Knižní pohlazení z nakladatelství Bambook

DetiCtou
Prostřednictvím dnešních knižních tipů se seznámíte se značkou Bambook, pod níž vychází knihy pro děti. Jde o pohádky plné dobrodružství, zábavy a často i poučení. V nabídce z nakladatelství Bambook je zkrátka z čeho vybírat.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Příběh plný kouzel napsala Laura Brownová. Zvládnou trojčata Emilka, Gábi a Klárka s pomocí svých magických schopností a zvířecích kamarádů zachránit malého brášku? To zjistíte v prvním díle série Kouzelná trojčata.

Trojčata Emilka, Gábi a Klárka žijí ve stromovém domě v lese se svým malým bráškou Tobíkem a tatínkem doktorem Tlapkou, který pomáhá zvířatům. Rodinka právě slaví „nalezeniny“ – tatínek totiž dívky před osmi lety nalezl opuštěné v lese, kde každou z nich hlídalo jedno zvířecí mládě, medvídě Brumla, vlče Fousek a orle Pírko. Slavnostní den se ale zkomplikuje, když Tobík spadne do řeky a ocitne se v nebezpečí. Naštěstí se ukáže, že dívky i jejich zvířecí kamarádi mají díky svému kouzelnému přívěsku nečekané schopnosti. Jak asi všechno nakonec dopadne?

Kouzelná trojčata – Začínáme čarovat

Autorky: Laura Brownová, Elly Kramerová
Ilustrátorka: Sarah Mensingová
Přeložila: Leona Maříková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 133×204 mm
ISBN: 978-80-271-3912-5
Doporučená cena: 249 Kč

Přečtěte si více o knize Kouzelná trojčata – Začínáme čarovat.

Ukázka z knihy

kouzelna_trojcata_zaciname_carovat_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorkách

Laura Brownová je odbornice na výchovu dětí v raném věku a působila jako vedoucí obsahu a ředitelka výzkumu pro televizní kanály Nick Jr., Dianey Junior, Amazon Kids, DreamWorks Animation Television, PBS Kids, Universal Kids a mnoho dalších. Žije v Tenafly v americkém státě New Jersey.

Elly Kramerová vytvořila a zodpovídá za vývoj celé řady oceněných televizních pořadů, online her a aplikací. Také produkovala a podílela se na vzniku více než třiceti krátkých filmů. Působila jako viceprezidentka pro produkci a vývoj u televizního kanálu Nickleodeon. Žije v americkém Los Angeles.

————————————————

Oblíbená česká spisovatelka Sandra Dražilová-Zlámalová napsala další knihu pro děti: Co zmůže hvězdný prach. Tentokrát se můžete těšit na pořádné vesmírné dobrodružství a seznámení s Měsíčňany – bytostmi žijícími na Měsíci!

Lea, Erida a Onyx jsou Měsíčňané. Jsou to drobné bytosti, které žijí na sluneční straně Měsíce. Všichni Měsíčňané mají důležité poslání, totiž ohlídat, aby sluneční paprsky neutekly. Leu, Eridu a Onyxe ale hlídkování nebaví. Zato záhady a průzkumy, to je jejich. A když se tedy dozvědí o skupině, která zmizela na temné straně Měsíce, rozhodnou se přijít této záhadě na kloub.
Pomocí hvězdného prachu se mohou přemístit kamkoliv ve Sluneční soustavě – na kterýkoli asteroid i planetu. Jenže co když jim hvězdný prach náhle dojde a uváznou zrovna na Saturnu? Podaří se jim ztracené Měsíčňany zachránit a vrátit se společně domů?
Vydejte se s nimi na pravé vesmírné dobrodružství a poznejte kouzla hvězdného prachu.

Co zmůže hvězdný prach

Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrátorka: Bibi Hykl

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-3662-9
Doporučená cena: 279 Kč

Přečtěte si více o knize Co zmůže hvězdný prach.

Ukázka z knihy

 co_zmuze_hvezdny_prach_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Dále napsala např. Bordelína a ŘachaticeNeplechy čerta Zbrklíka, Zbrklík a čertidlo, Řemeslné pohádky či Babiččina kouzelná zahrádka.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

O tom, že Život není psina, vás ve své knize přesvědčí Carolyn Crimiová. Ponořte se do vyprávění, které osloví všechny milovníky psů. Co myslíte, dokáže teriér Gus a jeho kamarádi zachránit mopslíka Koláčka?

Budoucnost smečky je ohrožena!
Slečna Lottie se ujímá psů, kteří už nemají svůj domov, a dává jim tak druhou šanci – znovu u ní domov najít. Teriér Gus je vůdcem smečky, udržuje klid mezi trochu vznětlivou Roo, ochranářským buldokem Tankem a malým mopslíkem Koláčkem. Rodinnou psí idylu ale naruší nový člen smečky Decker, který si chce srdce slečny Lottie ukrást jen pro sebe. Nic není jako dřív! Navíc zlý Decker zaviní i útěk Koláčka. A tak je na Gusovi, aby se spolu se smečkou vydal na cestu plnou překážek i nebezpečí a našel malého kamaráda.
Srdečný příběh o lásce, věrnosti a o tom, co znamená mít rodinu a přátele.

Život není psina

Autorka: Carolyn Crimiová
Ilustrátorka: Melissa Manwillová
Přeložila: Marie Polasková

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-271-3813-5
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Život není psina.

Ukázka z knihy

zivot_neni_psina_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Carolyn Crimiová získala v roce 2000 magisterský titul v oboru psaní pro děti na Vermont College. Vydala více než patnáct titulů. Její úspěšná kniha There Might Be Lobsters získala v roce 2018 cenu Golden Kite Award za obrázkový text a její středoškolský debut Weird Little Robots byl vyhlášen tipem BEA Book Buzz. Carolyn získala více než třicet státních cen a nominací na ocenění a v roce 2012 jí byla za její dílo udělena cena Prairie State Award.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Melissa Manwillová je ilustrátorka a výtvarnice. Žije v Arizoně.

Zdroj informací: melkashiwagi.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot není psina

Crimiová, Carolyn

bambook, 2023

zobrazit info o knizeCo zmůže hvězdný prach

Dražilová-Zlámalová, Sandra

bambook, 2023

zobrazit info o knizeKouzelná trojčata – Začínáme čarovat

Brownová, Laura – Kramerová, Elly

bambook, 2023

Napsat komentář