Relax nejen pro ženy

tipy pondeli 28. 8. uvod(1)
Je mnoho činností, u kterých se dá příjemně relaxovat. My jsme se v dnešních tipech zaměřili především na kreslení, malování a vaření… Vybrali jsme pro vás čtyři knihy, které vám mohou v těchto oblastech posloužit jako vítaná inspirace. Tak do toho!

První knihu dnes ocení především milovníci mangy. Kdo by si nechtěl vyzkoušet kresbu kultovních postaviček z těchto komiksů? Nebojte se, s tímto průvodcem najdete nejenom svého hrdinu, ale zvládnete i jeho výtvarné zpracování.

Chcete se naučit kreslit originální postavy ve stylu japonské mangy? Láká vás vymýšlení vlastních scén? Pak je tato příručka právě pro vás! V knize Umění kreslit – MANGA (The Art of Drawing Manga) najdete 35 návodů a více než 100 užitečných tipů, díky kterým si osvojíte základy kreslení archetypálních postav se zajímavými charaktery a zjistíte, jak na ty nejzajímavější akční pózy. Autorka a ilustrátorka Talia Horsburghová vám ukáže, jak vytvořit celé scény od nuly, díky čemuž posunete svoji tvorbu na novou úroveň! Ať jste fanoušek mangy, kterému nechybí zkušenosti, anebo zvídavý začátečník, díky této knize budete umět vytvářet poutavé scenerie a psát jednoduché dialogy. Čekají na vás pasáže věnované kreslení výrazů, účesů, oblečení, doplňků, ale i zvířat. Zároveň se dozvíte, co dělá padoucha padouchem a jak přenést jeho zlověstnou osobnost na papír. A protože každý svět potřebuje svého hrdinu, v knize najdete kapitolu věnovanou hlavním charakterům. Víte, jak se odlišují od těch vedlejších? Jednotlivé kapitoly mapují tvorbu postav od jednoduchých čibi až po detailnější scény. Autorka vám také poradí, jak si vytvořit svůj vlastní styl a jak se inspirovat u ostatních. Bonusem jsou šablony na konci knihy, které vám pomůžou v procvičování vašich dovedností!

Umění kreslit – manga

Naučte se kreslit mangu krok za krokem
Autorka: Talia Horsburghová
Přeložila: Pavla Němečková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 217×279 mm
ISBN: 978-80-7413-541-5
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Umění kreslit – manga vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

manga ukazka (2)

Prolistujte si kompletní ukázku.

O autorce

Talia Horsburghová je australská ilustrátorka, v online světě známá jako Orbitalswan (@orbitalswan). Vystudovala výtvarné umění a od té doby vede workshopy kreslení pro týmy významných společností jako je Google, YouTube a Pinterest. Mezi její další knihy patří například The Art of Drawing Manga Furries a Manga Furries Coloring.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

Kdo svým schopnostem malíře tolik nevěří, může sáhnout raději po omalovánkách. V těchto najdete 48 velmi vydařených obrázků, které stačí vybarvit. Jaké barevné tóny pro ně použijete, záleží jen na vaší aktuální náladě a fantazii.

Další skvělá kniha autorky Melpomeni Chatzipanagiotouové. Svým charakteristickým stylem nakreslila 48 podrobných obrázků přírody, které obživnou vašimi barvami. Objevte řeky, houby, hlavu ženy složenou z květin i sovu nesoucí na svých křídlech pohoří.

Začarovaná Země

Omalovánková cesta kouzelnými krajinami
Autorka: Melpomeni Chatzipanagiotouová
Přeložil: Milan Bronclík

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 250×250 mm
ISBN: ZačarovanáZemě
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Začarovaná Země vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Melpomeni Chatzipanagiotou je umělkyně využívající pero a inkoust. Pochází z Řecka. Je držitelkou titulu BA(Hons) z grafického designu. Během svých studií se zamilovala do ilustrací a do možnosti sdělovat pocit, slovo nebo myšlenku prostřednictvím kresby. Po ukončení studia se dál věnovala výtvarnému umění a rozjela kariéru ilustrátorky. V Česku už vyšla její kniha Kruh života.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

A pro odpočinek od kreslících aktivit máme dnes taky něco jiného. Stačí se jít podívat do kuchyně a zkusit připravit něco dobrého k jídlu. Pro letní období bude ideálním parťákem tento průvodce grilováním zeleniny.

Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny. Z nich si vybere každý – vegetariáni i všežravci, kteří chtějí na grilovací party zařadit více zeleniny a jiných bezmasých surovin v chutných úpravách. Najdete tu například návod na grilovaný ledový salát s uzenou rančerskou zálivkou, Raichlenovu pizzu Margherita, grilované artyčoky s harissovou majonézou, cuketové špízy s bylinkovo-citronovým máslem nebo grilovanou kukuřici na čtyři způsoby. V praktickém úvodu se dozvíte všechno o potřebném vybavení a grilování jako takovém, autor vás povede na každém kroku: od výběru grilu přes bezpečné zapálení ohně až po nezbytné pomůcky. Na konci knihy najdete tipy, jak na grilu zacházet s více než třemi desítkami druhů zeleniny, které znáte a běžně z nich vaříte, nebo zeleniny, s nimiž se možná chystáte seznámit.

Jak grilovat zeleninu

Nová bible grilování zeleniny na ohni
Autor: Steven Raichlen
Přeložila: Stanislava Moravcová ml.

Počet stran: 160
Vazba:
Formát: 175×205 mm
ISBN: 978-80-276-0677-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Jak grilovat zeleninu vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

recept ukazka(1)(1)

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Steven Raichlen je autor, novinář, lektor a televizní moderátor. Vydal již několik desítek knih s tématem grilování, moderuje také některé americké populární pořady. Uvedl na trh také řadu jídel připravených k ohřevu a konzumaci na grilu a vytvořil řadu grilovacích doplňků a koření. Čtenáři mohou znát už jeho knihu Jak grilovat. Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue.

Zdroj informací: web autora

————————————————

Pokud negrilujete rádi, pak by se vám mohla hodit třeba Jihomoravská kuchařka. Tu připravil známý kuchař Radek Pálka a najdete v ní nejednu tradiční kulinářskou lahůdku. Tak dobrou chuť!

Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína. Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými plackami nebo buchtami s vydatnou polévkou z fazolí a hrachu. Svátečně bylo prostřeno jedinečnou lukšovou polévkou, pečenou husou s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem s místním červeným vínem. Chuťové buňky zde můžete svlažit na celé řadě koštů vín a pálenek místních výrobců, které podobně jako cimbálové muziky dotváří osobitý kolorit zdejšího kraje. Vydejte se s šéfkuchařem Radkem Pálkou ochutnat perly jižní Moravy, které si můžete sami připravit, ať už bydlíte kdekoliv. Výborné recepty jsou doplněny výjimečnými fotografiemi Lucie Chramostové.

Jihomoravská kuchařka

Krásy jižní Moravy na talíři
Autor: Radek Pálka

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-3948-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Jihomoravská kuchařka vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Radek Pálka je český šéfkuchař, na postu šéfkuchaře působil v minulosti hned v několika pražských hotelech. Již několik let vaří v rámci ranního vysílání TV NOVA, získal několik kuchařských nebo cukrářských ocenění. V minulosti již vyšla jeho kniha Šéfkuchařův deník a Šumavská kuchařka.

Zdroj informací: web autora


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Čemu byste dali přednost vy? Vyhrálo by vaření, nebo malování?
Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUmění kreslit – manga
Naučte se kreslit mangu krok za krokem

Horsburghová, Talia

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeZačarovaná Země
Omalovánky proti stresu

Chatzipanagiotouová, Melpomeni

Grada, 2023

zobrazit info o knizeJak grilovat zeleninu
Nová bible grilování zeleniny na ohni

Raichlen, Steven

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeJihomoravská kuchařka
Krásy jižní Moravy na talíři

Pálka, Radek

Grada, 2023

Napsat komentář