Zasoutěžte si o tajemství ponurého sídla v lesích

ta-z-katovny-perex
Lucie se rozhodne hodit vše za hlavu a najít ztracenou duševní pohodu v zapadákově nedaleko hranic. Jednoho dne při toulkách v lese narazí na opuštěné sídlo a tehdy si uvědomí, že klid je to poslední, co na ni v bývalé katovně čeká.

Ponurý zámeček s ještě ponuřejší historií

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech.

Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a Lucii se pak před očima odehrávají dramatické útržky ze života hraběnky Celestýny, která v sídle kdysi žila. Během pátrání po osudu tajemné ženy se Lucie sblíží s jejím potomkem Petrem, který však má vlastní pečlivě střežené tajemství. Čím víc toho Lucie odkrývá, tím větší nebezpečí jí hrozí.

 

Ta z katovny

Autorka: Diana Štelová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 240
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2023
ISBN: 978-80-271-5008-3

Přečtěte si více o knize Ta z katovny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Žena v černých šatech pořád nehybně stála u okna, zírala ven, jako by na něco nebo na někoho čekala. V prvním snu na ni Lucie jen upřeně hleděla z druhé strany snového pokoje a všechno bylo nepřirozeně statické, jako by byly dvěma magnety, které se od sebe odpuzují.
Ve druhém snu se něco na tomhle uspořádání změnilo a Lucie se k tajemné ženě náhle přibližovala, jako by sama kráčela nebo spíš plula pokojem, a čekala, že se žena každou chvíli otočí. Jenže tentokrát sen skončil příliš brzy, nedostala se až k ní.
Třetí noci měla dojem, že se magnety otočily a najednou je to k sobě s ženou v černém nevyhnutelně přitahuje. Znovu k ní plula pokojem, a čím víc se k ní blížila, tím větší hrůza Lucii jímala. Když byla téměř na dosah ruky, ta dusivá tíseň, která jí svírala hrdlo, ji vytrhla ze spánku. Vzbudila se zbrocená potem a se srdcem až v krku. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Ta z katovny

Kdo obýval tajemné sídlo uprostřed lesů, nyní opuštěné a ponuré? Jaké osudy se odehrávaly za jeho kamennými zdmi? Lucie se rozhodne najít odpovědi na tyto otázky brzy poté, co se jí začne ve snech zjevovat bývalá majitelka, která se vzepřela krutému manželovi, aby ochránila jejich syna. Právě s ním se Lucie během svého pátrání sblíží, aniž by tušila, jak nebezpečný by mohl Petr být, pokud se příliš přiblíží k odhalení jeho tajemství. Uvědomí si to Lucie včas? To si přečtěte v knize Diany Štelové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ta z katovny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ta z katovny
probíhá od 8. do 21. srpna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Ta z katovny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTa z katovny

Štelová, Diana

Cosmopolis, 2023

Zasoutěžte si o tajemství ponurého sídla v lesích - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Ta z katovny už je doma. Moc děkuji.

Napsat komentář