holmes III. + IV.

Zmizí-li Sherlock Holmes, pak to jistě nebude jen tak. Jeho věrný přítel Watson se musí do pátrání tentokrát pustit zcela sám a je těžko odhadovat, zda má šance na úspěch. Do cesty se mu totiž pletou nejenom nečekaní lidé, ale také dávná tajemství. A budou vůbec stopy, které se mu daří získat, stačit k odhalení? Užijte si mistrovsky vyvedenou komiksovou detektivku.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Meander vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihy Holmes I. + II. a Holmes III. + IV. získat. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Holmes I. + II. a Holmes III. + IV.
probíhá od 15. do 28. září 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3× dvě komiksové knihy Holmes I. + II. a Holmes III. + IV.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolmes I.+ II.

Brunschwig, Luc

Meander, 2014

zobrazit info o knizeHolmes III. + IV.

Brunschwig, Luc

Meander, 2016

Napsat komentář